[]

Network üzerine araştırma yapabileceğim yerler tavsiyesi

Merhaba, eğitiminde olduğum bir network şirketi var. Her gelecek haftaya çalışarak gideceğiz. OSI modeliyle başladık. Internette en ayrıntısına kadar nerelerden yararlabilirim? Teşekkürler.




 
networking için derli toplu tüm dokümanlar bir şekilde ccna eğitimleri başlığı altında toplanıyor. dolayısıyla networking aratana kadar ccna dokümanı aratırsan daha çok sonucu daha derli toplu bulabilirsin.


  • esmer  (01.12.16 16:08:18) 
Bu işlere yeni başlayan birisi için ağır gelse de, bana soran herkese şu başucu kitabı taysiye ederim her zaman.
www.ciscopress.com
Bu kitap sadece CCNA odaklı gibi görünse de (ki öyledir), bizim işlerin temel kavramlarını en ince detayına kadar anlatan bir kitaptır. Buradan aldığınız temel bilgiler meslek hayatınız boyunca hangi marka ile haşır neşir olursanız olun, sizin en büyük kaynağınız olacaktır. Kitap her detaya psikopatça bir giriş yapar ama yalın dili ile rahatça kavramanızı sağlar. Yalın diyorum, çoğu teknik kitaptaki gibi günlük ağız bir İngilizce barındırmaz. Oldukça anlaşılabilir yazılmıştır.

Bana bu yetmez, "ben daha da detaycıyım." derseniz, şu kitap harikadır.
Tam bitiremedim ama tam bir referans kitabıdır. Sıkıştıkça açar bakarım. Paketlerin, broadcast'lerin dünyasında neler olup bitiyor olduğu gibi döker önünüze.
www.amazon.com

İnternet bir network uzmanı adayı için sınırsız bir kaynak. Kaynaklar o kadar çok ki. Sadece aramaya inanın! Neyi, nasıl arayacağınızı biliyorsanız her şey önünüzde. Umarım yabancı dil sorununuz yoktur. :) Türkçe kaynaklar da var elbette, ama derli toplu kaynak anlamında, işe yön verenlerin elinden çıkanları okumak çok daha değerli.
  • n3tw0rk3r  (01.12.16 19:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.