[]

iletişimde sorun yaşıyor gibiyim

Selam,

şimdi; bir arkadaşım (k) var , 2-3 aylık birşey, normal arkadaşım aslında, öyle gibi yani, adı konan bişey yok.

Şimdi bu arkadaş çok konuşkan, ben baya dinliyorum sıkılmıyorum. İzliyorum hatta.

Ben de normalde konuşkan bir insanım, hatta çevremdeki ve yeni tanıştığım insanlar pozitif olarak bunu dile getirirler.

Neyse, ben bu arkadaşım ile ne zaman bi yere çıksam, çok sessiz kaldığımı farkediyorum. 6-7 saat beraberiz mesela ama ben hem pek bi bilgi de vermiyormuşum kendimle ilgili, anlatmıyorum da sağdan soldan, anlatacak olsam da saçma geliyor anlattıklarım, soru gelirse cevaplamaya çalışıyorum, sorular da yöneltiyorum.

çok sessiz de kalmıyorum ama, ben böyle değilim normalde.

Ama öyle yani bi garip.

Neden böyle oluyor ki?

 
karşı cinsseniz aşık olmanın başlangıcı. değilseniz bunun adı iletişimsizlik değil kendinizi onun yanında biraz sönük görmen. onun diyeceği ya da dediği şeylerin üstüne bir şey koyamamak seni suskun yapıyor...


  • gotic  (13.12.16 19:14:19) 
e canın konuşmak istemiyor demek ki???
ben de mesela kız arkadaşımla bir yerlere gittiğimizde genellikle dinleyici konumundayımdır.
çok güzel konuşuyor, hiç bölmek istemiyorum.
o anlatır, ben dinlerim.
çokta mutluyuz böyle.
  • pangea  (13.12.16 19:22:26) 
Bazı insanlarla oluyor öyle. Enerji uyumsuzluğundan. Onunki daha yüksektir.


  • mandalina kokusu  (13.12.16 19:48:00) 
gotic +1


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (13.12.16 19:55:03) 
karşı cinsim bu arada, o kadın oluyor, ben erkek.

o zaman işler başka yöne gidiyor diyorsunuz?
  • nucleon  (13.12.16 19:58:48 ~ 19:59:11) 
o zaman abayı yakmışsın. ondan telefon geldiğinde için kıpırdanıyorsa geçmiş olsun. efkarlı günlere hazır ol...


  • gotic  (14.12.16 01:05:59) 
egoist bir insan değilsen eğer (mesela; karşımdakilerin ne anlattığı umrumda değil, ben anlatayım bol bol, onlar dinlesin ve onaylasınlar.. gibi bir algın yoksa) kızdan hoşlanıyorsun ve farkında olarak ya da olmayarak beklentidesin. diğer insanlarla rahat konuşman bu yüzden. çünkü onlardan beklentin yok. kaptırıp gidiyorsun. "nasıl akarsa aksın" diyorsun. bu kızda ise ister istemez beklentin olduğundan (beğenilmek, değer verilmek, önemsenmek, sevgili adayı olarak kabul görülmek) olayı "kontrol etmeye" çalışıyorsun ve bu da konuşmalarını dahi "aman çok dikkat etmeliyim, pot kırmamalıyım" diye baskılıyor bilinçaltında. kısaca konuşacaksam "boş konuşmamalıyım" diyorsun. etkili ve dolu şeyler konuşmak istiyorsun. korkuyu da tetikliyor bu. olasılık hesabı yapıyorsun "ya anlatacağım söyleyeceğim şeyler yeterince dolu, tatmin edici olmazsa" şeklinde. o da seni tutuyor. sessiz kaldığın her anı, hiç olmazsa karavana atış yapmaktan iyidir şeklinde değerlendiriyorsun.

tahminen olan bu. ve eğer buysa zittiret kontrol etmeye çalışma.

benim daha da merak ettiğim kısım şu. çok konuşmak önemli mi gerçekten? şahsen ben de pek konuşkan biri değilim ama ne zaman bundan rahatsız olup, kuyusunda kaybolurken bulduğumda kendimi sonra dank ediyor ve kendime geliyorum. farkettiğim şey şu oluyor. egom beni kandırmaya çalışıyormuş. konuşkan ol. ilgi çekersin. ortamları sen yönetirsin. egom, daha çok ego yapabilmem için beni dürtüyormuş. bunu farkettiğim an zaten bu rahatsızlık da duman gibi poff olup kayboluyor. gerçekten de ortamlarda çok fazla konuşan insanların, çok konuşması değil, ne konuştuğu önemli olmalı. yani gevezelik de yapıyor olabilir, goygoy da yapıyor olabilir mesela. ikisi de sıfır işlevli durumlar.

evet çok konuşmak önemli diyorsan ve gerçekten içerik olarak dolu olduğuna inanıyorsan diğer sorum da şu. şu an bu kızın yanında sessiz kalma halin seni rahatsız ediyor mu? yoksa sadece "neden böyle" kısmını mı merak ediyorsun? eğer rahatsız olmuyorsan zktiret o nedeni. ama rahatsız oluyorsan bunun cevabı senin içinde. kendine sor bunu ve cevap bulmaya çalış dürüst olarak. "ben neden kızın yanında sessiz kalmaktan rahatsız oluyorum?" diye. :) bakalım ne çıkacak ortaya..
  • matrix  (15.12.16 00:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.