[]

Atatürk'le ilgili sevdiginiz kitaplar

Merhaba arkadaslar, tarih okumaya ilgisi olan biriyim. Su siralar daha cok sözlü tarih aktarimi seklinde olan ani vb. tarzda kitaplar okumak istiyorum.
Atatürk ve/veya cumhuriyetin ilk yillari ile ilgili sevdiginiz kitaplari paylasirsaniz sevinirim.



 
Tam olarak aradığınız kitap: Nükte ve Fıkralarla ATATÜRK, Niyazi Ahmet Banoğlu

(bkz: nukte ve fikralarla atatürk)
  • crown  (11.11.16 16:41:01 ~ 16:43:17) 
www.dr.com.tr

henüz okumadım da baya iyi bir kitapmış bu. başladım.
  • passion rules the game  (11.11.16 16:41:36) 
önereceğim kitap atatürk'ü ve cumhuriyeti öven bir kitap değil, tahmin edileceği gibi. sevan bey bazı noktalarda bence yanlış da düşünüyor ama mutlaka herkese tavsiye edeceğim bir kitap: yanlış cumhuriyet.


  • nathanieltroy  (11.11.16 16:47:22) 
Lord Kinross'un kitabı oldukça iyidir.. tabii tarihçiler ne der bilemem..


  • kafa koparan manyak  (11.11.16 16:51:58) 
Andrew mango nun biyografi şeklinde bir kitabı var en iyi Atatürk kitaplarından biridir.


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.11.16 16:56:31) 
çankaya - falih rıfkı atay
falih rıfkı atay’ın bizzat “atatürk’ün masası”nda şahit olduğu olaylar ışığında kaleme aldığı ve büyük önder’i selânik’teki mustafa’dan cephedeki mustafa kemal paşa’ya, gazi’den atatürk’e bütün dönemleri ile anlattığı kitabı.

atatürk - yakup kadri karaosmanoğlu
yakup kadri'nin, “biyografik tahlil denemesi” olarak tanımladığı kitabı.

atatürk, bir milletin yeniden doğuşu - lord kinross
atatürk’ün karakterine dair net bir fikir elde etmemizi sağladığı kadar, osmanlı imparatorluğu’nun son yıllarını ve yeni kurulan türkiye’nin ilk yıllarını da anlatır. bu yönüyle bir biyografi kitabı olduğu kadar dönemi ve bölgenin durumunu da anlatan etraflı bir tarih kitabıdır.

tek adam - şevket süreyya aydemir
üç ciltten oluşan eserinde aydemir, mustafa kemal atatürk’ün eksiksiz biyografisini kaleme alırken, yıkılan bir imparatorluğun ve kurulan yeni cumhuriyetin de serüvenini anlatır.

atatürk modern türkiye’nin kurucusu - andrew mango
anrew mango, atatürk’ün hayatını tüm yönleriyle anlatırken, aynı zamanda bir imparatorluğun yıkılışını ve daha da önemlisi yeni kurulan modern bir ülkenin hikâyesini de anlattığı eseri.

atatürk - fabio l. grassi
ulu önder'in selânik’teki doğumundan dolmabahçe’deki ölümüne kadar hayatını anlatıyor.

bozkurt - h.c. armstrong
istanbul ’u işgal eden ingiliz birliklerinde yüzbaşı olarak görev yapan h.c. armstrong isimli bir subay tarafından kaleme alınmıştır. öyle ki, yayımlandığı senelerde türkiye’de yasaklanmış ve bunu duyan atatürk bir gece sabaha kadar türkçeye tercüme ettirerek kitaba dair fikirlerini söylemiştir.

sarı zeybek - can dündar

hangi atatürk - attila ilhan
osmanlı imparatorluğu ile türkiye cumhuriyeti’nin “yönetim biçimi”ni değerlendirirken atatürk’ün yaptıklarını, söylediklerini galievci bakış açısıyla değerlendirirerek ondaki “sosyalist lider” yönlerini öne çıkarır.

ama hangi atatürk - taha akyol
atatürk’e yöneltilen bakış açılarını değerlendirip yer yer eleştiren, yer yer doğru olanı gösteren bir metodu olan eser.

bi zamanlar biyerden kopyalamıştım.
  • suwat  (11.11.16 17:18:12) 
kemalizm sol değil. -cem uzun


  • pangea  (11.11.16 20:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.