[]

Bankada para tutmak her durumda güvenli mi?

Son zamanda sözlükte alınan dövizlerin banka hesaplarında tutulmaması, hükümetin isterse tüm dövizleri yılbaşı kurundan tl'ye çevirebileceğinden bahsediliyor.

Konuyu açıklığa kavuşturacak, doğruysa bunun olma olasılığı tartışacak, özellikle mevzuatı gösterebilecek varsa çok memnun olurum.

Teşekkürler.

 
Mevzuat dediğin devletin bir yaratımı. Devlet çıkıp da "el koydum mevduata" derse elbette bunu da kılıfına uydurur (ohal khk vb). bu anlamda bu ülkede hiçbir şeye %100 güvenli damgası vuramazsınız.

Ha nedir? tarihte örneği yok. hiçbir zaman mevduata el konulmamış. yapılan şeyler şunlar olmuş:
1. batan bankalardaki mevduatlar çok geç ödenmiş.
2. hiperenflasyon nedeniyle mevduatların alım gücü düşmüş (bu da bir tür vergi)
3. faizlere baskı yapılmış, halk dövize yönlendirilmiş.

Yılbaşı kurundan döviz bozmak gibi bir şey pratikte mümkün değil. kuru sabitler, döviz alım-satımını yasaklar, istediği kısıtlara göre mevduatları tıraşlar veya el koyar. olabilecek pratik yöntem bu.
  • 507  (15.11.16 16:10:47 ~ 16:12:44) 
Peki bu durumda banka hesabında döviz biriktirmek güvenli midir?


  • taqster  (15.11.16 16:22:52) 
Güven göreceli bir kavram. Devlet müdahale etmediği sürece güvenli. Tarihte de hiç el koyma yapmamış. Bundan sonra yapmayacağının bir garantisi var mı? Yok.


  • 507  (15.11.16 16:41:35) 
bankacılık sisteminin temeli güvene dayanır. bakın siz böyle böyle bir söylenti var denildiğinde bile heyecanlanıp bunun ardını araştırmaya başlamışsınız. devletin böyle bir müdahalede bulunması halinde müdahale sonrasındaki süreçte kim bankaya para yatırır? müdahale sonrası bankacılık sistemi ne hale düşer? bankacılık sistemine olan güven artsın diye bireysel mevduatlara 100 000 tl ye kadar güvence veren devlet sizce böyle bir şey yapar mı? ben hiç sanmıyorum ama kanuna göre bir güvence almanın manası da yok ( türkiye için ) çünkü kanun dediğin şeyin değişmesi 5 dk sürüyor.

www.tmsf.org.tr
  • tosunpasa  (15.11.16 17:11:02) 
Bankasya'da paran olmuş olsaydı güvenli olur muydu?


  • etna  (15.11.16 18:03:52) 
Bankaların aq. yastık altı en güvenli yöntem, altın yap sakla kimseyle işin olmasın.


  • tayfalarsaisyanlarda  (15.11.16 18:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.