[]

Bir arkadaşı bir durum hakkında uyarmak

Dün akşam başıma şöyle bir olay geldi;

İki erkek, bir kız olarak cafe'de oturuyoruz. Benim kız ile ilişkim var ama bu bilinmiyor, diğer erkeğin haberi yok, ortamda 3 arkadaş şeklindeyiz.

Yedik içtik, hesabı masaya istedik, ödedik. Kız "hadi kalkalım" dedi ve kalktı, biz de kalktık. Tam gidiyoruz, kız "tuvalet ne tarafta?" dedi. Ben de refleksif olarak "tuvalete daha önce gitmen lazım, bu daha önce de oldu" dedim. (Benzeri birkaç gün önce olmuştu, kalkıp kasada hesabı ödedik, biz dışarı çıkarken kız tuvalete gitti, biz de onu birkaç dakika dışarıda bekledik). Ben de "biz masada otururken gitmen lazım ki seni dışarda, ayakta beklemeyelim" düşüncesiyle uyardım. "Hadi git tuvalete, biz oturup bekleyelim" dedim. Kız tepki gösterdi, "yok gitmeyecem, gerek yok" dedi, çıktı dışarı. Ben arkadaşa "peşinden git, ikna et tuvalete girsin, ben bekliyorum burda" dedim. Gitti, gelmediler. Çıktım dışarı, arabamın yanındaydılar. "Cidden git tuvalete, şimdi dışarıda vakit geçireceğiz, sıkışacaksın" falan dedim, "yok, makyajıma bakacaktım, gidelim" dedi. Kötü hissettim kendimi ama ok dedim gittik.

Başka bir yere gittik beraber, arabada oturuyoruz. Kız sessiz sakin, konuşmuyor, belli ki tavırlı. Bizim 3. eleman bize take-away kahve almaya gitti, ben de konuyu açtım, "niyetim kötü değildi, uyarmak istedim sadece, yanındaki insanlar rahatsız olabilir diye" falan diye açıklamaya çalıştım, kız deliye döndü. Çıktı arabadan, yok taksi bulup eve gidecekmiş bilmemne. Peşinden gittim, bizim eleman arabaya gelip bizi arıyor bulamıyor, 20 dk yürüdüm kızla, zar zor ikna ettim geri getirdim, gergin bir ortam oldu, üçümüz konuştuk biraz meseleyi, ben kötü hissettim, kız biraz ağladı, bizim eleman aramızı buldu güzel bir şekilde. Eve gittik, oyun oynadık vs problemsiz.

Sonra kızı evine bıraktım, bırakırken "problem var mı?" diye açtım biraz konuyu yine. Çok şiddetli olmasa da yine kötü hissetti, biraz ağladı, sonra sarıldı, sonra tavır yaptı, sonra beni evine davet etti. Başka sebeplerden dolayı uygun olmayacağını söyledim, kızı bırakıp eve gittim.

Aramızdaki diğer dinamikler: İlişkimizin gizli olması gerekiyor ve kız da buna OK, ama bunun verdiği bir gerginlik var, kendini suçlu hissettiği noktalar var. Ayrıca regl döneminden geçiyor şu an.

Şimdi sorularıma gelelim; öncelikle evet, uyarı yaparkenki üslubum hoş değildi, orda hatamı kabul ettim, özür diledim 10 defa. Ama kız "sen beni uyaracak haddi nereden buluyorsun?", "2 dakika beklemek gibi basit bişeyi kim umursar? çok egoistsin", "beni hep kırıyorsun, herşeyi berbat ediyorsun" vs gibi derin suçlamalar yöneltti bana. Ben de temelde kendimi savundum, üslup konusunda hatamı kabul ettim. Ayrıca ilk baştaki nahoş uyarıyı yapan benim ama olayı büyütme niyetinde değildim, asla sesimi yükseltmedim, yapıcı olmaya çalıştım. Alıngan olup olay çıkaran, ortamı terk edip gerginlik yaratan kişi o. Kimde ne kadar suç var sizce? Bir insan arkadaşını böyle bir konuda uyaramaz mı, normal değil mi? Yoksa basit bir yanlış anlaşılma çok mu büyüdü, nedir?

