[]

oyunlar-animasyonlar ne zaman fotorealistik düzeye ulaşacaklar?

Ne zaman bunları film izler gibi izlicez? ya da filmin baş kahramanı olucaz?




 
Weatworld dizisi bunu anlatıyor. Bence önce sanal gerçeklik gelişmesi ve yapay zeka ile olan entegrasyonu ne kadar hızlı olursa o zaman olacaktır.Çünkü şu an eli yüzü düzgün bir oyun bile çok yüksek gereksinimler istemektrdit.


  • murtiii  (13.11.16 02:05:06) 
ne zamanını bilemem ama daha var rahatlıkla söyleyebilirim. en büyük sorun işlemci gücü ile modelleme sıkıntısı. vr ın bile oturması 2-3 senede anca olacak. ondan sonra bir sonraki evre.


  • kurnaz  (13.11.16 02:05:53) 
Hollywood filmlerinde izliyoruz ve çoğu şey gayet foto realistik. Yani o seviyeye ulaştık ama saniyede 25-30 hatta VR için 90 kare falan işlemek ölüm şu an. Bugünün oyun grafiklerini bile saniyede 90 kare işleyemiyor bu aletler, o kalitedeki görüntüleri koskoca renderfarm'lar işliyor ve yine saniyede 1 kare bile olmuyor dakikalar saatler sürebiliyor. Bize düşmesine daha var.

ama şey diyorlardı doğruysa işlemciler her yıl neredeyse 2'ye katlanıyor, işte eskiden 1 megaflop işleyebilen ps4'ün şimdi yenisi çıkıyor 4 megaflops işleyebiliyor 4 katı. Böyle böyle 2-4-8-16-32 gibi gelişe gelişe oraya geleceğiz bence.
  • rodriguez2  (13.11.16 02:30:26 ~ 02:31:14) 
eli kulağındadır.


  • bigbadabum  (13.11.16 02:58:24) 
en az 5 - 10 yılı bulur. su anda piyasada olan veya geliştirme asamasındaki en saglam oyun motorlarının real-time renderlerine bir bak. gerçek dunya olup olmadığını anlamak için 2.kez bakmaya bile gerek duymazsın. ama tabi ki her sene gelişme var.


  • melancholia  (13.11.16 03:00:25) 
Westworld dizisi bunu anlatmıyor.

2 yıl önce bir teknoloji duyurulmuştu. Çıktı mı bilmiyorum. Bu teknoloji sanal gerçeklik değil, artırılmış gerçeklik. Yani augmented reality. Yani zatne var ama o duyurdukları vidyo filan aşırı detaylıydı. Minecraft oynadıkları bir vidyo vardı, black mirror'dan çıkma resmen.
  • Adramelekhh  (13.11.16 11:48:03 ~ 11:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.