[]

kültürel olarak boktanlaşmamızda şunun da etkisi olabilir mi?

şu dediğim şeyi açıklayayım hemen: komşularımızdan izole yaşıyor olmamız. hatta düşmanız aq.
mesela şu grubun www.youtube.com şarkılarını ne zaman dinlesem "ya biz bu ermenilerle ne diye böyleyiz aq" diye üzülürüm. aynı şekilde yunanistan benim cocukluğumdaki düşmanımızdı, ona da yabancı damat izlerken çok üzülürdüm. iranla da pek bi etkileşim yok. tek övünç kaynağımız kasrı şirinden beri sınırlarımız aynı.. aferim! tamam din ve mezhep farklılıkları da önemli bi sebep ama bence temeli bu değil. bu topraklar hiç bi dönem bu zamanda olduğu kadar izole, parça pincik olmuş muydu ki..
mesela gürcistan? bi karadenizliler memlekete ne kadar etki yapıyor, onlarla da biraz içli dışlı olsak fena mı olurdu? küçükken ben eve misafir gelince de çok mutlu olurdum. güzel sohbet, dertleşme ortamları olurdu, her yaş grubunun kendi arasında. öyle yani..
barış manço ermenistana gitmiş miydi acaba ya, açıp bari onu izleyeyim :/

 
Onun etkisi yok. Kesin bilgi.


  • bigbadabum  (04.12.16 16:36:21) 
ıspatla


  • klar  (04.12.16 16:39:15) 
ermenistan dediğin bütün milli birliğini soykırım tezi ve türk nefreti üzerine kurmuş bir ülke. ermenilerin büyük çoğunluğu var olmayan bir soykırım sebebiyle türklerden nefret eder, durum buyken "vah vah biz neden ermenileri böyle dışlamışız da neden böyle uzak kalmışız" diye dövünmek saçmalık. yunanlarla zaten aramızda siyasi sorunlar hariç derine inen kültürel bir sorun yok. bu örnekler üzerinden kültürel olarak boktanlaştığımızı iddia etmek saçma. ha başka şeyler düşünülebilir.


  • loser blueser  (04.12.16 16:47:55) 
ay, birisi arkadasim onlarin. ah, ah...

farkliliklari kucaklamayan her yapi mahvolmaya mahkum: ulus devletlerin devri gecti.
  • e haliyle  (04.12.16 16:48:21) 
Hayır. Komşularla etkileşimimiz daha iyi seviyede olsaydı pozitif etkisi olabilirdi ama olmaması negatif bir etki yaratmıyor. Ermenistanla ilişkimiz olmamalı zaten. Mümkünse politik gücümüzü onlar üzerinde kullanmalıyız. Zaten komşularımızla çok büyük bir sorunumuz yok. Suriye ve Irak yıllardır savaşlarla leş hale gelmil yerler. İran ambargo yemiş kapalı bir kutuydu. Düzelir biraz. Balkanlarla büyük çapta bir sorun yok. Seven de var nefret eden de. Gürcistanla nötrüz. Rusya savaşında desteklemiştik bile. Saçma yani. Alakası yok.


  • glamdr1ng  (04.12.16 16:55:14) 
loser bey,
dediklerin doğrudur adamlar nefretle büyüyorlar. ben bizdeki etkisini irdeliyorum. onlar da elbet hem kültürel hem başka konularda bu durumun etkisiyle kendilerini toparlayamıyorlar. demek istediğimi @e haliyle anladı, beslenmiyoruz. yunanistandan, ermeni kültüründen çıkan sular akmıyor artık buralara, beslemiyor artık bu toprakları ve kültürel olarak kuruyoruz. ha bu durum modernizm, kapitalizm cart curt işte o batı kaynaklı belaların yanında pek de önemli sayılmayabilir.

  • klar  (04.12.16 16:59:27) 
  • kosun lan mevzu var  (04.12.16 17:02:56) 
ya bırak sınır komşularını, milletin apartmandaki komşusuyla bile arası yok ki doğru düzgün artık. ayrıca politika gereğinden fazla hayatın içerisinde. böyle toplum olmaz. tüm siyasetçilerin de bunda etkisi var. karşısındaki ermeni olduğu için tavrını değiştiren var, böyle bi akıl fukaralığı olabilir mi? aynı şey her ülke için geçerli aslında. insanlar aptal aptal şeylerle gurur duyup karşısındakine de direkt bir etiket yapıştırıveriyor. bizde bu insanların sayısı biraz daha fazla sadece. yoksa her yerde medya ve siyasetçiler toplumları ayrıştırma ve aptallaştırma çabası içerisinde.


  • philus  (04.12.16 17:38:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.