 
muhtelemen o tuvalete gittiğinde size hesabı kitliyor gibi düşünmenize alındı. ondan olabilir bu tavırlar. bir de bir sürü etken varmış; gerginlik, regl vs. biraz fazla büyütülmüş gibi ama aynı sorunu bir daha yaşamazsınız sanıyorum. dersler alınmış muhtemelen.


  • dedimmidemedimmi  (17.11.16 12:33:55) 
Hesapla alakası yok. Zaten hesabı masada ödeyip sonra kalktık. Daha önce olduğunda da hesabı kasada ödemiştik, sonra gitmişti tuvalete. Hesabın lafı bile geçmedi.

Olayın büyümesinin esas sebepleri ilişkimizin genel dinamikleri ve regl durumu, biraz da benim hatalı üslubum. Ama merak ettiğim şey; böyle bir uyarıda bulunmak çok mu yanlış? Çünkü hep aynı şeyi tekrarladı; "ne kadar egoistsin, normal bir insan nasıl böyle bir şeye takılır, bana böyle bir uyarıda bulunacak haddi kendinde nasıl bulunuyorsun?" vs....
  • long live rock n roll  (17.11.16 12:38:01) 
Eğer olay anlattığın gibiyse gizli kız arkadaşın cok korkunç sabırlar diliyorum.


  • pastörizesüt  (17.11.16 12:38:57) 
kanımca olay çok saçma. yani siz 2 dakika ayakta beklememek için mi bu uyarıyı yaptınız? tuvalete gideceğim dedikten sonra, hesap ödediyseniz bile kimse oturmanıza bir şey demez herhalde? ya da ne bileyim iki çevreye bakarsınız, falan. çok basit bir şeyden nem kapmışsınız gibi geldi. ayrıca her şey olabilir tuvalete gitmesine sebep. şimdi gitmen lazımdı, böyle olmazı tuvalet için diyorsanız baya enteresan. ayrıca regl olmuş olabilirdi. bunun anını ayarlayamaz kanımca.

bunların yanında verilen tepki fazla, o konuda haklısınız. ama bunun belki başka bir sebebi vardır. o kısmı bilemem.
  • windowsguvenlikduvari  (17.11.16 12:48:41) 
böyle bir uyarıyı yapmaktan ziyade başkasının yanında bu şekilde uyarmış olman sorun bence. reglin de %70 payı var aşırı tepkisinde. ayrıca çıkarken gitsin ne olacak? kovmuyorlar ya sizi, dönünce çıkarsınız mekandan. bence olayın başlangıcı da anlamsız. control freak bir intiba oluşturmuşsun bence kız arkadaşında. şahsen bende öyle oluştu.


  • çakıstes  (17.11.16 12:48:43 ~ 12:50:19) 
Hesap sorun değilse o zaman şudur:

uyarıda bulunmak yanlış değil ama biraz sert tavır koymuşsunuz, ona bozulmuştur o zaman, gücüne gitmiştir. normalde arkadaş ortamıyla dışarı çıkılınca illa ki birileri birilerini bekliyor, çok sorun etmemek lazım. şaka yollu söyleseydiniz bu kadar büyümezdi belki. ama yine cevabımın devamı aynı.

