[]

Dijital fotograf makinesi

Iyi bir dijital fotograf makinesi almak istiyorum ama teknik özellikleri hakkinda hic bilgim yok. Ögrenecek kadar zamanim yok, bir tane almam lazim. Kabaca nelere dikkat etmeliyim? Amatör olarak kullanacagim ve daha sonra kendi capimda fotografcilik tekniklerini bu alacagim makinede ögrenmeyi planliyorum.

Mesela su makina nasildir?
www.rhinocamera.de

Bunlardaki fiyati degistiren "18-55 mm" veya "18-105mm" ibaresi hangi özelligi belirliyor?

Nikon D5100 18-55mm F3.5-5.6 VR
525 €

Nikon D5100 18-105mm F3.5-5.6 VR
685 €

 
onlar lens.

www.ephotozine.com 18-55

www.bhphotovideo.com 18-105

lensleri araştır hangisi sana, yapacağın çekimlere uygun gelirse onu al. bence 18-55 olanını al. aradaki farkın üzerine gerekirse biraz daha koyar daha spesifik bir lens alırsın. telezoom olarak 75-300, ya da beni çek arkası bulanık olsun kanka lensi istersen 50mm, ben manzara çekeceğim dersen 10-18mm falan filan...

başlangıç olarak 18-55 kit lensli olanla başla. sonra zaten uzmanlaştıkça, çektiğin şeylere göre ihtiyacını kendin belirleyip; benim bunu almam lazım diyeceksin.
  • canercuxy  (30.11.16 02:03:35) 
Hem SLR hem compact makine ile amatör deneyimim oldu. Amatör fotoğrafçılığa yeni başlayacaksanız birinci önerim SLR almayın olur, compact tipte, manuel ayarları olan, rahat taşıyabileceğiniz bir makineyle başlayın. Hafif ve küçük bir makineyle emin olun çok daha hızlı öğrenirsiniz. SLR makina aldığınızda onu sadece planlı fotoğraf gezisine götürebiliyorsunuz. Küçük makinaları ise ufak bir çantaya atıp çoğu zaman yanınızda bulundurabiliyorsunuz ki en iyi bu şekilde öğreniliyor. Malesef çoğu kişi öğrenmek değil gösteriş için slr alıyor, sonra da sıkılıp bir kenara atıyor.
Örnek: Canon Powershot SX160 (tavsiye değildir, sadece söylediğim özellikleri taşıdığı için seçtim)

  • mikro patlama  (30.11.16 02:20:02) 
Aynasiz makinelere de bak, hem hafif ve kaba degil, hem de artik dslr kadar iyi cekiyorlar. Yaptigin ayari direkt vizor veya ekrandan gorebiliyorsun cekim omcesi. Not:Sony a6000 kullaniyorum.


  • solenkol  (30.11.16 09:57:38) 
her zamanki tavsiyem: canon g15
manuel ayarda çekip bir şeyler de öğrenebilirsin.

  • peggy  (30.11.16 12:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.