[]

Markette kazayla kırdığınız şişenin parasını ödüyor musunuz?

Kasaya giderken düşüp kırılıyor, siz de bir tane daha alıyorsunuz ve kasiyer 2 tane parası okutuyor. Normali bu mudur?




 
normali budur evet. sizin hatanız sonuçta.


  • brakgn  (20.11.16 17:33:55) 
ben çok küçükken tansaşta 6lı soda kırdım. yanımda ailem de yoktu. hani üstüme gelseler gelirlerdi ama tamam canım sen geç şöyle ben temizleyeyim diye bi abla gelmişti. ben de alacaklarımı alıp çıkmıştım.

benim marketim olsa bi meşrubat parasını almam ama tüm vitrini falan indiren olursa da benden çıkmasını istemem. herhalde bu tarz şeyler için de sigortalar var...
  • la rana  (20.11.16 17:36:09) 
kasiyer kırılan şişenin/marketin sahibi olmadığından bir insiyatif almaya gerçek anlamda hakkı yoktur. (eğer şirket kendi içinde onlara bu tür yetkiler vermedi ise, ki verilmez) kasiyer kendi gönlünden "ödemeyin" diyemez, derse de şefe/müdüre haber verir sonrasında.

eğer müdür/şef'e söylerseniz yada sizi görürse muhtemelen "hiç önemli değil beyefendi" gibi bir tepki verebilir. o da kendine tanınan yetki dahilinde bunu yapar.

das kapital :(
  • güneyli çocuk  (20.11.16 17:41:24) 
Real'de deodorant kırmıştım kasaya giderken, bir kaç saniye içinde yetkili bir abla geldi, ödeyebilirim dedim, o ise siz alışverişinize devam edin dedi, telsizden temizlik için anons geçti.

Bir arkadaşım migrosta kasada 4 birasını okutup çıktıktan sonra poşeti elinden düşürüyor ve hemen migrostan müşteri temsilcisi aynı biraları getirtip yeni veriyor.
Yani marketlerin müşteri memnuniyeti, müşteri sadakati politikası ile ilgili ve yine doğrusu parasını talep etmelerinden asla şikayetçi olmam, deodorant şişesini kırdığımda çok utanmıştım.

Sadece kasiyer ve müşterinin olduğu yerde, söylendiği gibi market yetki verdiyse, uygular.
  • atom karincanin torunu  (20.11.16 18:08:46 ~ 18:24:46) 
bence normali bu evet.


  • basond  (20.11.16 18:09:31) 
küçük bakkal için falan normal diyebiliriz ama büyük marketler zaten o kırılma dökülme bozulma durumları için hazırlıklılar.
hem zaten kendi elemanları da kırıyor, malları getiren firmanın elemanları malı depoya indirirken de kırıyor döküyor yani o hep olan bir şey ve ana firmaya rapor edilip telafi ediliyor, bu yüzden genelde o kırılıp dökülenlerin parasını almazlar.

jonglör gibi şişeyi atıp tutmaca yaparken yani bariz mallık sebebiyle kırdıysam öderim de rafa çarpsam veya ne bileyim torba yırtılıp düşse falan isterse 10 kuruş olsun mümkün değil ödemem.
  • azizakin  (20.11.16 18:19:32) 
hayir, normali bu degildir. turkiyede nasi bilmiyorum ama yurtdisinda marketlerin "kayip" hesabi vardir, illa ki markette bulunan malin yuzde bilmem kaci kayip(curume, tarihi gecme, kirilma vs) olacaktir ve fiyat bunun uzerine belirlenir. tabi bakkal hasan bunu dusunmez de, super marketlerde o fiyati ben odemem.


  • beriberi  (20.11.16 18:23:06) 
markette çalıştığım dönemlerde çok şişe kırmışlığım var. birası var, alkolü var, kutu kolası var. hiçbir zaman patronum da benden istemedi. iade edilebiliyordu sıkıntı yoktu bizde.


  • blue eyes white dragon  (20.11.16 18:35:49) 
hangi markette?
ve ne şişesi?
genelde ürünler iadelidir. kırılan ürünleri firmaya iade ederler para almazlar.
  • veritaslibertas  (20.11.16 18:56:54) 
Kirilan bir seyin parasi hic istenmedi bende marketten, bence istenmemeli de. Musteri memnunuyeti hesabi. Ama ikincisini okutsa itiraz etmem lakin bir daha da o markete gitmem.


