[]

Şirket gelirlerinin azalması nedeniyle maaş düşürme/faaliyet durdurma

Merhaba, çalıştığım ajansın müşteri kaybetmesi ve gelirlerinin azalması nedeniyle yarın patron çalışanlarla görüşecek. Ajansın faaliyetinin durdurulmasından bahsediliyor. Ancak birçok kişiye bunu söylerken, benimle konuşacağını söylemiş. İşe devam etme ihtimalim var, ama maaş düşürerek olabilir bu. Bu durumda bu görüşmeyi yapmadan önce haklarımı tam olarak bilmek istiyorum.

Google ve duyurudaki aramalarımda hep sözleşme üzerinden konuşulduğu için tam olarak emin olamadım.
Durumum şöyle:

İşe girişte SGK girişi yapıldı. Başta tüm maaşım üzerinden yapılan sigorta, zam aldıkça ufak bir kısmı ekstra yatacak şekilde ayarlandı. Herhangi bir sözleşme yapılmadı. Bu durumda beni direkt olarak İş Kanunu ilgilendiriyor sanırım. Ama sözleşme yapılmadığı için benim kabul ettiğim ve onayladığım bir maaş tutarından da söz edemiyorum.
Bu durumda maaş düşürme teklif edilirse benim reddetme hakkım var mı? Reddedersem kovulmuş gibi mi olurum ve kıdem, ihbar gibi tazminatları almaya hak kazanır mıyım? Sözleşmemin olmamasının bana bu süreçte dezavantajı var mı?

Diğer çalışanlara ajansın faaliyetinin durdurulması gibi bir sebep göstererek (batmamak için olduğunu söylüyor) ihbar ve kıdem tazminatlarının üzerine yatmaya çalışıyor olabilir mi?

Ayın 16sında bu sebebi göstererek ay sonunda ayrılacaksın dediği bir çalışan kovulmuş mu sayılıyor, bu şirketin devam edip etmediğine göre mi anlaşılır? Nasıl bir tavır takınmak gerekir?

Yalnızca kendim için değil, diğer arkadaşlar için de soruyorum. Umarım çok karışık olmamıştır.

Teşekkürler.

 
Ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama ilk işe girdiğim şirkette benden önce ödenek sorunu nediniyle stand-by'a gidilmiş. Bu dönemde personelin bir kısmı ücretsiz izne ayrılmış. Diğer bir kısmı günde 8 saat çalıştırmışlar. Bu durumu kabul etmeyenler tazminatlarını alarak ayrılmış. Ben bu durumu işe başladıktan sonra öğrenmiştim.

(Konuya yabancı iseniz ödenek sorunu devlete iş yapılan durumda, işin maliyetinin ihale bedelini aşması gibi durumlarda eğer artış onaylanmazsa, ödenek olmadığı için devletin yapılan işin parasını şirkete ödememesi oluyor.)
  • zombi  (16.11.16 21:55:06 ~ 21:55:20) 
cevap gelir zannetmistim, bildigimce yazayim...

ne zamandir bu yerde calistiginizi, kurulusun kayitli baska kac calisani oldugunu bilmiyorum, ama maasinizin dusurulmesini kabul etmeyebilirsiniz. cevaben istifanizi bekleyebilirler. istifa etmek istemediginizi soyleyebilirsiniz. sizi isten cikarmak zorunda kalirlar. sizin icin en iyi vaziyet budur.

tazminatlari odememeye calisiyor olabilirler, tabii...

16'sinda isten ayrilacagi soylenmis mi, yazili mi bildirilmis arkadasiniza?

bu bildirim yazili olmali ve nasil yazildigi da muhim. neticede ajansi dava etmeniz gerekebilir, ama istifa etmemeye bakin.
  • e haliyle  (17.11.16 00:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.