[]

Youtube'da video yayınlayan var mı? adil kullanım haklarından anlayan vs

Abi şimdi diyelim ki ben bir vlog yapıyorum. kendimi çekiyorum ve bıdı bıdı anlatıyorum. felsefe yapıyorum diyelim. bir an geliyor ve şey diyorum. "evet bu konuyu matrix filminde şu sahnede görmüştük. haydi gelin ona bakalım." ve sonra sahnede tam ekran filmin o sahnesi oynuyor 2-3 dk diyelim. sonra bitince kamera yine bana dönüyor ve bıdı bıdı yapmaya devam ediyorum.

bu tarz bir kurgudan uyarı alıyor muyum?

2. sorum da şey. tüm sohbet süresinde arka fonda klasik müzik çalıyorum diyelim. bu da yine telif bıdı bıdısı adına uyarı veriyor mu?

edit:

derken, rastlantı bu ya, barış özcan'ın son videosuna denk geldim. tam da kastettiğim şeyi yapmış bakın. terminatör 2'den falan sahne paylaşmış. sizce bu adam nasıl aşıyor telif hakkını peki?

www.youtube.com

 
2. evet.


  • allanpoe  (21.11.16 00:04:24) 
youtube'da video yayınlıyorum ve bunların ikisi de yasak. kısaca sizin olmayan herhangi bir şeyi izinsiz yayınlayamıyorsunuz.

www.youtube.com
bu linkte şarkıların durumlarını görebilirsiniz. bir müziği nasıl kullanırsanız kullanın youtube onu hemen yakalıyor. sonrasında yayıncıya gidiyor. o ya tamam yayınlansın ama reklam gelirini ben alırım diyor ya da videonun sesini komple kıstırabiliyor.

telif haklarıyla ilgili youtube yardım sayfası
support.google.com

support.google.com
adil kullanım hakkında

bir de şunu bırakayım TEknoseyir'in telif haklarıyla ilgili videosu
www.youtube.com
  • senolll  (21.11.16 00:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.