[]

Geceleyin denizdeki varlıklar

Gece denize girmek bir cok insana oldugu gibi bana da ürkütücü gelmistir hep.Bunun sebebi de atıyorum belime kadar suyun oldugu bi yerde degisik deniz canlılarının gece ortaya cıkması. Ahtapotlar, ufak köpek balıkları, enteresan balıklar kıyıya yaklasır mı gece olunca? Yoksa bu bir şehir efsanesi mi? Gündüz nasılsa öyledir yüzdügümüz yerler diyebilir miyiz?




 
özellikle gece çıkan balıklar var da sabah gezenlerden bi farklarını ben göremedim. bir de kokuyor ya gece deniz.


  • aşksız prens  (20.12.16 05:23:04) 
Diyemeyiz. Sığ tarafa dogru resmen yengec akini olur. Attigin adimin yengece gelme ihtimali cok fazla.


  • pinman  (20.12.16 09:44:11) 
Dalıp karanlıkta suyun altında bir şey göremeyince daha bi paranoyak oluyor insan.


  • bigbadabum  (20.12.16 10:09:27) 
Birçok kez gece scuba dalış yaptım. Gündüzden çok bir farkı yok, canlı çeşitliliği daha fazla oluyor sadece, yani değişik canlılar değil de zaten o habitatta var olan canlılar daha aktif oluyor (özellikle kabuklular), kimileri gece avlanmaya çıkmış oluyor. Tabii sadece fenerin ışığının aydınlattığı kadarını görebildiğimiz için tüm deniz genel anlamda nasıldır bilemiyorum. Ama gündüzden farklı olarak sana zarar verecek öyle değişik bir canlı gelmez, o konuda rahat ol:)


  • peggy  (20.12.16 10:22:47) 
Ben bilmedigim denize gece giremem, anca yazligin denizine girebiliyorum :D
Ya da baska yerde olsam iskeleden girerdim anca herhalde, ayagimin degmedigi yerden.

Bizde ucan balik oluyor geceleri cok, zipliyolar suyun diisnda geri giriyorlar. Baya normal balik. Gundux de oluyor bazen.
Yengec bizim tarafta yok mesela, ama sahilin 2-3 ilerisindeki kisimda var. oradan giremem mesela.

Zaten gunduz de pek bir sey yok. Balik var, deniz minaresi filan var. bir de max caretta caretta goruyoruz arada.
Oyle iste.
  • kuehles blondes  (20.12.16 12:14:32) 
köpekbalığı falan olmaz kıyıda, olsa da öyle ufaklari insana saldırmaz. ama vatoz gibi zehirli dip balıklarından korkmak lazım,ben gündüz bile tabanda cok gezmemeye çalışırım. bir de kestane yengeç gibi şeyler can acitabilir. ama her kıyıda olmaz bunlar. bulunduğun yere gore değişir kimi deniz var çöl gibi birak balığı yengeçi ot bile yok.


  • glide  (20.12.16 12:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.