[]

Westworld'ün konusu nedir? Neden bu kadar popüler? [SPOILER VERMEYIN]

Merhabalar

Tam olarak nedir konusu? Neden bu kadar popüler oldu? Gerçekten izlenmeye değer mi?


 
hbo yapti diye izliyo evdekiler. android filan dediler ama ben de anlamadim. bi de her bolumde 'SONUNDA SORULARINIZIN CEVAPLARINI ACIKLIYORUZ' yapiyorlarmis.


  • allanpoe  (07.12.16 22:08:08) 
İşin içinde bitane Nolan var, baştan iyi referans. Bi de hopkins ve harris gibi devler olunca maça 3-0 önde başlıyor. Bunun üzerine ilginç bir senaryo, başarılı oyunculuklar ve sinematografi eklenince ortaya bir diziden beklenecek her şey çıkmış oluyor. Merak uyandırıcı, sürükleyici, üzerine kafa yordurucu, dramatik ve didaktik bir dizi; sadece şu özelliğinden dolayı izleniyor denemez.

İzlemeye tabii ki değer ama herkes sevecek diye bir şey yok; hazmı kolay değil, eğlenceli çıtır çerez sevenler daralır. Ama saydıklarım yüzünden denemeye değer, 10 bölüm zaten vakit kaybı olmaz.
  • baba jo  (07.12.16 22:14:31 ~ 22:16:55) 
bilimkurgu. Battlestar Galactica'daki Cylon'ların öncesini anlatıyor :D böyle bakmak çok hoşuma gidiyor benim. (böyle değil tabii)

spoilersız şöyle(ilk bölümde görebileceğiniz şeyler), insanlar eğlenceleri için her şeyi yapabildikleri sadece host(robot)lardan oluşan bir park açmışlar. Disneyland'a gidip önüne geleni öldürüp tecavüz edebildiğini ve suç olmadığını düşün. Öyle. İnsanların "id"lerini ve gerçek benliklerini açığa çıkarmayı amaçlıyor sözde. Ama öyle mi? Arnold ve Ford'un gerçek planı için diziye bekleriz.
  • rodriguez2  (07.12.16 23:18:45 ~ 23:19:08) 
Orjinal filmini izle. Cok suprr. Dizi kotu.


  • thewizardofearthsea  (08.12.16 00:26:00) 
adamlar western ile bilim kurguyu neredeyse kusursuz bir şekilde harmanlamışlar. izlenmeye değer.


  • dedimmidemedimmi  (08.12.16 10:08:14) 
Konusu açıklanmış, ben de şöyle özetleyeyim. İçinde robot insanların yaşadığı kocaman bir park var, eski tip western temalı. Burada robotların oynadığı çeşitli hikayeler var. Sen dışarıdan normal bir insan olarak parka girip bu hikayelere dahil olabiliyorsun, macera yaşıyorsun.

Popüler oldu çünkü konusu ilginç.

Bence izlenmeye değer. İlk başlarda bayağı kafa yorman gerekiyor, an geliyor "ya noluyor şimdi" diyorsun ama olaylar çözüldükçe daha zevkli bir hale geliyor. Boş beleş bir yapım değil. Adamlar ciddi şekilde uğraşmış, ciddi emek vermiş senaryo üzerinde. Bunu hissediyorsun yani.
  • peggy  (08.12.16 10:37:22) 
robotlar vs. isin yuzeysel kismi.

ana konusu, insan bilinci ve varolusculuk. yani, bicamerality, diye bilinen kavrami bir dizi cercevesinde anlatiyor.

(bkz: bicamerality)

"

kendine ait bir bilinci henüz geliştirememiş üç bin küsur yıl önceki insanın, kafasının içinde duyduğunu iddia ettiği hayali ve ilahi bir sesin (tanrı-kral vb.) emirlerine göre davranması durumu...

yazılı belgelerin tarihine bakıldığında, ilyada ve odisse'nin aralarında bir dönemde sona ererek "aklın aydınlanması"nı hızlandırmış evrim aşamalarından birisi...

bicamerality'nin sona ermesiyle, aklının içindeki hayali "ikinci odada" duyduğu sesin aslında tanrı buyruğu falan değil, bizzat kendi bilinci ve özgür iradesi olduğunu fark eden insan, uygarlaşma ve kendi kaderini belirleme yolunda ciddi bir adım daha atar böylece...

"
  • scars dont fade  (08.12.16 10:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.