[]

Esimin annesinden haz etmemem

Onceden de bayilmazdim da dogum sonrasi iyice ipler koptu. Yuz yil yasasam ve hic gorusmesem aramam. Huysuz, huzursuz, karsisindakini mutsuz etme felsefesiyle yasayan bir kadin. Eskiden esim icin susuyordum artik onu da yapamiyorum. Esim bizi neredeyse hic bir araya getirmiyor tovbe etti dogumdan sonra bize yerlestiler resmen kiyamet donemleriydi. Hala nasil bosanmadik o surecte bilemiyoruz. Yaptigi tahribati duzeltmek aylarimizi aldi.

Lohusaligimda kadin benden cok lohusaydi. Surekli bebegi elimden alip kacirmalar. Tam cocuk emerken yeter ben sevicem ver demeler. Evine git deriz gitmeyecegim diye aglamalar. Gece uyurken cocuk agliyor diye odamiza dalmalar. Neymis biz uyanamazsak aglar dururmus!!! O zaman kapiyi tiklat, icerden telefon ac falan ama yok illa gorecek. Gelip yatak odamizda biz gece cocugu oylarken (saat 3-5 falan) yanimizda oturmalar. Cocuk sallamaya karsi olmama ve defalarca uyarmama ya da oglu tarafindan uyarilmasina ragmen bunu gizli gizli yapmaya calisip yakalaninca da hevesim var ama benim diye cocuk gibi aglamalar. Hamilelik boyunca etin hic bir turunu yiyemeyip tiksinmeme ve bunun lohusalikta da devam etmesine ragmen ama benim canim istedi deyip pisirmeler. Cunku kendisi lohusa ya evi yok ya illa bende yasayacak. Surekli ogluna baban olunce ben ne yapicam diye aglamalar ( baba hasta falan degil ama surekli konu bu) anlasmasi var zannimca sonra olurum diye.

Misafirlige gelen arkadasimlarimi istememeler ama kendi akrabasi gelicek oldugunda bana sormadan birak soylemeyi burasi bu kizin evi kibarca haber vereyim bari demeden davet etmeler. Her Allahin gunu senin sutun yok bilmemkimin gelini bir sikiyordu gogsunu taaaa karsi duvara fiskiriyordu muhabbeti. Benim ilk cocugum olmasi mal gibi sutum az herhalde diye inanmam. Ya da her dakika ayni seyi soyledigi icin caresizce arayislara girmem. Bebegin kilo alimi, gelisimi herseyi yerinde olmasina ragmen bugun bile gogsumu sikip sutum var mi diye kontrol etmem ki cocuk 8 aylik oldu. Daha neler neler

Ben bu kadini affedemeyecegim. Yazarken bile bir kez daha nefret ettim. Esim haliyle uzuluyor ama annesinin kabahatletinin de farkinda bana goruselim baskisini hic yapmiyor. Yine de istemiyorum arkadas cocuguma dokunsun istemiyorum. Evime gelsin istemiyorum. Zaten biz ona neredeyse hic gitmiyoruz suan baska bir sehirde. 3-4 saatlik mesafede ama gitmiyoruz huzursuzluk cikartiyor diye. Bende sutten cikma ak kasik degilim. Laf soyluyorum tersliyorum ama elimde degil.

Ben ne yapicam. Bir gun yine gelecek bulacak beni. Yine uzerime cokecek. Cok mu takiyoeum kafaya sizce? Siz olsaniz nasil davranirdiniz?

P.s: bugun iyice icimi doktum valla saolun duyuru ailesi.

 
haklısın ama torununu ondan saklayacak kadar değil. sonuçta fiziksel ya da psikolojik olarak torununa bir zararı yok. babasıyla gidebilirler. çocuğun kendi kararını verebilecğei yaşa geldiğinde görüşüp görüşmemeye karar verebilir


  • la noix  (24.11.16 15:02:28) 
bayramdan bayrama + birkaç sefer daha görüşün ailecek.

