[]

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Arkadaşlar microsoft windows gibi bağışıklık sistemim çöküp duruyor. AİDS testi bile yaptırdım,temiz çıktı.

Çocukların bağışıklığını güçlendircek:çıplak ayakla sokakta toz-toprak içinde oynayacak,kedi besleyecek yaşı geçtim diye düşünüyorum. (yaş 24)

5-6 yıl önce soğuk havaya karşı bağışıklığım,direncim güçlensin diye bu havada t-shirtle çıkmıştım,sonucunda akciğerleri üşütmekten verem olmuştum. Lapa lapa kar yağarken gömlekle nasıl dolaşıyor Doğu'dan göç eden arkadaşlar hala anlayamıyorum. Bilimsel açıklaması varsa onu da araya sıkıştırın pls.

Hani bağışıklığımı düşürecek şeyin üzerine gitmem de çare olmuyor,firefox oturumu gibi çöküyor.

İstanbul'da yaşıyorum. Doğal besinlerle beslenmem imkansız. "Sosyete Organik Pazarı"nda da 1 kilo domatese 10 TL veremem. Canan Karatay'da diyor eski doğal domatesten alacağınız besin değeri ile şimdikinin çok farklı. 9 domatesten aldığınız besin değeri organik 1 domatesin vereceği miktara eşit diyor. Yani pazardan alacağım sebze-meyve ile bağışıklığım gıdım güçlenmez. BJK defansına Baki Mercimeği alarak takviye yapmak gibi olur.

Eczanede satılan bir ilaç var mı bununla ilgili? Almanya'da satılan da olabilir,getirtebiliriz belki. Başka hangi testler yaptırsam,ne yapsam bu şikayetimle ilgili,ne yesem ne içsem?

NOT: Ne olursan ol yine gel ama;Supradyn,Pharmaton vb. vitamin haplarıyla sakın gelme.

 
immuneks ya da imutor kullanabilirsin.


  • orpheus  (12.12.16 22:47:39 ~ 22:47:47) 
Düzenli spor yapabilirsin.


  • babilbaligi  (12.12.16 22:48:35) 
Immuzinc olabilir.
Selenyum olabilir.
Gümüş iceren damla yurtdışında satılır yahut aloevera suyu olabilir.

Hergun yoğurt içine zencefil zerdecal ve tarcin tozu koy 1 er cay kaşıgi. Bu da iyi gelir.
  • mobydick  (12.12.16 22:48:57) 
Propolis kullanabilirsin.


  • kuehles blondes  (12.12.16 22:49:30) 
Benimki de zayıf sanırım. Son zamanlarda bunu fark ettim. Ben çok yemek seçerim. Ispanak, pırasa, karnabahar, lahana yemiyorum. Hatta hayatımda yemedim diyebilirim. Benim en büyük eksikliğim sebze. Kıvırcık haricinde yeşil bir besin tüketmiyorum. Eğer siz de yemek seçiyorsanız bunu aşmaya çalışın. Sebzeler aslında çok faydalı.

Bir de düzenli sporla hiç ilgisi yok. İki yıldır lisanslı sporcuyum. Basketbola 10 yaşında başladım. Lisede hep oynadım. Spor sadece vücudunu aktif tutar. Hasta olacaksan yine olursun.
  • dissendium  (12.12.16 22:51:54 ~ 22:54:02) 
her gun düzenli ev yapımı mayası belli kefir için.


  • balik kraker  (12.12.16 23:54:12) 
1. en iyi bağışıklık dengeli beslenme ve hareketle olur. öncelikle hayatına sporu bir rutin gibi eklemelisin. metabolizman hızlandıkça, göreceksin ki, vücudunun direnci artmış.

2. dünya kadar ilaç ve gıda takviyesi adı geçiyor. bedeninde bunları tutamıyorsan hiçbir işe yaramaz. asla tek başına bunları tüketerek bağışıklığını arttıramazsın. bunları tüketirken bir kaç kez öğününü atlasan ya da almayı bıraksan bilmelisin ki eskisinden daha kötü hasta olabilirsin. çünkü o maddeleri kanında tutabilmen için sürekli almaya devam etmen gerekir.

3. eğer alerjin yoksa doğal zencefili sana önerebilirim. ayrıca her sabah küçük bir sarımsak yutabilirsin (hap yutar gibi). ancak bunlara karşı bir hassasiyetinin ya da alerjinin olmadığına emin ol.

4. kefir de iyi bir tercih olabilir. @balik kraker+1

5. doğal yoldan vücudunun yeteceği kadar c vitaminli gıdalar tüket. portakal, greyfurt, limon vs. c vitaminini fazla almanın bir anlamı yoktur. bir mg bile fazlası hemen vücuttan idrara yoluyla atılır.

6. kaç yaşındasın bilmiyorum ama, mutlaka ama mutlaka her gün uykunu almış olarak kalk. ne fazla ne eksik.
  • tahtelbahir  (13.12.16 00:24:28 ~ 00:25:21) 
azcık pislik direnç artırır, kirlenmekten korkmamak lazım,


  • selam  (13.12.16 00:43:42) 
Haci bagisiklik bagirsaklardan basliyor. O yuzden kefir ic yogurt ye bol bol. Bagirsak florani guclendirecek seyleri arastir internetten.


  • tezek  (13.12.16 01:36:41) 
sabahları aç karna hakiki harput pekmez iç yarım çay bardağı.


  • mrthany  (13.12.16 01:48:26) 
değerlerine baktırdın mı düzgün bir hastanede? BAzı doktorlar gerçekten kafasından atmak için 18 parametre test yaptırıp bişeyin yok diyip yolluyor.
+pekmez ve yaşam tarzını değiştirmen diyorum sebze ağırlıklı sağlıklı beslenmelisin bunuda ay hemen sebze haşlayayım diye değil bir kaç sağlıklı beslenme kitabı okuyarak bilinçlenebilirsin ancak

immunace kullandım bende bağşılıklığım düşükken tek kutu deneyebilirsin vitamin + besin desteği ama önemli olan yeme tarzını değiştirmen, sigara içiyorsan bırak bir an önce
  • eja  (13.12.16 09:42:43) 
şeker, un ve içinde bunları barındıran hiçbir şeyi yemeyerek.


  • gezegen olan pluton  (13.12.16 19:10:30 ~ 19:10:59) 
seker, unlu mamuller ve cikolata adinda satilan paket urunleri hayatindan cikarin. yogurdunuzu evde kendiniz yapin.

sporun her bunyede etkisi farklidir. spor yapan insanlarda genel olarak gozlenen; duzenli araliklarla vucut sicakligini ve dolasim hizini arttirdigin icin vucudun daha saglikli bir forma kavusmasi. ormanlik alanda(veya oksijeni yuksek olabilecek bir yerde) 30-60 dklik haftada 3 sefer tempolu spor kesinlikle olumlu yansir.

mumkunse uyku durumunuzu gozleyin yatma/kalkma saatlerinizi dikkate alin. havalandirma ve iyi uyuyamakta kaynakli sorunlar olabilir. mumkunse beyaz isiktan kacinin.
  • samicin  (13.12.16 21:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.