"bir sürü etken varmış; gerginlik, regl vs. biraz fazla büyütülmüş gibi ama aynı sorunu bir daha yaşamazsınız sanıyorum. dersler alınmış muhtemelen."
  • dedimmidemedimmi  (17.11.16 12:51:17) 
@windowsguvenlikduvari: Evet, ayakta ve dışarıda beklememek için. Sadece ben değil, diğer bekleyen insanları da düşünerek. Yine oturabilirdik, ama bunu onun düşünmesi lazım, herkes ayağa kalktıktan 3 saniye sonra tuvalete yönelmek biraz düşüncesizlik bence. Ve reglin anını ayarlayamaz ama ayağa kalktıktan 3 saniye sonra aklına geldiyse, ayağa kalkmadan da bunu düşünebilir. Objektif olarak bakınca vardığım sonuçlar bunlar, ama olayı büyütmüş değilim. Bir uyarıda bulundum, o kadar. Evet üslubum yanlıştı ama olayı büyüten ben değilim. İnsan bir arkadaşına böyle bir uyarıda bulunamaz mı? Hele ki ilişkisi bulunan birine...

@çakıstes: Evet, başkasının yanında olması konusunda hatalıyım, bunu kabul ediyorum. Öte yandan control freak gibi görünmüş olabilirim, ama olayı pek de önemsemedim ben. Böyle bir konudan kavga çıkarmak niyetinde değildim. Sonrasındaki diyalogda da onu suçlamadım, kendimi savunmaya çalıştım ve olay büyüdü.

@dedimmidemedimmi: Aynen katılıyorum, hatamı biliyorum. Yine de "çok" sorun etmiş değilim, sadece uyardım.

Üsluptan bağımsız olarak da uyarmakta hatam var ise, bundan sonra arkadaşlarıma pek fikir belirtmeyeyim diyorum, o yüzden soruyorum biraz.
  • long live rock n roll  (17.11.16 13:08:17) 
uyarmak tabii ki normal. o kişi sevgiliniz, anneniz, babanız, dostunuz olsa da uyarabilirsiniz, bunda yanlışlık görmüyorum ben. sen dakikalarca otur ama son anda herkes ayaklanmışken, hatta yola çıkmışken "ben lavaboya gideceğim." de. hiç mantıklı değil. üstelik daha önce de yapmış bunu. belli ki alışkanlık edinmiş.

regl olması da"egoistsin, ne haddine beni uyarmak?" gibi hakaretlere bahane değil. iyi o zaman regl olan kadınlar terör estirsin yeryüzünde.

haksız değilken özür dilemeniz de tuhaf doğrusu. çünkü bu gereksiz özürler, bu ilişkide hata yapan kişinin sadece siz olduğu yönünde bir düşünceye itiyor zamanla.
  • m e b  (17.11.16 13:09:06) 
Uyarı gereksiz olmuş. Bir iki dakika neyse beklenir. Yirmi kişilik bir grup da değil. Sonuçta tuvalet yani, ihtiyaç giderme dışında başka bir problemi de olabilir, size söylemek istemez.


  • bigbadabum  (17.11.16 13:26:58) 
bu tür konularda uyarı yapacaksan olduğunda değil, ertesi gün yada daha uygun bir şekilde ve ikiniz varken yapman daha doğru olur kanaatindeyim. başkasının yanında kızın kötü hissetmesini sağlamamalısın.


  • selam  (17.11.16 13:57:44) 
pastörizesüt +1

bence kendisinin düşünmesi gerekiyordu, ortamdan kalkarken tuvalete mi gidilirmiş sen uyarmakla doğru yapmışsın. neyin kafasını yaşıyorsa.
  • yue  (17.11.16 14:04:11) 
dünyada en nefret ettiğim "uyarı" tarzı olduğunu belirteyim önce.
aşırı kontrolcü karakter yapısı seziyorum.
ayrıca bir insanı bu şekilde uyarmak, öğretmek demektir.
bana bu yaştan sonra kalkıp yol yordam öğretmeye kalkan adamı yanımdan küfürle kovarım.

her zaman ayağa kalkıldığında, kadınların çoğu "ben bir tuvalete uğrayıp geliyorum" der.
bunu sorgulamak da size düşmez.

