[]

Emolar, garip tipler ve aileleri

Internette filan bolca görüyoruz, emolar ve diger alternatif tipler var. Enteresan sac sekilleri, boyaları, envai cesit piercingler. Herkes tek tip olmasın tabi hayatta ama cesidi biraz abartanları diyorum genel olarak. Bunların aile yapıları nasıl? Aileleri filan demiyor mu bu ne hal diye? Cocugum öyle sekillere girse cıldırırım.




 
Benim eşimin erkek kardeşi böyle tiplerden. Üstelik yaşı 20'lerde, hani öyle ergenlik yaşlarında da değil. Evlense çocuğu olur sıpanın. Ailesi kızıyor ama dinlemiyor. Kendi bildiğini okuyor. Ben kaç defa konuştum artık çocuk değilsin diye ama taktığı yok. Kendisini hala çocuk sanıyor. Ailesi fazla üstüne gelince kızıp çekip gidiyor. Küsüyor. Liseyi bitiremedi. Çalışmıyor da. Ailesi kara kara düşünüyor ama veledin umrunda değil.


  • medeniyet  (08.12.16 23:51:13) 
emoların nesli tükenmedi mi ya? sana göre ne kadar farklılık normal ne kadarı abartı? bi git çay koy bence çok takma.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.12.16 23:52:31) 
Emolar 2010 da bitti bence.


  • loae haled  (08.12.16 23:59:49) 
size ne kardeşim? gidin çay koyun.

normalde üremeyin lütfen derdim ama umarım çocuklarınızın öyle şekillere girdiğini görecek kadar uzun yaşarsınız.
  • timmie  (09.12.16 00:10:41 ~ 00:15:14) 
hayır siz kimsiniz abi? siz bilir kişi misiniz? yetmedi mi insanları ötekileştirdiğiniz? eşinin erkek kardeşi bu tiplerdenmiş, bak bak. hayvnat bahçesinde parmaklıkların arkasından arkadaşına maymun mu gösteriyorsun? ne biliyorsun kendisini hala çocuk sandığını?


  • timmie  (09.12.16 00:18:03 ~ 00:20:41) 
hepsi sizin bizim gibi aile tiplerinden geliyorlar yahu türkiyede alt kültürden ne olur emo kız gelip bayramda el öpüyor işte...


  • Ufuk  (09.12.16 00:35:49) 
türkiyede aileler bu kadar korumacı kollamacı olmasa, insanlar üniversite kendi parasıyla okusa okumuyorsa çalışmak zorunda olsa. 18den sonra hadi canım sen bireysin artık, paranı kazan..dense,babanın-annenin ek kartıyla yapmasalar o makyajların alışverişlerini. görürüm ben o çocukları.
fazla rahatlıktan, şımartılmaktan öyleler.
ha kendi hayatını yaşayıp marjinal gezen tipler yok, mu vardır -zaten kimsenin marjinalliği de umurumda değil herkes ne yapıyorsa yapsın- yahut tipi çok marjinal olup gayet aklı başında, gelecek vaad eden vs. ergen de olabilir belki ama tr'de bu elemanların geneli ilk grup.
"Cocugum öyle sekillere girse cıldırırım" dediğin olayda şöyle bir şey var genelde bunlar 1 gecede olmuyor. çocuğun ipini kaçırıyorlar sonra da toplayamıyorlar. sonra aman evden kaçar, aman yanlış arkadaşı ortamı vs. olur en azından evde gözümünüzün önünde diyorlar. öyle gidiyor.
  • niye ama  (09.12.16 01:00:28) 
Çok güzel Sosyolojik bir kitap var Apaçiler, Emolarla ilgili. Aileleri, alışkanlıkları Sosyolojik olarak inceliyor, ve hakikaten farklı bakmanızı sağlıyor olaya.

Apaçi Gençlik-Ömer Miraç Yaman

m.kitapyurdu.com
  • damba  (09.12.16 01:15:12 ~ 01:15:30) 
Bir de ailelerinden dolayı da biraz o hale geliyor bu çocuklar, ailelerinde bir sürü çatışma,fakirlik vs olunca.

Trt1 bu çocukların hayatlarını ekrana taşımak için bir dizi yapmıştı,
SON ÇIKIŞ, diye. Gerçek hikayeler vardı dizide ama Kırgın Çiçeklerden daha fazla izlenmeyince, 10 bölüm sonra yayından kalktı.
  • damba  (09.12.16 01:19:04) 
Her 10 yılın kendi belirleyici bir 'marjinal' denen modası var. 70'lerin hippileri, 80'lerin metalcileri, 90'ların rock'çıları, 2000'lerin emo'ları var, o arada yine rap'çiler ve apaçiler var. Kimbilir ondan önce de ne 'marjinal' varsayılıyordu. Bunların ezici çoğunluğu ergenlikten çıkış-ilk yetişkinlik döneminde kalıyor; sonra yine 'sıradan' insana dönüş yapıyorlar.

Abim 80'lerin metalcilerindendi, son ergenlik dönemi o zamana denk geldi. Arada Alice Cooper gezinirdi.
i.ytimg.com
Bir 8-10 yıl da öylece geçti. Yani yaklaşık bir 24-25 yaşına kadar öyleydi. Saçlarını kestirişi 30 küsur yaşına denk geldi. Ailem de zengin değil, iki öğretmen işte. İki çocuk okutuyorlar. Bildiğimiz orta direk. Aile bu ne hal dedikçe, o çocuk aileye daha çok bileniyor. Ailem abimi anlamadı; anlamak zorunda değil ama kararına ve seçimine saygı duydu. Hatta abimin annemlerin arkadaşları da abimi öyle sevdiler, 'değişik' haliyle kabul ettiler. Hala metal müziğin abimde yeri ayrı ama artık 40 küsur yaşında ve Alice Cooper gibi gezmiyor.

Demek istediğim, herkes ait olduğu bir grubu arıyor, özellikle gençliğinde. İnsanlar kendi kimliğini arayış çabasında oluyor ve bu çaba geç yaşlara kadar devam edebiliyor. Eğer orada rahat hissediyorsa, anne ve babanın zorla o ortamdan çekip alması ve onu kabul etmemesi daha büyük travma yaratıyor. O bulduğu yer ya kim olduğuna giden ara durak ya da olmak istediği son durak. Her şekilde o anlık onun ait olduğu yer. Abim için ara duraktı ama Ronnie James Dio için son duraktı ve adam öyle olduğu için mutluydu. Abim de o gün öyle olduğu için, bugün de böyle olduğu için mutlu. Eğer sağlığını etkileyecek bir durumu yoksa, kendine zarar vermiyorsa, suç işlemiyorsa; kime ne zararı var.
  • aychovsky  (09.12.16 01:44:59 ~ 01:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.