[]

sözlüğü takip etmemek

bir süredir sözlüğü takip etmeyi bıraktım. 2006'den beri takip ediyorum halbuki. yeni mi böyle oldu eskiden beri mi böyleydi bilmiyorum ama ağzı olanın konuştuğu bir ortama dönmedi mi? herhangi bir başlığa giriyorum adamın konu hakkında bilgisi olmadığı o kadar belli ki ama baya bildiğin ahkam kesiyor. e haliyle bilmediğim bir konuda sözlükten bilgi almaya çalışınca bu adamların saçma, çöp bilgilerini öğreniyorum. yani kendi ufak çevresine göre tüm dünya'yı yorumluyor, analizlerde bulunuyor.

mesela 2016 ekonomik krizi başlığı. kriz vardır yoktur o konuda yorum yapmıyorum ama iki görüşü de savunan yazarlar o kadar boş argümanlar sunuyorlar ki. ama tavırlarını gören de hepsi ekonomi doktorası yaptı sanacak.


 
son 2 yıldır etmiyorum. girmiyorum bile. Bazen canım sıkılırsa debeye bakıyorum.

Benim için liseli ortamından farksız bir yer artık. Özellikle gündem konusunda. Bilgisiz fikir sahibi boş boş laflar. Tabii gerçekten katkı sağlayan hala çabalayan veya eskileri tenzih ederim..
  • qazaqwsx  (31.10.16 22:21:02 ~ 22:22:00) 
gözden de gönülden de uzak olanlar
4800 engellenmiş.

Bir nebze de çekilebilir kılmanın başka yolu yok. Ne yazık ki sınır 5000 ve tek tek bakıp leyla olanları çıkarmak zorunda kalıyorum arada.
  • kulagina kupe olsun  (31.10.16 22:24:29) 
Ben 2005 den beri bakmayi biraktim ayda yilda bir o kadar vakit bulursam duyuruda vakit gecirmek daha keyifli mambaya katiliyorum.


  • denklemci  (31.10.16 22:27:19) 
badilerim dışında ve facebook'da ekşisözlüğün paylaştığı seçmece entryler dışında okumuyorum. eksi++ zamanında malları temizleyeyim diye çok çaba sarf etmiştim ama malları engelle engelle bitmiyorlar. Yazılanların çoğu çöp, sinirlerini bozmadan 2 satır okumanın imkanı yok. Troller bile kalitesiz.


  • kimlanbu  (01.11.16 10:08:16) 
kullanım amacı ve yöntemi tamamen değişmesine rağmen ben de hala takip isteği uyandırıyor. çünkü oturduğum yerden bir kümenin projeksiyonunu görüyorum. evet artık eskisi gibi bilgi verenler yok. bir konuda gerçekten bizi aydınlatıp bir şeylere sevk edenler de yok. ama böyle bir talep de yok. tam olarak bunu görüp anlamakta, kavramakta bana yardımcı oluyor şahsen. bahsettiğim troll zırvaları değil tabi. kimseyi engellemiyorum da. ama bildiğini sanma gafletine düşüp, doğrunun kendisi olduğundan emin olanların nasıl düşündüklerini görmek bence önemli.


  • windowsguvenlikduvari  (01.11.16 10:26:31) 
aynısı bugün de var şu başlıkta. (bkz: dandik üniversite mezunun daha iyi kariyer yapması)

adamlar ciddi ciddi selçuk üniversitesi mezunu birinin boğaziçi mezunu adamın müdürü olacağını sanıyor. baya baya sektör hakkında bilgisi olmayan adamlar ahkam kesmiş. kaç kişi favlamış bir de ajskdakdsdgdf
  • black mamba  (01.11.16 22:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.