çocuk biraz büyüyünce eşiniz alıp götürsün annesine madem durum böyle.
  • nickimin hakkini veremedim  (24.11.16 15:06:47) 
@ la noix bulsa torununu hem fiziksel hem de psikolojik zarar verir de mesafeliyiz kendisine. Esim de senin gibi dusunuyor ben gotureyim cocugu sen gelme diyor da o da icime sinmiyor. Cocuga ne yapr ne eder diye.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 15:06:51) 
ama tavşan gerçekten abartıyorsun
napacak yani çocuğuna? alt tarafı 1-2 saatten bahsediyoruz, babası da yanında olacak yani

  • la noix  (24.11.16 15:10:47) 
ay içim darlandı. allah sabır versin .ben de takardım ister istemez. hamilelik ve lohusalık psikolojisi zaten zor bi de üstüne tuzu biberi olmuş.


  • cabiday  (24.11.16 15:18:22) 
Iyice abartmissin, sen sevmesende cocugu göstermen ve vakit gecirmesine izin vermen gerekir. Sonucta esinin kac yıllık annesi.Beraber gitsin esin cocukla. Senin duyurularını okuyunca evlilgn sacmalıgına iyiden iyiye inanıyorum. Yasasın bekarlık.


  • basubadelmevt  (24.11.16 15:20:08) 
söylediklerinle sonuna kadar haklı olmakla beraber bir babaanneye torununu göstermemek çok büyük kötülük olur bence.

kadın belli ki sıkıntılı onda hem fikiriz. ama bu saatten sonra zaten yatılı bir durum olmayacağına göre çocuk gözetiminiz altında olacak. istemediğin durumlarda ise sen değil eşin müdahele etsin. hatta eşin kayınpederin ile konuşabilir ve kayınpederin gerekli uyarılarda bulunabilir.

şu aşamada asıl dikkat etmen konu ise (senin sinir sistemin açısından) şu; kadın artık normal hareketler yapsa bile gözüne batacak. bunun ayrımını yapmazsan bağ tamamen kopar ve eşinle aran da gümler.

benim sonuç olarak şahsi fikrim bunların hepsi zamanla çözülecek konular. herkes belli ki ilk tecrübesini yaşıyor ufaklık açısından. zamanla hepsi rayına oturur.

ben @la noix'le benzer düşüncelerdeyim.
  • teritori  (24.11.16 15:21:39) 
@ la noix ben yanindayken aynaya yumruk attirmaya calisiyor, ek gida kismina saygi duymuyor cocuga asure tattirmaya calisiyor tabi ki basaramiyor. Abartiyor olabilirim de bunlari dusununce insan tedirgin oluyor.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 15:22:36) 
@basubadelmevt sen yine de beni baz alma. Evlilik o kadar da sacma degil :)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 15:31:31) 
öncelikle zor bir durum, kolay gelsin.

bu sorun, senden çok eşinin çözmesi gereken bir sorun; ben olsam loğusalıktan gelen haklarımı sonuna kadar kullanırdım. bebek emerken yeter ben sevicem demek nedir bacım afedersin, bas fırçayı geç.

ben erkek tarafıyım, eşime tavırlarından dolayı kendi anne babasına fırçayı kaydım. çok örselenmişler, 2 senede bir geliyorlar bize. biz de 2 senede bir gidiyoruz. o derece.

ben yerinde olsam laf sokmakla falan kalmaz basardım fırçayı; öyle de yaptım kafam rahat.

ayrıca babasıyla falan gidemezler efendim; sen şeker vermiyorken dayar bebeye şekeri, sen uğraşırsın sonra. ss uyacak o bebeğin anne babasının kurallarına. hiç kusura bakmasınlar.

alttan alırsan altta kalırsın, demedi deme.

