[]

Viyana - Budapeşte ve yakın şehirler (Avrupa görmüş kardeşlerime soru)

Merhaba. Ocak sonu Viyana - Budapeşte ve belki bir iki şehir daha görmek üzere 9 günlük bir plan hazırlıyorum. Münih - Viyana - Budapeşte olabilir belki diye düşündüm. Berlin'den gelen bir arkadaşımla planın başladığı yerde buluşacağız. Temel olarak tren kullanmak istiyoruz. Konunun erbaplarına bazı sorularım var:

1. Almanya ve Avusturya'dan hangisinden daha kolay vize alınır? (Daha önce 4-5 kez ispanya vizem var, öğrenci vizesi dahil)

2. Şu şehirlerden birini gördüyseniz hangisini tavsiye edersiniz? Ya da yakınlarında başka şehir/kasaba tavsiyeniz?
- Linz
- Salzburg
- Graz
- Bad Ischl - Hallstatt
- Bratislava
- Lesce Bled
- Innsbruck

3. Ocak-Şubat'ta doğasıyla güzel olan bir yerleri görmeye çalışmak çok mu zorlama olur? Dağlı mağlı sakin yerlere gitmek istesek?

4. Almanya'dan vize alırken gidiş uçağını Almanya'ya, dönüşü Avusturya ya da Macaristan'dan alsam sıkıntı olur mu? Avusturya için de geçerli bu sorum tam tersi olarak.

Çok teşekkürler bilgi için.

 
Linz ve graz i gec bence. Linz cirkin bi yer zaten. Graz hos ama kucuk.

Salzburg guzel.

Bad ischl da guzel, hallstatt da. Ama hallstatt sadece turistik bir koy, unutmayin.

Bratislava ciddi ciddi 3 saatte bitecek bir sehir.

Bled muazzam. Ben subat basi oradaydim gecen sene. Kimsecikler yokken sandal kiralamak, tepeye trekking yapip (dikkat kaygan zemin!!) manzaraya dalmak vb. Ya da kalesine cikmak vb. Cok hos. Ama direkt tren yok. Ljubljana'da otobuse binmeniz gerekir.

Innsbruck muhtesem bi sehir. O daglar insani cok etkiliyor, ufuk cizgisini gorememek filan. Hemen yakininda almanyada garmisch-partenkirchen ve mittenwald var, buralar da cok guzel yerler.

3- tabi ki her yer ciplak olacak, agaclar yapraksiz vb. Ama guzel olan yer hep guzel. Kis mevsimi daglarin hareketli mevsimidir, sirf kayak degil, kayakli yuruyus vb de cok yapilir.

1- ve 4- vize alirken cakma ucak bileti rezervasyonu gostereceksin zaten, vize cikana kadar ucak bileti alinmaz zaten genelde. Avusturya belgelerin tamsa verir ama buyuk ihtimalle gunu gunune verir. Seyahat planinda esneklige izin vermez. Almanyayi bilmiyorum. Macaristan cok kotuymus diye duydum.

Tren cok pahaliya patlar. Ya cok onceden biletlerinizi alacaksiniz ya da indirim kartiniz filan olacak. Mesela viyanadan hallstatt a gidis indirim kartiniz yoksa kisi basi tek yon 50€ civari.

Bir de 9 gun aslinda cok degil, 3 gun budapeste, 3 gun viyana.
Simdi size birkac rota ornegi sunacagim.

A) budapeste-viyana- graz(1gun)- bled(1,5 gun) - ljubljana(1gun-yarim gun)

B) prag - budapeste - viyana

C) budapeste - viyana - salzburg - munih

D) budapeste - viyana - hallstatt - bad ischl - salzburg

E) budapeste - viyana - innsbruck - mittenwald - garmisch partenkirchen - munih

F) budapeste - viyana - salzburg - innsbruck - munih


Ilk etapta dusunmeden aklima gelenler bunlar oldu.
  • kuehles blondes  (13.11.16 18:49:28) 
1- bir bilgim yok ama birinin diğerinden çok daha kolay olduğunu sanmıyorum
2-bunlar arasında bratislava'yı tavsiye ederim, gece hayatına düşkünseniz güzel eğlenirsiniz. ayrıca kızları çok güzel bu memleketin.
3- bu tamamen size kalmış, bence ocak-şubat aylarında doğayı dağı bırakıp şehir gezin, ki viyana ve budapeşte avrupa'nın en güzel şehirlerinden ikisi.
4- interrail bileti ile mi geziceksiniz, o yanınızda olursa bir problem olmaz, veya en azından almanya'da kalacağınız süre kadar kalacak yer ve almanya'dan çıkışınızı belgeleyecek bir bilet rezervasyonu gösterirseniz yine sorun olacağını sanmıyorm.
  • luchetti  (13.11.16 18:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.