[]

anne sütü-diş sağlığı arasındaki ilişki nasıl? kendinizden örnek verir...

... misiniz?
küçükken anne sütü içmemişim ben. dişlerim de fırçalamama rağmen çok sağlıksız. hatta göz göre göre çürüdü, birkaç tane çektirmek zorunda kaldım farklı zamanlarda. kardeşim de hem sigara içer, hem dış fırçalamaz ama dişleri çok sağlıklı, beyaz. bir kez olsun "dişim ağrıyor." dediğini duymadım.


küçükken anne sütü içmeyen ama hala dişleri sağlıklı olan biri var mı?
benim kurduğum bu bağ geçersiz mi?

 
Kucukken sadece 2 ay falan anne sutu ictim, sigara iciyorum 3 yil civari, dislerimi fircalarim o ayri, ama dislerim icmeyen cok kisiye gore gayet saglikli. Cok kucukken yapilan bir iki dolgu var o kadar. Dolayisiyla 'bence' bag gecersiz.


  • kassiopeia  (04.12.16 20:00:21) 
bence gebelikte basliyor gelismeye onlar...


  • e haliyle  (04.12.16 20:04:55) 
Ben emmedim gayet sağlam, kardeşim emdi 2-3 kanalı var daha lise çağında.


  • Lim5  (04.12.16 20:22:43) 
sadece 15 gün anne sütü emebilmişim, çünkü annemin sütü ağır gelmiş.
milupa çocuğuyum, dişlerime iyi bakarım ve çok sağlıklılar.

  • blatta hiberna  (04.12.16 20:49:36) 
annemi bir kere bile emmemisim. dişlerim bir hayli sağlıklı. hiç çürüğüm olmadı şimdiye dek.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (04.12.16 20:55:06) 
Curuk 4 ana degiskene bagli
1. Disin yapisi 2. Zaman 3. Seker 4. Bakteri plagi
Disin yapisi konusu direkt anne sutuyle baglamak biraz zor. Genetik olarak gecen birsuru faktor var (derin fissur, tukuruk tamponlama kapasitesi, caprasiklik etkenleri vb vb)
Bunlarin yannda besin alim.sikligi ve cesitleri de cok etkili.
Yani kisacasi disteki mineralizasyon anne sutu alinca iyi oluor die bisi yok ve zaten bir suru etken var.
  • keah  (04.12.16 21:28:31) 
2 yaş civarına kadar anne sütü almışım. Hayatım boyunca hiç diş ağrısı çekmedim. Çürük-dolgu vs gibi bir derdim hiç olmadı. Sağlıksız beslenip, sigara-kahveyle yaşıyorum. Genetiğin de yardımıyla şu zamana kadar hiç sorun çıkarmadılar bana sağolsunlar.


  • clarizmev  (06.12.16 04:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.