p.s. cevapları okumadan yazmıştım, şeker konusunda beni yanıltmadığı için şaşırmadım.
  • babilbaligi  (24.11.16 15:34:11 ~ 15:35:34) 
çocuk 8 aylık olmuş. aslında ek gıda tatmasında bir sakınca yok. benim kızım 8 aylıkken ufak tefek şeyler tattırıyorduk biz.

sünnetle alakalı duyurunu da okudum.
bence siz biraz fazla katı davranıyorsunuz ailelerinize karşı. çocuk tabi ki sizin çocuğunuz ama torun sevgisi çocuk sevgisinden bile fazla olabiliyor. en azından bizim ailede öyle. bu konuyu es geçmeyin lütfen.

benim canım kanım dediğim kuzenim sizin gibi yapıyor ve ailede artık görüşen insan kalmadı adamla. "banane görüşmesinler" diyebilirsiniz tabi ki ama günlük düşünmeyin derim.

yazdıklarımı da tepeden bakan biri gibi algılamayın lütfen. nacizane yorumlarımı aktarıyorum.
  • teritori  (24.11.16 15:36:22) 
kendi takıntılarını kadına yüklemişssin ya bravo. kendin sütüm yok diye evhamlanmışsın araştırmalara girmişsin ve hala da onun kaygısını taşıyormuşsun çocuk 8 aylık olmasına rağmen bunun suçlusu eşinin annesi öyle mi? oh ne güzel. ben de az önce karnıbaharı fazla haşlamışşım iyice eridi fırına girince gidip kaynanamı gırtlaklayacağım.


  • for day to break  (24.11.16 15:38:49 ~ 15:39:28) 
Eşinin annesi çok normal olmayabilir ama sen de normal değilsin. Bi kere o kaldığı dönem lohusasın, yatak odasına çocuğu almaya girse nolacak, sanki seks mi yapıyordun lohusayken, normal yatıyorsun işte, kapıyı bile kapatman yanlış orda, sen uyanmazsan başkası alır çocuğu ne güzel işte, sonra kadını kovmuşsun git demişsin niye ağlıyor diyorsun napsaydı? gelip yatak odanızda takılmasıysa sen kadına taktığın için bu kadar zoruna gitmiş heralde bunda da çok bir şey göremiyorum. Çocuk sallamaya karşıymışsın, bunda haklısın tamam hevesi olması sallamasını gerektirmez, sen et yemiyorsun sana ye diye ısrar etmemiş, kendisi yapmış yiyecek işte. Et kokusundan uzak bi yerde oturabilirsin. Misafirlik konusunda da sen haklısın, yani haklı oldugun 2 şey var büyük ihtimalle bunlardan gıcık olup diğerlerini de büyütüyorsun kafanda, ama çocuğu göstermek istememek, hiç görüşmemek istemek bunlar yanlış ya.

Eşinin annesi o annesi bilmiyorum farkında mısın ama, eşine olan sevginden dolayı onu da sevip sayman gerekir hiç değilse. Eşin sana annenle görüşmeyeceğim dese sen ne düşünürsün? Gerçi yani bu soru da normal insanlara göre bi soru, daha önce eşim de eşim, aman çok yorgun babamı almaya gidemez ama annem bana bakıyor off diyen de sendin. İyi ki evlenmişsin ya sen, o kocayı bulamasan napardın acaba. Çocuğu da yaptın tam oldu şimdi, unutma ki yarın o çocuğun da evlenecek, eve sokulmayan anne sen olabilirsin. Bu dünya sizin etrafınızda dönmüyor başkalarını da düşünün biraz, bu kadar bencillik herkese zararlı.
  • ekaterina  (24.11.16 15:39:58) 
babaannesini hiç sevmeyen biri olarak keşke annem baştan postayı koysaymış diyorum. görüşmenin bir faydası olmadı ama görüşmemenin çok faydası oldu.

