[]

6 aylık dişi kedimiz ( kısırlaştırma)

Dün annem güle güle anlatıyor. Öksürdüm sonrasında karnıma masaj yapmaya başladı. Mırıldıya mırıldıya devam etmiş. Bu konu yüzlerce kez sorulmuş konuşulmuş ama tekrar ben de sorayım;
1-öncelikle bu masaj olayı okuduğum kadarıyla kedinin kokusunu bırakma olayı ile ilgiliymiş. Doğru bir şey mi bu, sorgulamalımıyım?
2-ben bu kediyi sokakta buldum 1 aylık yokken ve büyüttük. Sürekli de evde. Kısırlaştırma için düşünceniz nedir?
3-eğer kısırlaştır derseniz bunun dönemi sizce ne Zaman olmalı? 1 yıldan önce olmaz, 5 6 aylıkken olmalı diyenler var çünkü.
4- bunu düşünmek beni huzursuz ediyor. Sizce huzursuz olacak bir konu mu gerçekten de?
Başım ağrıyor yemin ederim.

 
1- evet
2-kısırlaştır.
3- ben kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım. hiç bir sorun yaşamadık şu an 2,5 yaşında
4- huzursuz olacak bir şey yok
  • matilda  (15.12.16 10:46:45) 
1.süt salınımı artırdığı için yavruluk dönemlerinde annelerinin karın bölgesine masaj yaparlar. Size yaptığıda bu, annesinden erken ayrılan yavruların bu davranışı göstermeye devam ettiği düşünülüyor. Miyavlama ile benzer aslında normalde sadece yavruluk döneminde çıkardıkları bir ses iken insana karşı bu sesi ömür boyu çıkarmaya devam ediyorlar.
2. kısırlaştırın. nasılsa evde kısırlaştırmama gerek yok diye düşünmeyin, evdeki hayvanlar kızgınlığa girdiklerinde boşu boşuna huzursuz oluyorlar ayrıca kısırlaştırma kanser riskini azaltıyor.
3. 3-4 aylık oldukları dönemden itibaren kısırlaştırma yapılabiliyor. En uygun olarak bilinen dönem ilk kızgınlığını göstermeden önceki dönemdir. Ev kedileri ırk ve bakım koşullarına bağlı olarak 6. aydan itibaren kızgınlığa girebiliyorlar.
4. hayır değil, hayvanının ve çevrenin sağlığı için yaptığın bir uygulama.
  • huleyn  (15.12.16 10:56:41 ~ 10:57:36) 
benim veterinerim 1 yaş öncesi kısırlaştırmaya karşı, uygun zamanı veterinerinizle görüşün, kesinlikle kısırlaştırın.


  • elbar  (15.12.16 11:01:25) 
Benim kedilerimden bir tanesi de onu sokakta bulduğum günden beri emme hareketini bırakmadı şuan 2 yaşında erkek bir kedi sokakla bağını kesmedim hayvanları hapsetmeyw karşıyım hele ki kısırlaştırma konusuna girmek bile istemiyorum tamamen canilik.


  • esmeralda  (15.12.16 11:15:22) 
1) emme normal bizimki 6 yaşında hala yapıyor.
2) kısırlaştırmanız gerekir
3) biraz kedinin vücuduna bırakın bence kararı. bazı kediler kızgınlığa geç giriyor, bazıları 6 aylıkken griyor. bizimki de 6 ay civarı girdi. zaten girdiğinde evde barınması zor oluyor hayvanın haline üzülüyorsun. hemen kısırlaştırayım istiyorsun. yani anlarsınız doğru zaman geldiğinde ve yaptırırsınız şimdiden bunu kafaya takmayın.
4) huzursuz olacak bir konu değil.
  • kaputt  (15.12.16 11:32:39) 
1- bebek kediler anneden daha fazla süt gelmesini sağlamak için emerken bir taraftan annelerinin memelerinin etrafına masaj yaparlar. bir teoriye göre evde beslediğimiz kediler kaç yaşına gelirlerse gelsin bizi anneleri gibi gördükleri için bu bebek davranışını sürdürmeye devam ederler. bunun dışında kedilerin patilerinde kokularını etrafa sürebilmelerini sağlayan salgı bezi kılıklı şeyler de var. ancak bu koku bırakma işi için genelde tırnak bileme veya gerinme tarzı hareketler yaparlar. mırıldama olayına gelince, bahsettiğiniz sesin "purrrrr" gibi uzayıp giden o tortorlama sesi olduğunu varsayarak konuşacağım. kediler bu sesi birçok durumda çıkartırlar. ana sebepleri kendilerini rahatlatmak ve rahat olduklarını belli etmektir. örneğin huzursuz oldukları ya da yaralandıkları zaman sakinleşmek, kendilerini rahatlatıp ağrılarını azaltmak gibi sebepleri olabilir o sesin. bebek kediler annelerini emerken bu sesi çıkararak annelerine her şeyin yolunda olduğunu söylerler. anne de aynı sesle cevap vererek bunu onaylar.
2-sürekli evde olsa da kedi eninde sonunda kızışma dönemine girecektir. dişi kedilerde hamilelikle sonuçlanmayan kızışma dönemleri ileride üreme sisteminde kistlere ve sonrasında kansere sebep olabilir. o nedenle kısırlaştırma kesinlikle tavsiye edilir. ayrıca kısırlaştırılmamış kedinin kızışma döneminde evden kaçmaya çalışıp camdan balkondan atlayıp bir yerlerini sakatlaması ya da sokağa sağ salim kaçıp sonrasında kaybolması, araba çarpması gibi durumlar sık görülüyor. bunları engellemenin en kolay yolu da kısırlaştırma.
3- bunun dönemi kedi anesteziyi kaldırabilecek kadar büyüdüğünde olmalı. erkek kedilerde üriner sistem sağlığı açısından ilk kızışmayı beklemek önerilse de dişilerde bu önemli değildir. veterineriniz uygundur yapılabilir dediğinde kısırlaştırılabilir.
4- kısırlaştırma en nihayetinde bir ameliyat olduğu için çoğu kişinin kafasına takılır. huzursuz olmayın. ameliyat sonrasında kediye ağrı kesicisi yapılır zaten. bir iki gün içinde kediniz eski manyak formuna döner genelde. bazı kediler biraz daha nazlı olabiliyorlar. bizimkilerden biri bir hafta homurdanmıştı. canı fazla tatlıdır da kendisinin :)
  • kedili madam  (15.12.16 11:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.