[]

Gezginler için performans bilgisayarı

Çok gezen ve sırt çantanızı yanınızdan ayırmayan biriyseniz ama aynı zamanda performans gerektiren işlemler yapmanız gerekiyorsa hangi bilgisayarı alırdınız?

Yani hem mobil/hafif hemde güçlü bir laptop varmı? Yoksa direk MacbookPro mu önerirsiniz. Aklım onda zaten ama onun dışında belki vardır diye soruyorum.


 
ben mac al derim, sebebi ise şarj süresinin uzun olması, ayrıca aynı özelliklere sahip diğer bir pc ile aynı programları daha stabil çalıştırması. Dolayısıyla pc'yi direkt teknik özellikleriyle bodoslama karşılaştırma, işletim sistemleri çok farklı bir kere.
kendime gelicek olursak ben mac air aldım, bilgisayarımı her gün yanımda taşırım iş sebebi ile, kesinlikle doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

edit: pro mu air mi bilmem artık orası sana kalmış:)
  • hlt1985  (21.12.16 16:27:36 ~ 16:28:02) 
microsoft surface pro serisine bir baksanıza hem pc hem tablet.


  • argent dawn  (21.12.16 16:28:43) 
cok geziyorsan saglamlik onemli. saglamlik icin thinkpad serisine bak.


  • hopeless  (21.12.16 16:33:17) 
beklentin ne aslında? niye performans gerekiyor? ne amaçla? onu belirtirsen daha rahat olur. word, excel, ppt gibi işlerde performans için 4 gb ram ve ssd performanslı. render için paralel güç gerek ekran kartına bakacaksın etc.

fiyat aralığın ne?
  • kurnaz  (21.12.16 16:47:36) 
macbook pro. yurtdışında yaşıyorum, sevgilim başka ülkede, her ay farklı ülkede buluşup geziyoruz. 4 yıl önce sony vardı, çantada taşıya taşıya harap oldu, çatladı kırıldı vs. sonra macbook air aldım, gayet iyiydi, ama performansı yetersiz derken satayım derken alet çalındı. 2 yıldır pro retina var ikinci el aldığım, canavar gibi. şimdi bunu satıp yeni çıkan pro alıcam. mac4ever


  • wohingehstduwohin  (21.12.16 16:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.