[]

sanat filmlerine giriş

Merhaba imdb düşmanları!

Merak ettiğim bir şey var: Diyelim hollywood klişe filmlerini izlemek size de artık sıkıcı gelmeye başladı ve dünya sinemasından farklı tatları denemek istiyorsunuz ama Nuri Bilge durağanlığı da sizi sıkıyor. Nasıl bir öneride bulunursunuz?


 
durağanlık ister istemez oluyor; aksiyon filmleri olmuyor genelde çünkü sanat filmleri.
dram, gerilim ve psikoloji türünde daha çok filmler. festivallerde ödül toplamış filmlere bakmanızı tavsiye ederim. çok mu durağan diye de yorumlara bakmak lazım.

  • senolll  (09.12.16 22:21:06) 
İspanyol sineması ilaç gibi gelecektir.


  • a r a m i s  (09.12.16 22:27:22) 
modigliani
goyanın hayaletleri
vermeer
shekespare in love
frida
mutluluğa boya beni

modigliani favorimdir tek geçerim. diğerlerini de çok beğenmiştim. ilgi alaka meselesi
  • yün prenses  (09.12.16 22:32:13) 
abd bağımsız sinemasına bakmanı tavsiye ederim; jim jarmusch, gus van sant örneklerine bakabilirsin


  • ordinov  (09.12.16 22:35:28) 
ispanyol sineması +1
güney kore
bollywood
iran
kuzey avrupa sineması

son yıllarda ortalamanın üzerinde iyi işler çıkaran ülkeler bunlar benim kanımca. özellikle psikolojik gerilim dram türlerinde. bir denemeni tavsiye ederim.
  • olkol  (09.12.16 23:08:28) 
nuri bilge ceylan'dan sıkılıyorsan bence hollywood'a devam et. sevmeyebilirsin de sıkıcı diyorsan hiç girme bu işlere derim ben.


  • bohr atom modeli  (09.12.16 23:28:49) 
bak sana bi kitap tavsiye edeyim onu da oku, bu yavaş filmler çeken adamlar "gerçekçiler" ne diyor neye inanıyor öğren öyle izle kafanda bir şeyler değişebilir.(hepsi öyle değil tabii ama bi fikir işte)
(bkz: sinema nedir) yazar: andre bazin
www.idefix.com

film olarak, ben çok sevdiklerimi yazayım, bunlar daha farklı kafa
yeni film dersen müthiş: (bkz: youth)
Luis Bunuel filmleri such as
(bkz: belle de jour)
(bkz: cet obscur objet du desir)

Jan Svankmajer'den
(bkz: conspirators of pleasure)

Alejandro Jodorowsky
(bkz: the holy mountain)

uzak doğu olarak Kurosawa'ya bak, mesela Rashomon izle ilk.

ben çok hoşlaşmam ama diğer keywordler(yönetmenler):
Bergman
Kieslowski
Godard
Antonioni
  • rodriguez2  (09.12.16 23:40:49 ~ 23:42:07) 
Ispanyol sinemasi diyorum ben de. Mientras duerme, relatos salvajes, pedro almodovar filmleri vs.


  • instant crush  (09.12.16 23:46:29) 
şunları dene bakalım:

tarkovsky - stalker, solyaris
bergman - persona, vargtimmen

bunlar sıkıyorsa arkadaşların ispanyol sineması önerisini değerlendir.
  • humat  (09.12.16 23:55:22 ~ 23:55:33) 
kubrick ve scorsese güzel bir başlangıç olabilir. hem klişeden çoğunlukla uzak, hem farklı türlerde filmleri var, hem de izlemesi, takip etmesi kolay yönetmenler. gerçi 2001:bir uzay macerası gibi durağan filmler var arada ama müthiş filmler bunlar ve ufku genişletiyor.

bir de şunu söylemek isterim: hızlı kurguya alıştırılmış seyircileriz genel olarak. alışılmış anlatım teknikleri dışındaki filmleri anlamlandırmak için daha fazla çaba göstermek gerekiyor. bu da birden oluşmuyor, kişinin kendisini zorlaması lazım. amaç önemli. eğlence amaçlı mı izlenecek film yoksa sanat-düşünce amaçlı mı? birincisi için izleyici daha pasif bir konumdayken ikincisi için genellikle yönetmenler daha aktif bir izleyici beklentisi içinde, konsantrasyon şart.

bu arada, truffaut da güzel bir seçim olabilir. jules and jim, antoine doinel serisi ya da L'argent de poche gibi filmlerini takip etmek kolaydır. sinemada yeni bir akımın, yeni dalga, öncüsü de olduğundan farklı bir tattır aynı zamanda.

chris marker aklıma geldi şimdi de, o da bambaşka bir tattır, sans soleil'i izlemenizi öneririm.
  • kanter  (10.12.16 00:43:20) 
Jodorowski izle. Durağan değil ve çok farklı.


  • bigbadabum  (10.12.16 00:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.