adab-ı muaşeret kurallarına göre, tuvalete giden kadına eşlik falan edilir ve beklenir, bunu da ekleyeyim.
yani bir yerde beklemek "göreviniz" orada zaten.
kadın erkekleri düşünerek hareket etmez, erkek(ler) kadına uyum gösterir.
yeni nesil mi böyle, ben mi yaşlandım bilmiyorum.
yaşınızı da bilmiyorum gerçi...

kadın masadan kalktığında arkasında leke var mı diye kontrol etmek için de tuvalete gider, bunun hesabını verecek değil.
erkeklerin geneline sesleniyorum; lütfen şöyle çok bilmiş hareketler yapmayın.
kimin ne zaman tuvalete gideceğinin kararını siz veremezsiniz.

sinirlendim şimdi durup dururken.
başkasının yanında uyarma konusuna falan hiç girmiyorum bile.
  • blatta hiberna  (17.11.16 14:31:03 ~ 14:34:17) 
örneğin ben her ortamdan çıkarken tuvalete giderim, bütün kız arkadaşlarım da beklemiştir şuana kadar çünkü dışarıda genelde gitme imkanım olmaz ve çok çabuk gelir. dolayısıyla bence sert çıkmışsınız ve boşuna sert çıkmışsınız 5 dakika beklerdiniz olur biterdi.


  • yeni dunya duzeni  (17.11.16 14:33:13) 
Kız sayko. Uğraşma.


  • arnold schwarzeneger  (17.11.16 14:35:25) 
mekandan cikilirken tuvalete gidilmez diyen bile olmus yuh! size mi soracak insanlar ne zaman tuvalete gidecegini.
neyse oncelikle kiz arkadasinin uc bes saatlik kisa bir zaman dilimi icinde iki uc kez aglamasi enteresan bence, ben regl doneminde boyle bir seye uc bes kere aglayani gormedim, kendim dahil.
baskalari rahatsiz olacak diye insanlari bu sekilde uyarmanin genel olarak sacma oldugunu dusunuyorum, herkes kendisi dusunur zaten kimi neyle rahatsiz edip etmeyecegini, bir insanin hareketlerinden rahatsiz olan ucuncu kisiler de cok rahatsiz oluyorlarsa gorusmezler bu insanla. kendiniz rahatsiz oluyorsaniz da adam gibi soyleyin ben rahatsiz oluyorum kalkmadan git tuvalete diye, iki taraf icin de ortak nokta bulunamayacak bir olaysa ayrilirsiniz olur biter.
  • kassiopeia  (17.11.16 14:48:05) 
@m e b: Üslup ve zamanlama konusunda haksız olduğum için özür dilemem normal.

@j r r tolkien hayrani: Dediğinizi anladım, doğru. Salt onaylanmak değil de... Tepki büyük olacaksa, söylemeden önce bir kez daha ölçüp biçmekte fayda var.

@blatta hiberna: Görüş bildirdiğiniz için tikliyorum ama ancak bu kadar farklı düşünüyor olabilirdik! İlişkide bulunduğum birisinin gerçekten yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsam, evet doğrusunu öğretmeye de kalkışırım. Mesela her buluşmaya 40 dakika geciktiğin için biri seni uyarırsa onu hayatından çıkaracak mısın?! "yani bir yerde beklemek "göreviniz" orada zaten" Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Seksist bir insan olduğunuz her halinizden belli. Neden bekliyormuşum lan? Nerden çıktı bu adap? Ben karşımdakini ayakta bekletmemeyi hesap ediyorsam o da etmeli. "kimin ne zaman tuvalete gideceğinin kararını siz veremezsiniz" - Eğer ne zaman tuvalete gittiği beni etkiliyorsa fikir belirtirim tabii. Bir randevuya çıksanız ve karşınızdaki adam tüm randevu boyunca telefonuyla ilgilense tepki göstermez misin? Aa acaba adamın ne zaman telefonuyla oynayacağına dair karar verme haddini kendinizde nasıl buldunuz??? Toplum kurallarını kendinize göre şekillendirerek çok bilmişliği siz yapıyorsunuz şu anda. Adab-ı muaşeret kuralı diye bişey varsa, o da empati yapmayı ve karşısındaki insanı rahatsız etmeyecek hareketleri seçmeyi gerektirir; hem kadın hem de erkek için karşılıklı saygı. Sizin fikirnizse; Ben kadınım, herkes bana uyacak... Yok ya?

