[]

solak çocuk gitarı nasıl öğrenecek?

Eee bu gitar öğrenmek istiyor da, içgüdüsel olarak klavyeyi sağa alıyor, ne yapmak lazım , tellerin değişmesi yeterli mi?

Bir de guitar hero istiyor oynamak için, oyun gitarında zaten bir sorun olmaz di mi? Çalamazsa o oyuna o kadar para gömmem yani yazık.


 
normal gitarı bilemem de gitar hiroda tuşlar solda değil mi zaten ben solağım sıkıntı olmuyor :(


  • freya  (16.11.16 16:47:01) 
solaklar için üst tel ile alt tel değiştirilir olur biter.

guitar hero iki türlü de oluyor, sağ da sol da kullanılıyor.
  • hosein  (16.11.16 16:53:22) 
ben solagim ama sag gitarla calmayi ogrendim. el alisiyor bir sure sonra.

edit: bende sağ ile çalmaya zorlamamanızı öneririm.
  • duyurumvar  (16.11.16 16:57:04 ~ 17:16:37) 
solak gitarlar var zaten onla olmaz mı?


  • cha  (16.11.16 16:58:06) 
solak gitar alın ya da klasik gitar için tellerin dizilimini değiştirmeniz de yeterli olur.
sağ ile çalmaya zorlamamanızı öneririm.

  • manuel mandalina  (16.11.16 17:02:01) 
Solak gitar olduğunu bilmiyordum. Evde eski bir klasik gitar var onun tellerini değiştirelim şimdilik idare etsin o zaman. Devamını getirirse alırız bir solak gitar.


  • old possum  (16.11.16 17:24:23) 
Üst eşikte oyukların kalınlıkları farklı dolayısıyla tellerin yerini değiştirince randımanlı olmayabilir. Bazı klasik gitarlak "left-friendly" oluyor, yani sadece telleri değişerek solak kullanabiliyorsunuz. Onlardan tercih edebilirsiniz.

Ben solak değilim ama solak gitar çalıyorum. Sağ elle yazıyorum ama makas, pense, tornavida vs. el aletlerini sol elle kullanıyorum.
Gitarı ilk elime aldığımda aynı sizinki gibi klavyeyi sağ elime almıştım. Öbür türlü yani sol eli perdeye alarak çalmaya çok uğraştım ama beceremedim. Solak devam ettim bende.
  • battal gemalmaz  (17.11.16 09:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.