  • kuehles blondes  (20.11.16 19:06:37) 
Öğrenciyken discount market olmayan bir ulusal market zincirinde "gölge müşteri" olarak part time iş yapmıştım. İşlerden biri de markette şişe kolalardan birini kırmaktı :) Bayağı bayağı düşürüp kırıyordum marketin ortasında :))

Beklenen şeyse parasını almamaları (çünkü sigortalı) ve müşterinin üzerine gelmemeleri, hemen temizlenmesi vs. Hatta "bunları ne biçim dizmişsiniz böyle dizerseniz düşer tabi" filan diyorduk :))
  • koskoca kirpi  (20.11.16 19:13:42) 
hayır istenmemli çünkü onlar kar marjlarını ona göre hesaplıyorlar aynı zamanda bir kısımı da zaten iade olarak geçiyor.
ben ev eşyaları satan bir mağazada çalıştım ve o zaman o mağazada da aynen böyle oluyordu.

  • fasulyek  (20.11.16 19:16:04) 
migrosta basima geldi. tam kasaya gotururken siseyi dusurup ortaligi da mahvettim.
ben odeyecektim ama almadilar. yani migrosta almiyorlar.

  • bim tribi  (20.11.16 19:28:01) 
Tansaş da alışveriş yaparken Hani sepetleri birbirinin içine geçiyorlar ya alışveriş sepetinin O kısmı açıldı aldığın zeytinyağı ve birkaç Şişe Şarap tuzla buz oldu Ben baya korkmuştum hem zeytinyağı hemde şaraplar pahalıydı Neyse ki yanıma gelip özür dilediler Siz alışverişinize devam edin dediler ben o zaman Sepetin önü açıldığı için böyle davrandılar zannetmiştim


  • Sir Anthony Hopkins  (20.11.16 19:39:53) 
herhangi bir kafede bile kırdığın döktüğün çayın kahvenin parasını almıyorlarken marketin alması saçma.


  • elestirman  (21.11.16 00:23:28) 
çok emin olmamakla birlikte marketlerin hatta en küçük bakalların bile kırılan ürünleri toptancıya geri verebildiğini sanıyorum.
Yani mesela bakkalda kırılınca onun parası bakkala girmiyor, firma onu ziyan olarak geri alıyor,

Bizim bakkal böyle anlatmıştı bana, bilenler aydınlatsın,
O yüzden markette kırılan şeyi ödemen normal değil (süpermarketten bahsediyorum tabi, züccaciyede vazo kırdıysan ödersin elbette)
  • michael_knight  (21.11.16 00:52:37) 
ödemek zorunda değilsiniz, bulunduğunuz mekanın sigortası öder oluşacak masrafları.


  • osmanyueksel  (21.11.16 01:01:05) 
atom karincanin torunu+1

ben olsam ödemek isterim ve ödemeyi teklif ederim.
nezaketen kabul etmeyip, kırılanın ücretini almazlarsa müşteri memnuniyeti adına iyi bir şey yaptıklarını düşünürüm.
ama ücretini alırlarsa da olumsuz bir şey düşünmem.

ister market olsun, ister bakkal olsun, ister pazar olsun.
sonuçta ben kırdıysam, benim telafi etmem gerekir.
karşımdaki kurumun/kuruluşun buna ihtiyacının olup olmaması değil önemli olan.
yaptığımın sonucundan doğan sorumluluğu yerine getiririm.
  • blatta hiberna  (21.11.16 01:08:39) 
büyük zincir firmalarda müşteri kırıyorsa, ödeme almıyorlar. ama kendi çalışanları kırıyorsa sanırım onlardan kesiyorlar. bu yüzden başıma iki kez geldi, ikisinde de siz kırdınız değil mi bizim arkadaslar mı? diye ısrarla sormuslardı


  • lapetite  (21.11.16 16:10:50) 
Normali budur. Isterlerse musterinin gonlunu hos etmek icin para almayabilirler ama normalde odenmesi gerekir zaten.


  • stavro  (21.11.16 16:16:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.