[]

Deodorant bağımlısı mı oldum?

Uzun süredir adı sanı bilinmeyen, 5 liralık bir deodorant kullanıyorum. Çok memnundum, 3-4 kutu bitirmişimdir. Fakat yenisini almaya fırsat bulamayınca 1 hafta kadar kullanamadım. Bu bir haftada duştan çıkar çıkmaz 1 dk içinde kolaltlarım aşırı terledi ve gün boyu sürekli olarak çok kötü ter koktum. Geçen hafta zehirlendiğim için acaba vücut zehri dışarı mı atıyor diye düşündüm ama bugün deodarantın yenisi alıp kullanmamla birlikte o vıcık vıcık ter de koku da anında geçti.

Böyle bir etki mümkün mü? Ter bezlerim deodorantın bağımlısı mı oldu? :(


 
deodorant alırken iki tane al bundan sonra veya bitmesine yakın al, bir hafta deodorant kullanmamak iyi bi şey değil etrafındakiler için.


  • nathanieltroy  (10.11.16 01:32:29) 
deodorant epeyce zararlı bir şey içinde pek çok kimyasal var onun yerne şap taşı al aktardan 5tl ye daha güzel


  • fasulyek  (10.11.16 01:43:41) 
odor latince koku demek. "de-" öneki batı dillerinde "..dan gidermek" demek. bilmem anlatabiliyor muyum?


  • kargn  (10.11.16 01:50:46) 
deodorant çok zararlı, kullanmanı tavsiye etmem.. astım olursun ilerde.
onun yerine body shopta kokusuz okyanus tuzundan yapma deo stick ya da gratisten crystal
deostick alabilirsin...en az saat idare ediyor...
  • omonia  (10.11.16 01:56:17) 
Deotak kullanmaya başladığımdan beri deodorant almıyorum ben.
Terlemeyi azaltıyor ama tamamen yok etmiyor(zaten etmesin zararlı olur).
Kolaltı rengin koyulaşır, kullanma bence.
  • megalomaniac  (10.11.16 04:15:13) 
want2die+1
Deodorant antiperspirant özellikte olabilir, böyle deodorantları kullanmak hayatı çok kolaylaştırsa da, aslında bayağı zararlı. Normalde oralardan ter çıkması gerek, deodorantla oralardan ter çıkmasını engelliyor olabilir. Terleme de aslında bir nevi zararlı maddelerin boşaltılması demek olduğundan, bu maddeler vücut dışına atılamıyor demektir. Ek olarak kendi içerdiği maddelerden bazılarıda zararlı kimyasallar, o da deri içine süzülüyor. Bazı çalışmalara göre kadınlarda antiperspirantlar çok sağlam bir meme kanseri nedeni, erkeklerde de lenfomaya kadar yolu olduğunu söylüyorlar. (Çalışmalarda çelişkili sonuçlarda var ama özetle kesin bir sonuç çıkana kadar riskli)

Antiperspirant değilse bile ağır metaller içeriyor olabilir. Buna da dikkat etmek gerek ama vücudun terlemesi gerekiyor. O terin o vücuttan çıkması gerekiyor. Günlük hayatta 'İki saate leş gibi koktum' olan şey aslında çok sağlıklı bir şey ama yaşaması da bir o kadar lanet bir şey. Vücut bir anda çok boşaltım yapmış olabilir.

@megalomaniac 5 yıl Deotak kullandıktan sonra onun da ağır alüminyum içerdiğini ve benzer etkilerinin olduğunu öğrendim. Deotak terlemeye izin veriyor, terlemeyi engellemiyor ama içerdiği alüminyum zehirliyor. Koltuk altları en hassas ve en korunması gereken yerlerden biriyken oraya da alüminyumu dayamak sağlam zararlı bir şeymiş.

Her gun şıpır şıpır yıkama dışında alternatif bulamadım ben. Sağlıklı alternatiflere açığım.
  • aychovsky  (10.11.16 08:51:51 ~ 08:54:22) 
sebamed'in roll-onları veya spreyleri var, alüminyum içermeyen. ben çok memnunum, deneyin bence. tek eksisi cam şişede olduğu için çantada taşımak zor oluyor, çok ağırlaştırıyor çantayı.


  • 111111  (10.11.16 12:00:41) 
kullanmayin soyle sacma sapan kimyasallari. dogal yaglar var lavantadan tut narenciye yaglarina kadar, tavsiye ederim.


  • matematik koyu  (10.11.16 17:03:11) 
ben karbonata geçtim geçeli şu zararlı ve kimyasallardan geçilmeyen deodorantları bıraktım. Hem zaten ne kokuyu gideriyordu, ne terlemeyi ki terlemeyi önlemek zararlı bir şey zaten. Tam tersi ter ve deodorant kokusu birleşince daha iğrenç bir şey oluyordu. Deodorant hem kokusuz, hem kokuyu önlüyor terlemeyi kesmiyor. Gayet sağlıklı. Benim babamın bir tanıdığı bu deodorant ve parfümlere düşkünlüğünden adam lenfomaya yakalandı. Özellikle roll on ya da direkt koltukaltı teması yapmayın.


  • limoncello  (10.11.16 17:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.