[]

ısıtma (doğalgaz) alternatifleri

Merhaba,

doğalgaz faturası aylık 500 tl-1000 arasında geliyor.

Bu rakamları artık Devlet-i Aliyye'ye ödemek istemiyorum.

Esasında Tayyip hükümetine yıllarca domalmak, artık canımı sıkmaya başladı. Bu adamların verdiği ne hizmeti istiyorum, ne de kendilerinin suratlarını görmek istiyorum.

isimlerini bile artık duymak istemiyorum.


ısıtma konusunda alternatifleri olan var mı? Sadece ısıtma değil tabii ki, suyu da ısıtmalı, mutfakta yemek yapabilmeliyim.

Mesela Pelet sobası bu işlemi görür mü?

 
Toprak, hava, su kaynaklı ısı pompaları var.
Katı/sıvı yakıtlı kalorifer sistemleri var, yani bildiğimiz kazan.

Kömür, odun, mazot, elektrik bunlardan en az birini kullanman gerek. Yine her türlü domaltıyor adamlar yani. Kaçışın yok. Bunlara ilave güneş enerji (hem elektrik anlamında hem de su ısıtma olarak) sistemleri de kullanabilirsin ama destek vazifesi görür, tüm enerjiyi burdan alamazsın.
  • bigbadabum  (01.12.16 01:45:17) 
aktif degil pasif sistemlere yonelebilirsiniz.

simdi tam olarak turkiye fiyatlarindan emin degilim ama sunlar alternatif olabilir.

en basta evi isitmayin kendiniz isinin, yani tum evi isitmaktansa siki giyinin ve sicak su torbasi etc koyun ayaginiza, ayak isindiktan sonra vücut daha rahat isinacaktir. ama bu suyun isitilmasinda da enerji harcayacaksiniy fakat oldukca az olacaktir.

evdeki harcama, kacak yapan yerleri kisin, izole edin, mesela kapiyi surekli kapali tutun odada, 3-4 saatte bir havalandirin, kapinin altina hava giris cikisini azaltacak zimbirtilari takin.

siki giyinip iyi beslenin.

cayi ocakta tutmayin. teelicht denen bu ufak ikea mumlarindan aln ve cayi demledikten sonra bunlarin uzerine koyun 2 tanesiuzerine kyabilirsiniz.
www.ikea.com.tr

bu mumlarin 100 tanesi avrupada 2 euro. tr de 15 tl cok sacma.

daha sonra camlari iyice yalitin, ev kapisini da yalitin. kaloriferi sabit sicaklikta calistirin. gece yatarken tamamen kapatin, 20 derecedeki oda da sabaha kadar 21-22 dereceye cikar izole edilmisse.

ufak mobil sömineler var. bu sömineler bir odayi coook fazla isitmaya yetiyor, aklinizda olsun.
material-kontor.de

ama unutmayin hava cikisini kontrol etmeli ve odadaki oksijeni ayarlamalisiniy yoksa oksijeni yer bitirir. ara ara acabilirsiniz.

bu arada pelet sobasi benim dediklerimdenmis zaten.
  • kurnaz  (01.12.16 02:10:04 ~ 02:19:06) 
12 daireli apartmanımız var aylık 3500 tl doğalgaz faturası ödüyoruz. eskiden 7000 tl ödüyorduk. bu tasarrufu nasıl sağladığımızı anlatırım da ısıttığınız yer nerede ve bina kaç m2 biraz anlatır mısınız?
ayrıca 500-1000 tl çok uçuk bir aralık. gerçekten ne kadar geliyor fatura?
ısıtma rejiminiz nedir? bazı insanlar gece uyurken de içeriyi 28 derece yapmaya çalışıyorlar. kapı cam açık uyumuyorsunuzdur herhalde.
cevaplarınızı yazdıktan sonra güzel bir cevap verebilirim.
  • ozdek  (01.12.16 08:56:14) 
Nasıl 500 lira 1000 lira fatura gelebiliyor anlamadım. Önce onu söylersen belki onu düşürebilirsin.


  • sutlu nescafe  (01.12.16 10:30:43) 
hakkaten bin lira ne? atölye mi var? 90 derecede mi yakıyorsun kombiyi?
gaz yağı sobalarına bak bi derim.

  • cekilmis gayfe  (01.12.16 11:00:54) 
slm,

1000 tl biraz abartı oldu sanırım.

Ama kış zamanı 500 tl nin altına düşmüyor. en soğuk kış zamanlarında 750 tl ye kadar çıkabiliyor.

Ev şişlide Yüksekçe bir binada oturuyorum. tüm istanbulu izleyebilecek bir kattayım.

Şunu belirteyim evin izolasyonu çok zayıf
  • voyage  (01.12.16 23:47:55) 
500-750 bile çok. duvardan çok pencere var heralde. güneş ve rüzgar enerjisiyle elektrik üretip onu kullanman haricinde bir fikir gelmedi aklıma. kuzineli kalorifer sistemi gördüm ama bacayı nereye bağlarsın bilemedim onu. onlar da pahalı zaten. yükseğe odun kömür veya pelet çıkarmak ne kadar kolay olur veya nereye istiflenir, bunlarda diğer sorunlar.


  • sutlu nescafe  (02.12.16 00:17:55) 
şöyle bir şey var:

www.cosa.com.tr

bununla evin sıcaklığını her zamana göre farklı verip, tasarruf edebilirsin. ya da bunun yerine manuel olarak ise, evde 12 saatten fazla olmayacaksanız yatarken kombiyi kapatıp, ertesi gün işten gelince en düşük sıcaklığa ayarlayın, bu şekilde bayağı tasarruf edersiniz.
  • gezegen olan pluton  (02.12.16 00:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.