zorunluluktan samimiyetsiz görüşmeler karakterinize uygun değil gibi. onun da karakteri belli. yani kendi kendinize halledebileceğiniz bir durum değil. mümkünse profesyonel yardım alın. belki düşünceleriniz yumuşar, görüşmek eziyet olmaz.

ki o çocuk sizin sorumluluğunuzda şu an. sizden başkası dokunamaz. içinize atmak yerine olay anında söyleyin rahatsız olduğunuz durumları. ne yaparsanız yapın memnun olmuyor madem siz de memnun etmeye çalışmayın. sınırını bilsin.
  • cikolata selalesi  (24.11.16 15:44:17) 
başlığı haz etmem diye okudum oha la dedim bi girdim normal olanıymış :D çok ta şe yapmamak lazım :)


  • vassal  (24.11.16 15:48:11) 
(bkz: evlenmemek için geçerli ve güzel nedenler)

ölmesini beklemekten başka çaren yok gibi görünüyor.
  • köstebek kurabiye  (24.11.16 15:49:17 ~ 15:49:33) 
@for day to break dogum yaptigim andan itibaren boyle sacma sapan konustugu icin olabilir mi acaba?


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 16:00:36) 
@kostebek kurabiye olmesin tabi o kadar da degil de kendimi de topurleyemiyorum mesele bu sanirim


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 16:01:11) 
@acemi size gore sunnet basit olabilir ama benim icin oyle degil. Dilerseniz siz benim bu "basit" sorularima yanit vermeyin olsun bitsin.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 16:02:16) 
@ekatarina konu lohusayken seks yapma yapmama meselesi degil. Yatak odam benim ozel alanim ve ben izin vermezsem oyle elini kolunu sallaya sallaya giremez. O oda bosken bile izin almadan girilmez neden herseyi seks ile bagdastirdiginizi da ayrica anlayamadim.

Et kokusuna gelirsek ev benim evim. Mutfak benim mutfagim. Madem yemek istiyor kendi evine gecip yiyebilir. O et kokusu yuzunden ne kadar midem bulandi tahmin edemezsiniz ki benim hassasiyetime saygi duymak zorunda. Cinsiyetinizi bilmiyorum gebelik gecirip gecirmediginizi bilmiyorum bu yuzden empati yapmanizi da beklemiyorum.

Farkindaysaniz yukarida esime annesiyle gorusmeyecegini soyledigim tek bi yer yok. Ben gorusmuyorum o bu konuda baskici davranmiyor diyorum. Kisaca saygi gosteriyor!

Geri kalan saygisizca konusmalariniz icin cevap bile vermiyorum. Iyi ki evlenmissin koca bulmussun diyecek kadar beni tanimiyorsunuz. Esim de esim dememin nasil bir sakincasi var bilemiyorum. Kimse kimseyi almak goturmek bilmem ne zorunda degil bu yuzden beni anormal olarak yaftalayamazsiniz.

Ha bu arada iyi ki evlenmisim iyi ki cocuk dogurmusum aferim bana tek kimligim buydu cunku!
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 16:25:19) 
eşininin annesiyle problem yaşadığında bu durumdan en çok yıpranan kişi eşin olur. O senin için önem taşıyorsa senin için bir değeri varsa onun sevdikleriyle de geçinmenin yolunu bulmalısın.
kimse birbirleriyle anlaşmanın yolunu kolayca bulmuyor. emek istiyor. sanırım anne olmak eş olmak da burda başlıyor. tabi sen bilirsin. kadını evden kov, çocuğu gösterme, dokunma lan çocuğuma pis fakir ellerinle diye bağır. kadırgalılar gibi sürekli gerilimli bir hayat eğlenceli olur. iyi eğlenceler sana.