@yeni dunya duzeni: Bekleyebilirdim, çok büyük bir olay değil. Ama sizin durumunuzda da mesele aynı. Gitmeye karar verirken (ki ilk ayağa kalkan, yani gitme sinyalini veren kendisi), herkes kalkmadan tuvalete gitseniz, sonra masaya dönüp "evet, gidelim mi?" deseniz daha saygılı olur arkadaşlarınıza. Yapmazsanız da dünyanın sonu değil ama buna dikkat etmek minik bir incelik sadece.

@kassiopeia: "size mi soracak insanlar ne zaman tuvalete gidecegini" - Bize sormayacak, ama ne zaman tuvalete gittiği bizi etkiliyorsa, biraz empati yapması iyi olur. "rahatsiz oluyorlarsa gorusmezler bu insanla" - Bu kadar basit mi? Bu olaydan birkaç gün önceki olayda yanımızda bir arkadaş vardı, hesabı ödeyip dışarı çıktığımızda "Kız nerde" diye sormuştu, tuvalete gitti dedik ve kaldırımda biraz bekledik kızı. Kızın o arkadaşa karşı mahcup olmamasını amaçlıyorum ben mesela. 1-2 hafta sonra bunun benzeri bir olaydan dolayı başka bir arkadaşım kızdan gıcık olmasın diye... Kızı arkadaşıma iyi göstermeye çalışıyorum uyararak. Sizin mantığınıza göre evlendiğimde karım, arkadaşıma bariz bir yanlış yapıyorsa yine uyarmayayım, çünkü o kendi hayatı. Sonra da arkadaşım karıma sinir olsun, görüşmemeye karar versin, dolayısıyla benimle de görüşmesin... Yahu, geri bildirime ne kadar kapalı bir toplumuz biz...
  • long live rock n roll  (17.11.16 16:06:26) 
Bir sürü şey söylenmiş, bir tane de ben söyleyeyim; reglin ilk döneminde tam da ayağa kalktığımız zaman geliyor o "foşşş" hissi. Ben bu hisle uğraşırken biri uyaracak olursa dövecek kadar sinirlenirim.


  • SiyamkedisiZorro  (17.11.16 16:09:46) 
karşımdaki adam telefonuyla oynarsa, bundan hoşlanmadığımı belirtirim.
"biriyle çıktığında telefonla oynanmaz" demem.
üslup farkı var.
baktım oynamaya devam ediyor, görüşmem.

biri sürekli buluşmaya geç geliyorsa, "buluşmalara geç gelinmez" demem.
zaten 40 dakika beklemem, tavrımı koyarım.
düzelmezse görüşmem.

tutup da koca kıza/kadına tuvalete ne zaman ve nasıl gidileceğini öğretmek hadsizliktir, nokta.
evet, gerekirse bekleyeceksiniz iki dakika.
kız duşa girmiyor neticede, ne kadar sürebilir?
bunun lafını etmek mi doğru olan yani?

karşınızdaki kadına hoşgörü ve nezaketle yaklaşmanız gerektiğini söylemek seksistlik değil.
tuvalete giden kadın konusunda, sizin haberiniz olmayan adap kuralı cem yılmaz'ın bile esprisini yaptığı bir şeydir.
"kadınlar tuvaleti önünde bekleyen adamlar..."

