[]

taciz eden numaraya çözüm

arkadaşlar, kız arkadaşımı geçtiğimiz haftalarda bi numara arka arkaya aramaya başlamıştı. ben numarayı kendi telefonumdan aradığımda açan olmadı, ısrarla aramam sonucunda da engelledi. arayan numara sabit bir hat, aydın'dan.

sonraki aramasında babası cevap verip aramamasını söyledikten sonra aramayı kesmişti anasız. bugün de ilk arayan numarayı takip eden numaralardan arka arkaya çağrı bırakmış. internette aratıyorum bir çağrı merkezi vb. bir yerdir diye düşündüm bi sonuç da elde edemiyorum. benim aramalarıma da cevap vermiyolar.

kız arkadaşım da tuşlu nokia telefon kullanıyor. engelleme özelliği yok telefonda. çağrı yönlendirme yapacaktı ama belirli numaraları yönlendirme özelliği de mevcut değilmiş.

devam ederse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. başka bir iletişim kurma ya da hattın nereye ait olduğunu tespit etme şansımız var mıdır?

gerçekten insanın sinirini bozuyor, cia 'den de çıkmadı numaralar.

0256 351 20 12
0256 351 20 13
0256 351 20 14
0256 351 20 93
0256 351 34 99

bu numaralar nereye ait olabilir?

 
www.turktuccar.com şurdan hepsine baktım sonuncuda tünay hapisane yazıyor.


  • pide  (13.11.16 23:28:26) 
aydın ili sultanhisar ilçesi çıktı. oradan tanıdığımız bildiğimiz kimse de yok. çağrı merkezidir diye düşündüm digiturk gibi arka arkaya numaradır ama aydın 'ın ilçesinde çağrı merkezi ne arar. hadi ev numarasıdır desem arka arkaya nedir bu yani.


  • bana da mi lolo  (13.11.16 23:31:24) 
Sultanhisar açık cezaevinin numarası başı aynen, kartla arıyorsa bitişik telefonlardan böyle çıkıyo olabilir. Savcılığa gitmek anlamsız.


  • ekaterina  (13.11.16 23:36:29) 
Açık ceza infaz kurumunda bulunan 10 adet dışardan aramaya kapalı ankesörlü telefondan belirlenen saatlerde görüşme yapabilmektedirler. Ayrıca hükümlülere ait mektup, telgraf ve fakslar PTT yolu ile gönderilmektedir.


Bu yüzden arayamıyorsun yani.
  • ekaterina  (13.11.16 23:38:23) 
o yüzden çıkıyo tünay hapisane diye. manyak mı bunlar ben de adliyede çalışıyorum da acaba kuruma bildirsem en azından tünay ismindeki dingili uyarırlar mı acaba ne salak salak insanlar var ya rastgele çevirdi şimdi de zırt pırt arıyor sanırım.


  • bana da mi lolo  (13.11.16 23:42:46) 
ankesörlü telefon olduğundan tünay diye birinin adı üstüne kayıtlı değildir. sadece numarayı kaydeden biri tünay hapisane diye kaydetmiş o kadar. tünayları zan altında bırakmayın :)


  • pide  (13.11.16 23:46:01) 
@pide demi yav sinirden kafam geriden sardı 140 kişi kapasiteli bi yermiş. bu açık cezaevinde kalanlar normalde g.tlerinden korkan tiplerden olurlar çünkü en ufak bi yanlışta tekrar kapalıya dönmek onları çok korkutur. bu anası belirsiz de benim sevgilimi arıyor sürekli. yarın kurumla iletişim kuracağım da eğer ararsa tekrar ismini öğrenmesini söylücem kız arkadaşıma bakalım kimin nesiymiş.


  • bana da mi lolo  (13.11.16 23:50:31) 
Hiç ama hiç bir şey yapamazsınız. Șu denemeye değer : Aradığı zaman kız arkadaşın telefonu açsın. Bak benim 8 tane cinim var bi daha beni ararsan seni canlı canlı 8 parçaya böldürür o hapishanenin 8 farklı yerine gömdürürüm kimse de kılını bile bulamaz firari bir ölü olursun" desin. Oradaki insanların psikolojileri biraz farklı, denemeye değer.


  • AWD  (14.11.16 02:28:35) 
engelleme için program indirin,
0256 ile başlayan tüm aramaları engelleyin olsun bitsin.
ne uğraşıyonuz bu kadar.
  • supermatik  (14.11.16 02:55:53 ~ 02:56:23) 
kız arkadaşın numarayı yeni aldıysa numaranın eski sahibine ulaşmaya çalışıyordur arayan. devam ederse ''birader bu numara bizde yeni, heralde numaranın eski sahibine ulaşmaya çalışıyorsun ama yanlış adamı arıyorsun'' dersiniz. devam ederse de hapishane müdürlüğünü ararsınız. minik bir araştırma yaptım. araştırmama göre belirli kişilerin (aile, yakın akrabalar ve onların eşleri) dışındakileri arayamıyorlar ve görüşmeye başlarken isimlerini söylemek zorundalar. aynı şekilde karşıdaki kişi de hem ismini hem de telefon numaasını söylemek zorunda. bu konuşmalar idare tarafından dinlenip kayıt altına alınıyormuş. eğer arandığınızda ismini söylemeden konuya giriyorsa hapishane yetkililerine bu durumu da bildirebilirsiniz.

hatta arayıp ''ben şu adliye çalışanıyım; bu numaralar hapishanenize ait görünüyor ve bu numaradan bir yakınımın telefonu sürekli aranarak rahatsız ediliyor. üstelik görüşmeye başlarken yönetmeliklere göre arayan kişi ismini söylemek zorundayken ismini söylemeden görüşmeye başlıyor. bu konuyla ilgilenmenizi rica edeceğim'' dersin. konuştuğun kişinin ses tonundan konuyu geçiştirecek hissini alırsan ''aksi takdirde savcılığa hem hapishane telefonlarınızdan sürekli rahatsız edildiğime hem de yönetmeliklere aykırı telefon görüşmesi yaptırıldığına dair suç duyurusunda bulunacağım'' gibi yarı sert bir üslupla konuştuğunda sorun çözüme kavuşur diye umuyorum. çünkü işin ucu disiplin cezasına gidiyor oradaki mahkumlar açısından. dış dünyayla tek bağlantıları o telefonlar; o haklarını kaybetmek istemezler. isterlerse sizi rahatsız edeni kendileri bile ortaya çıkartırlar.

ama sen yine de bu telefonda isim söyleme, görüşmeleri dinleme ve kayıt altına alma gibi konuları çalıştığın yerde birisine danışarak iyice öğren.
  • montauq  (14.11.16 03:51:16 ~ 03:54:34) 
telefon akıllı telefon olmadığı için sanıyorum program indirip engelleme olmuyor. Bunun yerine atıyorum 5555 e ARAMA ENGELLEME [engellenecek numara ] şeklinde mesaj atılıyor (numarayı tamamen sallıyorum) Yani hangi operatörü kullanıyorsa sms ile arama engelleme nasıl yapılıyor öğrenin. elinizdeki listedeki numaraları o engellenen numaralar olarak ekleyin o numaralar arayınca ulaşamaz. Adam zaten hapiste, başka numaradan da arayamaz, e çözüldü işte..


  • AWD  (14.11.16 13:42:16 ~ 13:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.