[]

(iOS) Bu Uygulama Yazilabilir mi?

Selam,

Acaba asagida diagram ile anlatmaya calistigim program yazilabilir mi? Ben bir yazilimci degilim ama bu islerle ugrasmayi seviyorum. Hatta burdaki bahsettigim programin bazi kisimlarini yazdim bile.

i.imgur.com

ben burdaki ilk kisimi merak ediyorum. Acaba hemen programi baslatir baslatmaz txt dosyasini check edebilir miyim?

en sonda bahsettigim olayi nasil yapabilirim? yani bir satirdaki virgul ile ayrilmis elemanlari nasil kelime kelime alip ekranin farkli bolgelerine bastirabilirim?

ornek kodlar yada guzel siteler paylasabilirseniz cok memnun olurum.

simdiden tesekkurler.

 
Abi tabi ki yazılabilir ne programlar yazılıyor bu toplasan 100 satırı aşmaz.

Spesifik olarak IOS da program yazmayı bilmiyorum ama o virgül ayırma falan kolay işler, bilen adam en fazla 1 saatte yazar bu programı.
  • yakuza123  (08.11.16 18:10:29) 
yazilir. cok kolay yapmasi ayrica. ios bilgim olsa yapiveririm hemen.

bi kac not:
txt dosyasinin yuklenecegi sunucuyu siz mi yoneteceksiniz, yani oraya guncel dosyalar nasil gelecek onu dusundunuz mu?
txt dosyasindaki tasarim hep ayni mi olacak; yani virgulle ayrilmis sozcuklerde atiyorum 1.si hep en ustte, sonuncusu hep en altta gibi bir tutarlilik hep korunacak mi.

ilk sorunuz: evet program acilisinda kontrol mumkun.
son sorunuz: eger veriler gercekte dediginz gibi virgulle ayrilmis ogeler ise anahtar kelimeniz "csv parser". satiri okuyacak, virgulle ayrilmis ogeleri tek tek istediginiz konumlara atmak uzere elde edebileceksiniz.
  • jedilance  (08.11.16 18:43:48) 
aynen, txt dosyasinin formati hep ayni olacak ve program icin bir sabit link verecegim. txt dosyasi her ay bir kere guncellenecek.


  • arşivci  (08.11.16 20:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.