işte zaten kızın neden ağlayıp, psikopata bağladığı belli.
  • blatta hiberna  (17.11.16 16:25:27 ~ 16:25:57) 
blatta hiberna cok guzel ozetlemis bence.
olay elestiriye geri bildirime kapali olmak degil, eger 'siz' rahatsiz oluyorsaniz soylersiniz, 'ben rahatsiz oluyorum' dersiniz bu kadar basit. 'oyle davranilmaz ona ayip, buna boyle denmez bu ayip' demek mantiksiz. kaldi ki size kimse kizin bu hareketinden rahatsiz oldugunu soylememis bile. bunu belirtmeye calistim. eger siz rahatsiz olmuyorsaniz, rahatsiz olacagina inandiginiz insan rahatsiz olursa kendisi soyler zaten. soylemiyorsa da ya rahatsiz olmuyordur, ya da karsisindaki insani sevdigi icin tahammul ediyordur.
elbetteki tuvalete gittigi icin bir insanla gorusmemekten bahsetmiyorum, bunu anlayamadiginizi dusunmuyorum acikcasi. herkes iliskilerini diledigi gibi belirler bunu anlatmaya calistim. karsinizdakinin yaptigi hareket tuvalete gitmek de olur bambaska bir sey de olur, sizi rahatsiz ediyorsa soylersiniz, ortak bir noktada bulusabiliyorsaniz bulusursunuz.
sevdigimiz insanlari baskasi rahatsiz olacak, baskasi bilmem ne olacak diye kirmanin bir anlami yok, ucuncu kisiler ve onlarin ne hissedebilecekleri iliskinizi etkilemesin.
  • kassiopeia  (17.11.16 16:44:16) 
bu nedir ya! okurken SIKILDIM ve gerildim. aşırı abartmis. canı sıkılmadi mi bunları yaparken acaba.

ki zaten söylediğinde haklisin.o
  • yuvarlanantencereninkapagi  (17.11.16 17:20:32) 
bir kadin olarak yaziyorum bunu.
bence tepkinde haklisin, arkadas olsun sevgili olsun, kimseni kimseyi bos yere bekletmeye hakki yok. ama uslubun yanlis, bunun icin de özür dilemissin zaten.
konu bence gereginden fazla büyümüs.
kiz "yok gitmeyecem, gerek yok" dedikten sonra kapanmasi gerekiyordu.

egoistce olan 2 dakika beklemekten rahatsiz olmak degil, baskalarini 2 dakika bekletmeyi kendine hak görmek bence.

diger yandan kizin tepkisi sadece bu konuya degil, birikmis diger seylere olabilir. reglin getirdigi duygusal durumla patlamis olabilir. ki bunu söyledigi beni hep kırıyorsun, herşeyi berbat ediyorsun" vs gibi cümlelerden de anlamak mümkün.

konu bence görünenden daha derin.
  • shi aila  (17.11.16 17:40:39) 
kız haklı hacı


  • basond  (17.11.16 18:12:07) 
Kiz hakli sen gereksizsin. Bu kadar basit bir seyi bir de defalarca aklinda tutup baskasinin yaninda ukalalik yapmissin. Bana bunu anam babam yapsa ifrit olurum, kaldi ki sevgili...
Ayrica baskalari rahatsiz oluyorsa zaten soylerler, kimsin ki onlar adina dusunuyorsun?


Icim sisti olayin sacmaligindan.
  • piremses  (17.11.16 19:19:47) 
bence uyarın çok gereksiz, kızın tribi de insanı bayacak kadar uzun sürmüş. ama iki dakika dışarda beklememek istemen garip yani bekleyiver n'olcak. o da seni bekleyebilir nedir bu ufacık olaydan insanın modunu düşürme merakı anlamadım. regl ise oturup oturup ayağa kalkınca foşş diye gelmiştir, hem düşüncesizsin hem de kabaca uyarmışsın. "pedimi değiştirecem öküz" dese haklı bence. bu uyarıyı insan yanında yapman daha da sinir bozucu olmuş kız için. kimse bilmese de sevgili olduğunuzu, yine de kibar ve düşünceli davranmalısın başkalarının yanında.

kızın tribi gereksiz uzun sürmüş başta da dediğim gibi o ayrı.
  • sanguine mcqaer  (17.11.16 19:23:50) 
Başka insanları düşünmüşsün ama kızı düşünmemişsin. Bi de böyle düşün..


