[]

yurtdışından saat satın alma * güncel gümrük ücreti hakkında

Arkadaşlar selamlar,

eşime şu siteden bir saat alsam, güncel gümrük şartlarına göre gümrükte takılır mı? amazon'dan 110 usd'ye gelen paketler oluyor diyor bir arkadaş. hatta ptt'yle geliyorsa kdv'yi kapıda ödeyebiliyormuşsun filan. çok uzağım yurtdışından sipariş işlerine.

ne dersiniz sizce alabilir miyim? kdv falan ne gerekiyorsa öderim. yeter ki saat bir şekilde geliyor olsun. bu arada sitede tüm saatler 99 usd. shipping ücreti de yok.

www.rosefieldwatches.com

 
az evvel de başka bir soruda belirttim. yurtdışı alışverişlerinde en sağlıklı yer amazon. adamlar senin yerine tüm gümrük işlerini hallediyor. şöyle diyeyim; 130 dolarlık sipariş için senden sallıyorum 40 dolarlık gümrük vergisi kesiyor. gümrükten geçirince diyelim gümrük 15 dolar tutmuşsa sana 25 doları iade ediyor amazon.

şimdi bu saat markasına amazon'da baktım ama adamlar orada satmıyormuş. bence amazon'da ürün açıklamasında şöyle yazan saatlerden al riske girme;

This item ships to ISTANBUL, Turkey.
Ships from and sold by Amazon.com

örneğin;
www.amazon.com
  • efreet sultan  (12.12.16 10:50:51) 
teşekkürler cevap için.

şimdi şuradan inceledim de; zaten gümrük vergisini kapıda da ödeyebiliyormuşuz orada yazanlara göre. yani fiyatı en sonunda ne olursa olsun, kapıda ödeyebileceksem almak istiyorum. bundan emin olmak istiyorum. bir de ürünün çıplak fiyatına eklenecek ücretler neler? sadece gümrük vergisi mi?

ggm.gtb.gov.tr
  • esmer  (12.12.16 10:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.