[]

VR deneyimi yaşamak için bilgisayar

sevgili romalılar;

bu vr teknolojisi biraz daha gelişsin, iyice otursun, bilgisayarımı öyle güncelleyeyim, şimdilik gererk yok diyordum ve hafiften zamanın geldiğini düşünüyorum ne dersiniz? bakıyorum VR destekli baya oyun çıkıyor.


ilk olarak sorum şu; bu deneyimi yaşayıp neye benzediğini, yapacağım masrafı hakedip haketmediğini test etmemin bir yolunu bulamıyorum. nasıl test edilir bu olay?


ikinci olarak ise atıyorum GTA 5 oynayacağız gözlükle. bunu bana güzel bir şekilde oynatabilecek bilgisayar donanımları ne olmalı? ekran kartı esas unsur diyorlar doğru mudur? işlemcinin, ramin etkisi yok mudur? hani böyle ufaktan sistem önerisi yapabilecek insan varsa da hora geçer. 3000-4000 lira civarına sizce başarabilir miyim?


mevcut sistemim;

İŞLEMCİ: AMD Phenom II X4 975 Processor
RAM : 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24) RAM
ANAKART:Gigabyte Technology Co. Ltd. GA-880GM-USB3 (Socket M2)
EKRAN KARTI: 1023MB NVIDIA GeForce GTX 550 Ti


bu donanıma ek yaparak VR olayına geçebilir miyim? yoksa bunu satıp yenisini mi almak lazım acaba? tahminim anakartım eski teknoloji olduğundan oradan başlamak ve tabi ki ekran kartını değiştirmek ama işlemci falan bu olaylarla bağlantılı mıdır?


not: amerikaya gidip gelen tanıdııklarım var onlara oculus getirtmeyi planlıyorum. başka bir vr gözlük tavsiyesi olan varsa onu da alabilirim.

 
gta 5 i vr oynamak istiyorsun, güzel. bildiğim kadarıyla onun vr desteği yok. hadi diyelim oldu. VR ın tadını çıkartmak için; en azından bi GTX 1080 e ihtiyacın var ve malum gta 5 basit bi oyun değil, gta 5 i VR oynamak için tek GTX 1080 bile yeterli olmayabilir. yani nerden baksan en azından 6-7 bin lira harcaman gerek. en iyimser sayı bunlar :) acele etme 2-3 sene daha dayan sonra VR işine girersin :)

-bir GTX 980 sahibi.

not olarak GTX 980 GTA V te 4K çözünürlükte en fazla 40-45 fps verebiliyor. VR demek 2 defa 1080p görüntü oluşturabilmek demek ve hatta fazlası. VR setleri de az uz para değil zaten. dediğim gibi acele etme :)
  • washe  (18.12.16 18:59:32) 
www.youtube.com


gta 5 ile alakalı.
  • syozkn  (18.12.16 19:16:04) 
vr hala emekliyor. ben vive'i denedim ama kafadaki aletten essek kadar kablo ciktiktan, sadece 3m^2 alanda hareket edebildikten sonra ne anlami var? pek acele etmeyin derim.


  • cilgin fantezilerin adami  (19.12.16 01:39:25 ~ 01:39:54) 
öncelikle oculus'u boşver, htc vive daha iyi duruyor şu an(ve steam vr diye baya oyun destekli) ama o bile gelişme aşamasında.

Bence alınabilecek en iyi şey şu, seneye gelecek: Playstation VR. Playstation 4 Pro alırsın, üstüne de Ps VR. Bu şekilde baya oyun çıkar iyi şeyler denenebilir bence. En sorunsuzu bu olur gibi geliyor bana, oyunlar tek sisteme (gerçi 2, ps4 ve ps4 pro) göre yapılacağı için frame rate olayları falan daha düzgün optimize edilir.
teknoseyir.com
  • rodriguez2  (19.12.16 01:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.