  • manuel mandalina  (18.11.16 00:25:18) 
Hesaptan sonra kalkıyor olması, tuvaleti hesaptan kaçma bahanesi olarak kullanıyormuş izlenimi yaratmamak için olabilir. evet hala böyle ince düşünen insanlar olabilir. Ayrıca üstte söylendiği gibi regl döneminde ayağa kalkınca gelen hissi bilmeden ahkam kesmeyin nolur.


  • denef  (25.11.16 15:47:27) 
ikiniz de feci derecede yanlış insanlarsınız bir ilişkide olmak için.


  • sen git ben geliyorum  (26.11.16 21:19:18) 
@moby burada sen haklısın ama çanta konusunda eleman haklı


  • basond  (10.12.16 13:21:40) 
Duyurunun başlığı bir arkadaşı bir konuda hakkında uyarmak demişken, önce kendin için uyarsaydın ya kızı.

Vah vah. Yazık. Tuvalete uyarmana alınan kız tripleri he. Bir de ağlamış. Yavrum daha neler görecek o. Ona desene dünkü kırgınlık binde sıfır diye.

Lan ben iyi dayandım sana. Hala düzgün ve sağlam bir psikolojim var. Bozuyorsun arada ama topluyoruz biz yine de. Zaten olay o galiba. Tek işlevin bu.

Anam bir de olay şu; kız tuvalet için uyarmana ağlıyor. Ne kızlar var be. Böyle olamadık ondan heralde. Okadar şey yaptın da ağladık mi acaba yanında. Ah şu kızlar isini ne iyi biliyor hemen sulu goz tripleri. Insan herşeye uyumlu olmayacak sonra bizim gibi ezilir. Öğrenioz işte biz de.

Ha bir de tuvalet icin uyarmana kac kere agladi ben orayi kaçırdım sayamadım. Onu sayıp söylersen daha iyi bir yorum yaparım. Sayı önemli.

Bak şimdi burda yoruma gelecek olursam; muhtemelen kız kendi hesabını ödemiyordu. Muhtemelen değil hatta olasılık veriyorum yüzde yüz ödemiyordu. Kızın tuvalete gitmek istemesinin de regl ile bir alakası yok. Kız aşırı tripli bir de, senin zorla iteme ile bulduğun bir kız. Hesabın lafı geçmemiş olabilir de bence olay burdan kaynaklı. Böyle kompeksli kızları buluyorsunuz bir wc için uyarmana bile şaka yollu cevap vermekten aciz, agliyorlar sonra bir de diyuru açıyorsunuz.

Ne diycem biliyor musun. Kızı çok sevdim. Nolu bunu bırakma biraz anya konyayı göstersin sana. Ağlasın sen duyuru aç biz de yorum yaparız.

Ha bir de sen ne zaman bir insana ay regl döneminden geçiyor fln diye anlayışlı davrandin. Duyurunu okuyunca gözlerim yaşardı gülmekten. Hassas rolu yapma değilsin olmuyor üstüne bol geliyor.

Ha bir de telefonunu sakın ortada bırakma. Tuvalet için ağlayan kız telefonunda ayni zamanda benle barışma vs li mesajları gorunce ne yapar acaba. Ya da yok yok vazgectim regl dönemi geçsin bırak telefonu ortaya. Biraz ortalık şenlensin. Ama dikkat regl döneminde olmaz ha, yazık kıza. Ya ben zaten regl olmuyorum ya sorun yok, kır kırabildigin kadar, üz, ha bi gayret hadi tam 12den.
  • mobydick  (11.12.16 10:39:20 ~ 10:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.