[]

Bankalar Batar mı?

Merhaba

Ekside 2016 Ekonomik Krizi başlığında bazı yazarlar sistem çökebilir, bankalar batabilir, mevduatınızı çekin evde saklayın demişler.

İşte doların yükselmesi, doların ABDye geri donecek olması, 2008 ABD mortgage krizi gibi bir emlak krizini tetikleyeceğini düşünüyorlar sanırım.

Boyle bir olasılık gerçekleşirse bankadaki mevduat hesabımızı istesek bile çekemez miyiz? Devlet ya da büyük yabancı bankalar buna bir garanti sağlamıyor mu?

Ayrıca dünyaca ünlü bankalar bile dünyadan bağımsız Türkiyede batabilirler mi ve mevduatı hiç edebilirler mi? ING bank gibi.

Mevduatı alamamak gibi bir durum eğer gerçekten varsa parayı evde tutmak daha mantıklı değil mi? Ama o vakitte hırsızlık sorunu baş gösterir. Oyle ise en makul çözüm nedir?

Saygılar

 
Bankaların batmayacağını, bunu 2000 yılında yurtdışından gelen biri sayesinde olduğunu hatta tek güzel işinin bu olduğunu okumuştum yine sözlükte.

Adamın adı kemal'di ama soyadını hatırlayamadım.
  • pomknos  (10.11.16 23:00:14) 
@pomknos kemal derviş'i diyorsunuz


  • hononu  (10.11.16 23:10:50) 
Batar. Çok çok zor ama batar. Banka dediğin para ticareti yapan yer.
bankada çalışıyorum şu an çok değişik şeyler oluyor. İsim veremiyorum ama Türkiye'deki çok önemli şirketlerden birinin harici garanti mektubunu Hindistan bankaları kabul etmiyor. Türkiye'nin notu ve ekonomik durumu yüzünden. Maili okuyunca Şok oldum. Ne günler bekliyor bizi bilemiyorum.

  • tuborg yesili  (10.11.16 23:14:59 ~ 23:15:52) 
banka batar da devlet el koyar, bankanin borclarini oder topladigi vergilerden. tabi vatandasin belli bir miktara kadar parasini oder. (bkz: türkiye imar bankası)


  • idexo  (10.11.16 23:22:04 ~ 23:23:03) 
imar bankasi batan bir banka degil ayrica, hortumlanan bir banka.


  • 507  (11.11.16 00:07:55) 
sözlüğü o kadar ciddiye alma. www.eksiduyuru.com

sözlüğün kötü yanlarından biri yazarlar anonim olduğu için yetkinliği konusunda bilgi sahibi olamamamız. ekonomik kriz başlığında öyle özgüvenle bir şeyler yazıyorlar ki sanırsın ya ekonomi doktorası yapmış ya da merkez bankası başkanı. o kadar emin kendinden. ben artık takip etmeyi bıraktım bazı başlıkları.
  • black mamba  (11.11.16 00:21:04) 
Hayır batmaz. Kulaktan doğma, dayanağı belirsiz bilgilere inanmamanızı tavsiye ederim.
Varan 1) her bir bankadaki mevduatınızın 100.000 TL'si sigortalı. Yani 80.000 TL'nizin olduğu bir banka iflas etse dahi 80.000 TL'nizin ödemesi size yapılır.
Varan 2) bankacılık sektörü denetimin en sıkı olduğu sektörlerin başında gelir demek sanırım abes olmaz. Şu an hiçbir banka salt kendi stratejisi ve risk iştahı doğrultusunda hareket etmiyor, edemez. örneğin belirli bir sermaye yeterlilik rasyolarının olmaları gerekiyor.
her ne olursa olsun bankadaki birikim yastık altındaki birikimden daha güvenlidir.
  • gogu delen adam  (11.11.16 00:28:31) 
Bu arada Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı bankalar, Türkiye şubesi batma aşamasına gelmeden kendi karlılığı etkilenmesin diye Türkiye'den kısmen ya da tamamen çekilme kararını alırlar. Hala Arap sermayesinde Türkiye'ye yönelik satın alma iştahı bitmiş değil. Diğer ülke sermayesine ait bankaları satın almaya devam edebilirler. Bu nedenle yabancı bankalar da kısa vadede batmaz.


  • abelianhead deux  (11.11.16 17:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.