  • for day to break  (24.11.16 16:30:16 ~ 16:31:09) 
Konunun dokunma pis fikir ellerinle kismiyla alakali oldugunu dusunmuyorum for day. Tesekkurler kiymetli vaktin icin.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 16:32:23) 
kaynanın gece odanıza dalmak gibi hareketlerle iyi abarttığını ama senin de bazı görmezden gelinebilecek şeyleri büyüttüğünü düşünüyorum.

ne olursa olsun eşinin annesi olduğu için dışardan herhangi biri gibi kolayca hayatından çıkarmanı ve kapını kapamanı tavsiye etmem. hem eşinin üzülmemesi hem de senin ilerde herhangi bir vicdan azabı çekmemen için belirli bir samimiyet çerçevesinde görüşmeyi gerektiği kadar devam ettirmek en iyisi.

eşin sana söylemese de emin ol içine atıyor ve üzülüyodur. senin arabulucu tavrının onu nası mutlu edeceğini görmek sana da iyi gelecek emin ol. bu tip insanların biraz eğitilmeye ve biraz da mesafeli bir samimiyete ihtiyaçları var. senin kurallarını öğrenmeli ve riayet etmeli ama bunu sert değil sadece kararlı bir şekilde ifade et. bi de çok takma ya, gül geç bazı şeylere. o kadar gözünde büyüttüğün kadar değiller. yol yordam bilmeyen, gariban bi yanları var bence.

bu senin için bi challenge :D iletişim becerilerini geliştirirsin. hemen öyle koyverme :) kaynana expertiyim. özelden de sorabilirsin :D
  • cosmicgadin  (24.11.16 16:37:47 ~ 16:39:58) 
bu olayların tek bir tanesini olduğunda dahi mesafeyi koymalı ve bir şekilde kayınvalideyi evden de etmeliydiniz. neyse ki kazasız belasız atlatmışsınız. o süreci aklınızdan çıkarın ve aranıza kocaman duvarlar örün. uzakta olması ve eşinizin sizin tarafınızda olması şahane avantajlar; bunların kıymetini bilin.

kadınla görüşmeyin, evinize de almayın. eşiniz çok isterse gidip görür. mümkün mertebe karşı karşıya gelmemeye çalışın, gelirseniz de bunları söylemesine ve yapmasına fırsat vermeyin. gerekirse ortamı terk edin. o kim ki moralinizi bozacak bu nedir yahu
  • fragile lady  (24.11.16 16:45:35) 
Sen yokken girmesin de içerdesin işte, özel alanı anlayamadım :D girip çekmeceleri karıştırıyor sanki çocuğu alıp çıkıyormuş kadın. Bi de işine gelmeyen cevaplara tick atmıyorsun valla her şeyinde bi sakınca var seni sevmedim tavşan, eşim de eşim dememde ne sakınca var demişsin de öz ailene saygısızlık yapıyorsun en başta bundan büyük sakınca mı olur. Neyse ellerimi yorduğuma değmez, bu kafayla devam et başkalarını suçlamaya kendindekini görmemeye devam. Go girl!


  • ekaterina  (24.11.16 16:48:36 ~ 16:49:21) 
burada kaynanayı görmeyin, eden kovun, dövün, ağzını burnunu kırın diyenler eminim sağda solda "insanlar birbirlerini hiç anlamıyorlar, diyaloğa kapalı herkes" diye serzenişte bulunuyorlardır.

itidallı olmakta fayda var.
  • teritori  (24.11.16 17:09:25) 
eşimin ailesindeki 1 veya 2 kişi dışında hiçbirinden hazetmiyorum


  • tchuck  (24.11.16 17:11:33) 
Geçmiş duyurularına bir baktım da, hep benzer sorunlar. Tamam kaynananın tavırları hoş değil ancak, kötü niyetli, kasıtlı davrandığını da sanmıyorum.

Sonuçta o da eşini doğurup, büyüten insan, yani eşini de aynı kadın yetiştirdi. Eşinin fiziksel ve psikolojik olarak zarar görmüş olduğunu düşünüyor musun?

Fazla takıyorsun kafaya. Sen gitmesen bile eşin çocuğunuzla gitsin ziyarete.

