[]

Hayata cinsellik girdiğinde her şey güzelleşiyor mu?

Konuyu saptırmadan sorayım;

25 yaşında bir erkeğim. Bugüne kadar herhangi bir cinsel ilişki yaşamadım. 2015 başında majör depresyon teşhisiyle tedavi gördüm. Doktorun söylediğine göre çalıştığım iş yeri tetikleyiciymiş. Şu anda ilaçlara devam ediyorum. Hayatta çabalasam da inanılmaz bir boşluk hissi, tatminsizlik ve mutsuzluk var. makina gibiyim.

Şimdi soru şu ki, benim sevgilim / cinsellik yaşayacak partnerim olsa bu depresiflik düzelir mi yoksa olayın alakası yok mu?

 
Alakası yok ama kişisel bir cevap. Denemeden bilemezsiniz.


  • malwethiel  (30.11.16 20:11:35) 
cinsellik girdiğinde değil de, sevgili bayağı etki yapar.


  • antikadimag  (30.11.16 20:13:14) 
Cinsellik konusunu belki 25ime geldim hala olmadı diye dert ediyorsan sevişmek biraz sıkıntını alabilir. Sevgilin olsa bir yere kadar düzelebilir depresifliğin ama sonra sevgiliyle de işler boka sarıyor, daha beter oluyorsun.

Evet, pesimistim bu konuda. Mutlu sonlu filmleri bile bak kavuştular ama allah bilir bundan 5 yıl sonra ne halde olacaklar diye izliyorum.
  • buff  (30.11.16 20:13:41) 
hayır, alakası yok. sevmeden sevişmek denilen kavram çok itici ve daha bile depresif yapabilir.

sevgili ile cinsellik yaşamak ise farklı. zira arada sevgi denen mefhum var.
  • dahinnotha  (30.11.16 20:19:04) 
evlen direk.
sevgili strese sokuyor adamı.

  • lonelyman  (30.11.16 20:25:41) 
alakası yok. dahinotraya katılıyorum.

sevmek/sevilmek ile cinsellik farklı şeyler. illa cinsellik yaşamak istiyorsan parasını verip de yaptırabilirsin ona bakarsan.

sevgilin olan kişi ile aranda sevgi/aşk olacak. cinsellik bunun sonucu olarak ortaya çıkacak. sevgilinle cinsellik dışında da milyorlarca şey yapacaksın.

boşluk tatminsizlik gibi hisler sevgili bulunca şıp diye dolmayacak. evet sevgilinin olması da boşluğunu bir nebze giderir. hayatına bir meşgale bir renk katar. ama bir yere kadar.

senin yerinde olsam "sevgili edinme ve cinsellik" fikrini kafamdan çıkarır, sağlığıma işime ve bana keyif veren diğer şeylere (müzik,basket,fuybol,dizi,film) odaklanırdım. sevgili zaten beklenmedik bir anda karşına çıkar.

not: ben de cisell deneyimi geç yaşlarda yaşadım. sıkıntı yapacak bir şey değil.
  • mahone  (30.11.16 20:29:51) 
normal şartlarda cinsellik güzeldir ama senin, depresyonunun nedenini bulup onu çözmen lazım, seks depresifliğini almaz.


  • limoncello  (30.11.16 20:30:20) 
Sevgili ve cinsellik yaşayacak partner birbirinden çok farklı şeyler. Sadece cinsellik yaşamak hayatını kolaylaştırır mı diye soruyorsan bunun cevabı hayırdır.

Fakat sevgili, duygusal partner, eş ya da adına her ne dersen elbette ki zorlukların üstesinden gelmen konusunda yardımcı olacak ve hayatını güzelleştirecektir. Cinsellik de bonusu olur.

Tabii, bunların oldukça göreceli mevzular olduğunu da belirtmek gerek.
  • fragile lady  (30.11.16 20:40:55) 
fragile lady +1

Sadece cinsellik yaşayacak bir partnerin olursa yalnızca cinsel açığını giderir. Aşkı deneyimleyeceğin bir sevgilin olursa onunla cinselliğin ötesinde tutkulu bir şehvet paylaşımı da gerçekleşir, işte bunu bulabilirsen bence güzelleşir her şey :)
  • BuddyGuy  (30.11.16 20:52:55) 
siz kendinizi dengede tutmayi ogrenirseniz, arkasi gelir... care disarida degil.


  • e haliyle  (30.11.16 20:53:51) 
Evet


  • regina phalange  (30.11.16 21:14:51) 
antikadimag ve dahinnotha güzel yerden girmişler. Açtıkları yolda, gösterdikleri hedefte ilerliyorum.

Cinsellik tek başına mucize yaratmaz. Kötü giden bir günü birden parlak hake getirebilir, o günkü huysuzluğu ve siniri alabilir ama günü kurtarır. Yine de sevişmeyen ve onun alternatifini bulamayan bir insan daha huysuz olabilir genel olarak. Sevgili ise daha uzun bir süreyi kurtarabilir. Sevgili ile cinsellik, işte bu 'Allah Allah' etkisi yapabilir.

Yalnız, insanoğlu sevgilinin varlığına da alışıyor ve özünde kimse ona dönüyor. İlk heyecan sürekli yüz güldürüyor; 'Anan ölmüş' deseler 'Dünya yansın' havasında olabiliyorsun ama zamanla onun etkisi de azalıyor ve uzun vadede, cicim ayı kısmı geçince yine eski kendine dönüyor insan. Sevgiliye 'moral düzeltici' yükünü yüklememek gerek; o yükün altında bir süre sonra ezilebilir o kişi. Sizi neşelendireyim derken kendi gözünün feri sönebilir. Hangi tarafın baskın karakterde olduğuna ve ilişkinin dinamiğine göre değişir.
  • aychovsky  (30.11.16 21:20:47 ~ 21:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.