[]

ptt kargo kargomu başka ilçelere götürüyor sürekli ne yapmam lazım ?

arkadaşlar merhaba,

yurt dışından 2 ürün sipariş verdim. normalde her zaman verdiğim adresi kullandım. istanbul bahçelievlerde oturuyorum. başakşehir uluslararası posta iletişim merkezinden beylükdüzüne gitti. oradan tekrar başakşehire gitti. sonra başakşehirden gelir diye düşündüm. bu sefer de arnavutköy'e gönderdiler...

başka bir ürünüm de ilk başta arnavutköye gitti. daha sonra beyoğluna gitti. oradan tekrar başakşehire gitti.

ptt kargo ile iletişime bile geçemiyorum. muhatap alacak tek bir insan yok.

ne yapmam lazım bu konuda ?

teşekkürler..

 
Ya adamlar takip numarasını verin diyor diyorum ki onu ben de görebliyorum. Adamlara anlatamıyorum. Yurt dışından sorunsuz geliyor. Aynı şehirde bir ilçeden diğer ilçeye gidemiyor.

Sonra Türkiye neden böyle.

Arkadaş bizde iş ahlakı 0
  • totalstation  (02.12.16 23:07:54) 
başakşehir ve arnavutköy'e gitmesi normal. yurtdışı postası önce başakşehir pim'e gidiyor, orada gümrükten geçiyor, daha sonra arnavutköy bölge posta işletmesine (avpim) gönderiliyor. avpim de ilçe posta müdürlüğünüze gönderiyor. burada sıkıntı avpim'in yanlış posta müdürlüğüne göndermesi. adresteki mahalle ve ilçe bilgilerini yanlış yönlendiriyorlar sanırım. bu yüzden siparişlerde posta kodu girilmesi faydalı oluyor. yanlış ilçe posta müdürlüğüne gidince kargonuz, onlar da geriye arnavutköy avpim veya başakşehir pim'e gönderiyorlar. çünkü bölge merkezleri onlar, doğru ilçe müdürlüğüne onların göndermesi gerekiyor. beylikdüzü veya beyoğlu müdürlükleri kargo kendi bölgesinde değilse doğru bölgeye, sizin durumunuzda bahçelievler'e göndermek yerine geldiği bölge müdürlüğüne iade ediyorlar.

kısaca sıralama başakşehir > arnavutköy > bahçelievler şeklinde olmalı. arnavutköy'dekilere derdiniz anlatamazsınız gibi. adreste mutlaka posta kodu bulundurun, il ve ilçeleri de büyük harfle yazın.
  • neyehbe  (02.12.16 23:10:33) 
i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

@neyehbe yukarıdaki bilgiler ürünlerime ait bilgiler. yani şöyle bir kargo hareket sizce mantıklı mı ?
  • totalstation  (02.12.16 23:14:49) 
@totalstation: dediğim gibi arnavutköy avpim yanlış dağıtım merkezine göndermiş, orası da geriye iade etmiş. sanki avpim'dekiler senin ilçeyi bulamamışlar gibi. eğer adreste ilçe yazmıyorsa veya bahçelievler'deki sokak veya mahallenin adı başka ilçedekiyle aynıysa oraya yönlendiriyor olabilirler.

sorun avpim'den kaynaklanıyor. avpim'in numarasını bulup, şu takip kodlu kargo bahçelievler posta dağıtım merkezine yönlendirilmesi gerekiyor diye belirt istersen.
  • neyehbe  (02.12.16 23:29:09) 
onların takip ekranı farklı sizin baktığınızdan. bir kere ben de inatlaştım onu ben de görüyorum zaten diye, sonra kodu verdim ekranı bana doğru çevirdi (konu başkaydı bu arada) asıl bilgileri gördüm orada. siz bence takip kodunu vererek sorunu anlatmayı deneyin tekrar. mümkünse ofislerinde.


  • jamiro  (03.12.16 00:28:42) 
ptt ile çalışmayın

www.eksiduyuru.com

şimdilik tekrar bi şubeye gidip adres değişikliği yapın 3-4 lira bişey ödeyebilirsiniz.
  • freetakilir  (03.12.16 00:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.