Kendi babaannesi zarar verir, aşure verir, yumruk atmayı öğretir vs düşünüyorsun ama yarın öbür gün çocuğunu kreşlere, okuldaki öğretmenlere, hiç tanımadığın kimselere emanet ederken ne olacak?

Bu kadar takıntıyla işin zor valla. Psikolojik destek al derim, rahatla biraz.
  • peggy  (24.11.16 17:15:21 ~ 17:16:44) 
Tavsancim samimiyetli soyluyorum en buyuk derdin asure vermesi olsun :)

Bazi seyleri gormezden gelmekte fayda var. sen saglam durdukca onlar da degisiyolar cunku. Su anda her tarafta bi inatlasma soz konusu. Ama ilerde cocugun sana beni neden babaanneme gondermedin diye sorarsa ne diyeceksin? Et yedi yanimda, sana asure verdi mi?

Dunya yeterince kotu bir yer. Kendin ve ailen icin daha da zorlastirma
  • la noix  (24.11.16 17:37:23) 
kardeşim yaşadıklarını okurken içim sıkıldı cidden.

zorunlu günlerde minimum düzeyde iletişime geçeceksiniz, başka çaresi yok. eşinin bu durum kabullenmesi de yerinde bir davranış olmuş zira çoğu hemcinsim ''benim garip anam'' modunda yaşıyor hayatı. bu süreçte bebeğinizde büyüdükçe belki kaynanan ehlileşebilir ama zor, can çıkar huy çıkmaz derler. çekirdek ailenizle mutlu ve huzurlu olduktan sonra tüm dünya karşınızda olsa nafile.
  • ada meltemi  (24.11.16 17:57:46) 
@peggy annem de aslinda sizin gibi yaklasiyor olaya. Esini de o buyutmus kotu biri degil, senin eksiklik olarak gorduklerini o tamamlamis usteleme falan diyor. Dedigim gibi bende sutten cikmis ak kasik degilim.

Belki yapma dediklerimizi yapmasa, biz gormeden ne yapsam kardir demese, karsilikli inatlasmasak bu noktaya gelmezdik. Baskalarina emanet etme konusunda hesap sorabilecegim icin daha az sikinti olur diye dusunuyorum ama takinti hali tatsiz tabi.

@la noix cigim:))cocuk buyuyunce illa babanemin asuresi dermis ben sok gelir yazarim olmezsem.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (24.11.16 19:33:03) 
duyurularınızı gördükçe çocuğunuza üzülüyorum. Psikolojik destek almalısınız.
@köstebek kurabiye ölmesini beklemek nedir yav

  • buhebu  (25.11.16 02:58:41 ~ 04:19:15) 
şimdi sen diyorsun benim evim, benim mutfağım, benim bebeğim
teyze de diyordur benim oğlum, oğlumun oğlu, benim torunum, ben mürüvvetini görecem
siz bölye inatlaşır gidersiniz.
kayınvaliden şu memleketin ortalama %85'inde filan görülen tipik k.valide. yani evlenip çocuk yapıyorsan bir zahmet bunu bileceksin, herkes çok şanslı olmayabilir.
inatlaş, çocuk da aranızda kalsın, eşin toptan arada kalsın, hakketen k.peder ölür de k.valide bir de size taşınırsa büyük şenlik var.

kendini ezdir demiyorum ama böyle de senin psikolojin normal mi sence? olan bitenlerle o ev huzurlu mu sence? yapma gözünü seveyim, abartma bu kadar. azcık politik ol azcık annecim de, azcık yönet durumu. bu kadın her geldiğinde siz boşanma krizi geçirirseniz olmaz ki. Yarın bir gün sana bir şey olur eşine bir şey olur uzun süre yüz göz olursunuz..bin türlü hal var. köprüleri atma, mesafeni koru ama tatlı tatlı yap, inatlaşma.
  • niye ama  (25.11.16 03:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.