[]

bilgisayar monitoru yerine tv alsam

Orta duzey mini atx kasalardan toplayacagim. Oyun film internet icin felan. Diyorum ki monitore para vermiyim hic. zaten tek yasiyorum. Salona 42" veya alti bi tv alip sadece onunla kullansam nasil olur? kablosuz fare klavye alirim. Pc monitorunun yerini tutar mi? Dezavantaji var mi tv'nin?




 
hocam saatlerce o ekrana bakacaksin, konumu iyi sekilde mi, yani boynunu rahat ettirebilecek misin?
tv'de input lag daha fazla oluyormus sanirim, ghosting falan da oynadigin oyun turune gore sana sikinti yaratir mi?

  • jedilance  (26.11.16 17:32:55) 
masaüstü pc mi hem monitöre hem de 47 inch tv ye bağlı şekilde, biri kablolu biri kablosuz 2 klavye, 1 de kablosuz fare ile kullanıyorum. nette gezinip rahatlamak istediğimde masada oturmak yerine kanepeye uzanıp takılıyorum, ya da joystickle oyun oynayacağım zaman kanepede yayılarak oynuyorum. ciddiye almam gerkeen bi oyun olduğunda masaya geçiyorum. monitör de tv de samsung. düzgün, kaliteli bi tv alırsan lag olmaz. bende gram olmuyor. hatta tv, monitörden daha güzel görüntü veriyor bana kalırsa. renkler vs daha hoş görünüyor bana.

dezavantaj olarak, fare kanepede pek hoş olmuyor ama yeterli. çok uzakta olursa tv okumakta zorluk çekebilirsin. bunun dışında ciddi bi dezavantajı olmuyor.
  • washe  (26.11.16 17:37:58 ~ 17:39:33) 
LG'ninkini aldım ben. Arada bir laptopu bağlıyorum. Normal PC monitörü gibi ama ayarlanabilirliği yok. Yani aşağı ya da yukarı indiremiyorsun. O kötü oluyor.


  • birşeylersoracağım  (26.11.16 17:38:44) 
bir arkadaşım odasında tv olmasına rağmen eski tip bir monitörde oynuyor oyunları, hatta 4-3 oran böyle ben dalga geçiyorum falan. tv yi kullanmama sebebi olarak da oyun oynarken mouse u hareket ettirmek ile ilgili bir şeyler dedi de bilemiyorum. hassaslığı ayarlanabiliyor mouse'un da niyeyse kötü olacağını söyledi.


  • senolll  (26.11.16 17:40:15) 
@jedilance @washe lag icin hangi ozelligine dikkat etmek gerekiyor?

Onun disinda ekrani oturma pozisyonuma gore asagi konumlandirabilirim. internet icin yaklastigimda boynumu kirmamak adina. oyun icin kablosuz joystick de alinabilir.
  • yons  (26.11.16 17:46:21) 
hocam bakın ben denedim

1- kablosuz klavye oyun kaldırmasi gerekli
yani wow skyrim oynayacaksan sıkıntı

2- buyuk fonta ayarlıyorsun
rahat oluyor

3- ama internete rahat girilmiyor soyliyim
  • kingcyrax  (26.11.16 20:20:49) 
hocam ben tam teknik bilmiyorum.

oyun icin alanlar tepki suresini dusuk ms'li seciyorlar 1 ms flan.
yada yenileme frekansini yuksek secmeye calisiyorlar heralde. millet 144 hz falan ariyordu.
bir de monitorlerde freesync ve g-sync diye iki kategori mi varmis, birisi yazilimsal digeri donanimsal miymis tam bilmiyorum ama ona da dikkat edildigini okudum sanki.
  • jedilance  (27.11.16 16:29:21) 
lag için dikkat etmen gerkeen şey gidip de vestel almamak mesela :) biraz paraya kıyıp samsung, lg vs al. bendeki samsung 3-4 senelik ve smart dahi değil ama dediğim gibi çatır çatır.

bende rahat bi kanepe var. eve gelip oturup da ne kadar rahat bunalr diyen olmadı. gebzedeki mobilyacılar çarşısından almıştım. kendi de fiyatı da dandik ama rahat :) bi de puf var. ayağımı uzatıyorum mis gibi oh :)

kablosuz klavye oyun kaldırması gerekli derken ne demek istenmiş anlamadım ama;

yıllarca logitech kablosuz klavye kullandım. şimdi logitech kablolu kullanıyorum ve kabloluya dönmemin tek nedeni keyfim ve 4 mesela a ve w ya basarken 4 e klavye basmıyordu. fare de kablosuz, g930. hiç öyle lag, takılma vs derdim olmadı kablosuzlarla. tv yle aramda 5 metre var. sözlüğün fontları 14 pt ya ayarladım. mis gibi okuyorum (benim gözler için insan değilsin diyenler var, en kötü sen yazıları büyütürsün) ve web de gezinmek kadar rahat bişi yok kanepede yayılarak.
  • washe  (27.11.16 17:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.