[]

British Council a dava açabilir miyim?

Başıma şöyle bir olay geldi;

20 Ağustos'ta British Council İstanbul aracılığıyla ielts sınavına girdim. Amaç ingilterenin denklik sınavı olan plab'a giriş hakkı kazanmak ve içtiyacim olan skor Overall 7.5 ve her bir bölümden en düşük 7.0 idi. Sınav sonuçları açıklandı, Overall 7.5 olmasına rağmen speaking bölümünden 6.5 aldığım için eylul ayındaki plab'a başvuramadim ve tekrar ielts sınavına girdim. Bu arada da sınavımdan emin olduğum için gelen sonuca da itiraz ettim.

Bugün itirazıma yanıt geldi ve speaking skorum 7.5 oldu. Yani eğer ilk sınav doğru okunsaydi hem sonrasında 2 kez daha ielts sınavına girmecek hem de eylul'deki plab sınavına girebilecektim.

Sonuçta bu hatalı değerlendirme (üstelik 6.5 iken 2 birim yükselip 7.5 oldu, yani çok bariz bir hatalı değerlendirme) bana 1000 TL nakit ve 7 ay zaman (bir sonraki plab Mart ayinda) kaybettirdi. Extra sınavlar ve moral bozukluğu sebebiyle yaşanan sinir stres de cabası.

Hal böyle olunca ben de sınavı değerlendiren (üstelik 2 uzmanin değerlendirdiğini iddia eden) British Council İstanbul'a maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum.

Açabilir miyim? Kazanabilir miyim?
Bunun prosedürü yolu yordamı nedir?

Bir bilen yol gösterirse çok makbule geçer.

 
Net bilgim yok ama bence en azından ekstra girmek zprunda kaldığın sınav ücretlerini kesin alırsın ayrıca manevi olarak da kazanırsın sonuçta onların hatası yüzünden hayatından bi bölüm çalındı


  • veilofsin  (29.11.16 17:54:39) 
@lordoz

dava açabilirsiniz ama hiç bir avukat bunu almaz kolay kolay. şimdi siz sinirle yazıyorsunuz bunları yatışınca dediklerimi daha rahat anlayacaksınız.

neden?

şimdi sizin bu sınav sonucuna ihtiyacınız vardı. bunun nedeni ise gireceğiniz başka bir sınav.

bunun yanında iki kez daha girdim diyorsunuz bunlar negatif oldu sanırım. zaten buradan da patlıyor yani.

bu gireceğiniz sınava girmediniz, denklik olana, daha girmediğiniz için kazanmadınız bile. bu sonucu belirleyecek bir işlem değil bu.

hani sallıyorum elinizde oxforda sadece dil ön şartı kabul olan bir kabul olsa bundan dolayı hakkınızı kaybetmiş olsanız bile, size neden daha önce girmediniz diyebilirler.

kısaca doğmamış çocuğa don biçmek oluyor bu. daha diğer sınav sonucu belli değil çünkü. bunun yanında siz bu sınavı önceden de yapabilirdiniz.

bu arada 2 kez daha sınava girmişsiniz ve başarısız olmuşsunuz sanırım bunlar zaten sizin sınavda başarısız olduğunuzu gösteriyor.
  • kurnaz  (29.11.16 18:14:34 ~ 18:24:55) 
@kurnaz

Sinirle yazmıyorum çünkü üzerinden zaten zaman geçti ve ben henüz itiraz ederken mahkemeye vermeyi düşünüyordum.

iki sınava daha girdim evet, bir sonrakinde de writing bölümünden 6.5 verdiler diğerleri çok yüksek. O sınavın sonucunun da hatalı değerlendirildiğine eminim ama itiraz etmedim çünkü zaten bi itirazım vardı.

3. girdiğim sınavda ise olması gerektiği gibi tüm bölümlerden oldukça yüksek skorlar alarak geçtim çünkü İngilizcem çok çok iyi. Kendimden bu kadar emin olmasam itiraz etmezdim zaten.

Evet bir sonraki plab sınavını geçip gelmeyeceğim kesin değil ama varsayalım ki kalacağım, bu benim zaman kaybettiğim gerçeğini değiştirmez ki. 7 ay önce kaldığımı öğrenir ona göre hazırlanırdım.

Ki sınav notundaki düzeltme 6.5'ta 7.5'a şeklinde. Yani epeyce fark var. 6.5'tan 7.0 olsaydı hadi dersin insanlık hali, teknik hata vs. Ama belli ki savsaklamislar. Çünkü uzman 2 çalışan tarafından okunduğunu iddia ediyor ama 6.5 ile 7.5 arasındaki fark oldukça fazla.
  • lordoz  (29.11.16 19:48:18) 
açmalısın. düzgün okumuyor adamlar sonra bir sürü saçmalık. ama senin cebinden çıkar her şey, yine zarar edersin. diğer sınav ücretlerini de geri alabileceğini düşünmüyorum. sadece kuruma karşı zayıf da olsa bir tepki olur.


  • sayns  (29.11.16 21:05:56) 
@lodroz

demek istediklerinizi anlıyorum ama hukuk öyle işlemiyor.

şöyle de diyebilirsiniz farazi olarak. ben ielts ye gireceğim, kaldım, bunu alabilsem harvarda gidecektim, bundan dolayı gidemiyorum geleceğim değişti, girsem şirket kuracaktım, o şirketi google a 20 milyar dolara satacaktım, o parayı garanti maça basıp 40 milyar yapacaktım etc. buradaki ortak nokta fakrettiyseniz tamamının garantisiz oluşu.

siz bu sınavı verseniz diğer sınavı geçebileceğinizin garantisi yok, bunu geçtim o sınava gireceğinizin garantisi bile yok. o sınava başvuru etc var mı, o da yoktur.

bunu geçtim hayatınızda bu kadar önemli olacağını düşündüğünüz bir olay için niye önceden sınava girmeyip bu işleri sıkıştırdınız ki bu kadar? sadece bu değil bir gün önce hasta olurdunuz gene başarısız olabilirdiniz sonuçta. bu işlerde her şeyi olabildiğince erken yapacaksın her şey olabilir, tecrübe işte bunlar hep.

bundan dolayı bu dava temelsiz olur. en fazla sınav parası iadesi olur, o da belki.

ben uğraşmayın diye anlatıyorum. yoksa dilerseniz başvurun.
  • kurnaz  (29.11.16 21:13:18 ~ 21:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.