[]

Amazon siparişlerinin tax'ını almak?

Merhaba,

Amazon.com gümrük vergisini iade ediyor bu bilinen bir şey (eğer kapıda vergi uygulanmamışsa) peki ama o devlete verilen vergiyi (örneğin Amerika, Almanya vs.) (KDV) geri almak mümkün mü?

Özetle tıpkı Avrupa'daki gibi tax free yapılıyor mu ?

 
amazondan aldığın ürünü türkiyede kullanabilmek için ödüyorsun o vergiyi. türkiye alıyor yani o vergiyi :)

avrupadan aldığın ürünün vergisini o ülkeden çıkarken geri aldığın vergiden tamamen farklı bu. o ürünü aldığın ülkede kullanacak olsan geri alamayacaktın o ülkeden.

özetle yok öyle bir şey :)
  • washe  (16.12.16 16:25:50) 
@washe iyi okuduğuna emin misin?

Gümrük vergisinden bahsetmiyorum. Onu TR alıyor zaten. Deposit denen olayı kastetmiyorum.

Benim kastettiğim şey, ürünün kendi kdv'si.
  • jamiro  (16.12.16 21:54:57) 
fark edeceğini sanmıyorum. amazon zaten ona göre ücret hesaplıyordur. bizim online satıcılar gibi işin çakallığında değil onlar


  • washe  (16.12.16 23:37:06) 
VAT diyorsun, acikliyorum:

abd icin, nereye gonderdiginden bagimsiz olarak, alamazsin. (istisnalar var, delaware gibi state tax olmayan bir eyalete gonderiyorsan mesela)
avrupa icin, amazon.de (ve benzerleri) zaten turkiye'ye (ya da AB disina diyelim) gonderim yapiyorsan vat'i fiyattan duser, yazdigindan %20 daha az odersin (son onay ekraninda gorursun)

bunun disinda, ornegin avrupada oteldesiniz, amazon'dan otelinize siparis verdiniz. avrupadaki tax free muhabbetine dahil olamazsiniz, satin aldiginiz anda pasaportunuzun onaylanmis ve tax free formunun doldurulmus olmasi (bizzat orada olmaniz) gerek. internetten alisverise global blue yok yani.
  • disq  (16.12.16 23:38:57) 
Amerika'da vergiyi düşmüyor, ama Amazon.de'de Almanya versiyonunda vergiyi düşüp hesaplıyor. Ben şaşırmıştım ama artık sitede de yazıyor, sen 250€'luk şeyi sepete atıyorsun bir bakıyorsun sepette 209€. Ha ondan sonra Türkiye'ye olan gümrük vergisi ekleniyor falan ama mesela amazon.com'da vergiyi düşmeden üstüne TR gümrük vergisi ekliyor.

Amazon Almanya kullanın. Daha bugün çılgınlık yapıp monitör aldım, burada 1375tl olan monitör 910tl'ye geliyor. Adamlar Türkçe destek de açmışlar telefon numaramı girdim aradılar görüştüm.

önceki siparişlerim hakkındaki şeyler:
goo.gl
eksisozluk.com
eksisozluk.com

edit: vergi düşüyoruz dedikleri açıklama:
"Amazon Global hizmeti ile uluslararası teslimat artık çok kolay. Almanya dışına yapılan teslimatlar, Almanya KDV'sinden muaftır. Gümrük masraf ve vergilerini hesaplayarak alışveriş tutarına ekliyor ve sizin için gümrük işlemlerini üstleniyoruz."

www.amazon.de
  • rodriguez2  (16.12.16 23:40:56 ~ 23:44:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.