[]

Fazla empatiden ölmek üzereyim

Empati iyidir güzeldir ama fazlası da zararlı bi şey. Biri mi hasta, hayda kendimi onun yerine koyuyorum. Birinin bi şeyi mi ölmüş, hop o kişi oluyorum. Haber izlemeye yüreğim dayanmıyor zaten. Kaygı bozukluğuyla boğuşuyorum birkaç aydır ve bu empati dozu arttıkça daha bir hasta oluyorum. Yok mudur bu empatiyi azaltmanın bir yolu? İyileşmek istiyorum artık...




 
cahillik erdemdir derler; bence asıl vurdum duymazlık bir erdem.
sen, yine de bir psikiyatriste görün derim; zira daha derinde bir takım sıkıntılar olabilir ki bundan da psikiyatrist anlar.

  • pangea  (13.12.16 19:15:39) 
Psikiyetriste görünüyorum zaten ki :(


  • devilred  (13.12.16 19:21:00) 
filmin sonunda yemek programında kesme tahtasında yalnız kalan domatese falan üzülür hale geliyorsun sonra her şeye sürekli üzülmekten yorulup bırakıyorsun. yok yine bırakmazsan da kanser oluyorsun.

dışarıdan bakan için bile bu konu o kadar detaylı ve uzun ki.. bence duyurunun en uzun başlığı olabilir o yüzden fazla oyalanmadan kamu spotundaki amca gibi empatiyi acilen bırakman gerek diyip kaçıyorum
  • azizakin  (13.12.16 19:29:14) 
ya aynısı bende de var biliyor musun. bir örnekle açıklayayım mesela tam olarak aynı şey mi değil mi anlaşılsın. misal ev arkadaşımın ertesi gün çok önemli bir işi var sabah çok erken saatte geçenlerde saat 4'te falan kalkması lazım resmen sabaha karşı, ben de o gece tam o saatlerde yatağa geçtim tam uyuycam kafama takıldı ya uyanamazsa uyuya kalırsa falan diye saate bakıyorum kalkmıyor falan tam gidip kapısına tıklatacaktım ki kalktı rahatladım. kaldı ki bu hiç tanımadığım insanlarda bile oluyor dışarda, umumi mekanlarda falan sadece aynı ortamda bulunduğum insanlar için bile. manyak mıyım neyim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.12.16 19:37:08) 
senin basina geleni baskasi empati yapmazsa yavas yavas napiyorum lan ben diyebilirsin, eminim de boyle durumlar vardir biraz dikkatli bak olaylara


  • tiredpanda  (13.12.16 19:41:01) 
übermensch olmaya biraz daha yaklaştığını gösteriyor bu durum. empati yeteneği arttıkça, karşındaki her canlının ne sebeple, ne kadar acı çekebileceğini anlarsın. algın açılır. empati yeteneği gelişmiş bireylerden oluşan toplum kısmi ya da mutlak yıkıcı değil, daima yapıcıdır. savaşların, açlığın, yok edilen doğanın, nüfus patlamasının... aklına gelecek her şeyin çözümü empati kabiliyeti gelişmiş bir üst medeniyettedir.
sanılır ki, zekadır medeniyet ve gelişimde esas olan. aslında empatiden nasiplenmemiş zeka canavardır, saldırgandır, yok edicidir. tabii günümüz toplumunda empati yeteneği gelişmiş bir birey olmak büyük ızdırap.
yani bir kutlu yetenekle lanetlenmişsin.
  • nine korkut  (13.12.16 19:48:33) 
übermensch olmakla ilgilenmiyorum valla, sadece sağlıklı olmak istiyorum.


  • devilred  (13.12.16 19:51:51) 
saglikli olan bu... ve degerlerin icin savasmak...


  • e haliyle  (13.12.16 20:08:31) 
bahsettiğiniz şey empatiden ziyade kaygı düzeyinizin yüksekliği sebebiyle tüm uyaranlardan aşırı etkilenmeniz, yani bir noktada etkiye o kadar açıksınız ki iç ve dış sınırlar birbirine karışmış. anksiyete düzeyiniz azaldığında bu sorun da ortadan kalkacaktır.


  • red g  (13.12.16 20:16:29) 
  • eksimeksi  (14.12.16 05:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.