[]

Nota sehpası yapmak

Evde ufak tefek ahşap işleri yapıyorum. Dekupaj, zımpara makinası ve matkabım var temel olarak. Nota sehpası yapmak istiyorum ama yüksekliği ayarlanabilmesi için nasıl bir kolay çözüm yapabilirim bulamadım. İnternette hep birbiri içine geçen modeller var ve onu elde yapmak pek kolay değil.şunun gibi:

www.theenglishwoodworker.com

Bu konuda fikirlere ihtiyacım var.

Benim şimdiye kadar en yapabileceğim gibi görünen model şu:
gthree.net

Teşekkürler

 
O aralıkları cıvata kadar geniş ve somundan daha dar tut. Sonra cıvata üzerinde somunu gevşeterek aralık kadar yukarı aşağı kaydırabilirsin, sonra tekrar sıkarsın. Anlatabildim umarım.


  • bigbadabum  (12.12.16 12:20:49) 
bigbadabum +1

aynı şeyi düşündüm fakat nasıl anlatacağımı bilemedim, kelebek civata ve somunla kaydırmalı bir düzenek kurabilirsin, istediğin yüksekliğe geldiğinde sıkıştırırsın
  • freebird5406_2  (12.12.16 12:23:56) 
teşekkürler, bir miktar çizerek parça listesi çıkartmaya çalışayım. peki o kafa kısmının yatıp kalkması için fikriniz var mı? :)


  • harmonikhakaret  (12.12.16 13:23:42) 
encrypted-tbn3.gstatic.com

Şu bir bisiklet ışığının sele borusu montaj aparatı. İşe yarayan bunu bulabildim. İdare et.

Bu ortasından geçen vidayı gevşetince vida merkezli açı değiştirebilen en basit sistem.

Geçmeli olan proje örneğindekinden farklı olarak bunda iki tahtanın birbirine sıkştırılıp sabitlenmesi ve istenen her açıda ayarlanabilmesi özellikleri var.

Estetik kaygıların varsa biraz yuvarlatmalı kesebilirsin dekupajla.

Taşıdığı yük biraz fazla, kelebek somun kullanacaksan biraz büyüğünü seçmelisin moment kolu avantajı artması için.

Sıkıştırma için somun kullan tabii ama tahtala somunlar arasında genişçe bir pul da at yükü yayması için.
  • kargn  (12.12.16 15:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.