[]

Yazılımcılar niye böyle

Kaç tane yazılımcı arkadaşım varsa (üç beş tane var sanırım) hepsinde bir yeni çağ depresyonu var. Trknoloji hepimizi s*kecek tandanslı bir depresyon bu. Dizi izlemek üzerine kurulu bir sosyal hayat ve geleceğe karsı asırı demotivasyon haller. Bu yazılımcılar niye böyle bilen var mıdır




 
ben depresif degilim o konuda ama otomasyon cagina giriyoruz. Bir konuda ileri derece uzman olmayan kisilerin yapabilecekleri is sayisi cok cok dusecek onumuzdeki 10 yil icinde. Bazi konuda ileri derece uzmanlara bile tek tuk ihtiyac kalacak. Milyonlarca kisi 10 sene sonra yapamayacaklari meslek icin universite okuyor. Buyuk sosyal ve ekonomik degisimlere gebe dunya. Machine learning herkesi opecek.

Ha oturup bu sebeple depresif olan yazilimci hayatimda gormedim o ayri. Genelde heyecanliyiz bu konuda.
  • robokot  (07.11.16 00:47:42 ~ 00:49:42) 
adamlarin isi teknolojiyi ve gelecegi takip etmek.


sen hürriyet.com u okurken adam teknoloji hayatimiza nasil girebilir ki, ondan kendime ekmek cikartayim diye arastirma yapiyor.

ve o yaptigi arastirma da, tam da dedigin gibi sonuclaniyor. yenicag bizi opecek
  • scars dont fade  (07.11.16 00:48:33) 
offf cem yılmaz zaten fütürizm otoritesi ondan kesin haklıdır hgfdghjhgfd

yakın zamanda hem üretim-işçi-işveren ilişkileri yeniden şekillenecek hem de privacy kavramı yokolmak üzere. hem devlete hem şirketlere karşı. pesimist olmak normal.
  • ghilleinthemist  (07.11.16 00:58:05) 
kimse uzaydan gelen vampir robotlar'in hayaliyle yasamiyor. teknoloji sektorunde olan herkes gizlilik kalmamasindan yakinmakta.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (07.11.16 01:18:12) 
Teknoloji çağını takip etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yorumların çoğuna da katılıyorum. Teknoloji sadece aynı sektördeki insanları etkilemiyor, bir sektör diğerini bitirme noktasına getiriyor veya kar oranını ciddi şekilde düşürüyor. Eskiden insan gücü gerektiren işler otomatikleştikçe işveren çalışanlara kapıyı gösteriyor. 10 adam çalıştıracağına 1 makine 1 adam çalıştırıyor. Hatta o adama da ihtiyaç bile olmayabiliyor. Sadece el emeği işleri yapan kişi şöyle bir tedirgin oluyor.
Tıp ve teknoloji dünyasından gelen haberler insanlarda heyecan uyandırıyor. Beyin nakli haberleri, kök hücre üretme gibi haberler şahsen beni heyecanlandırıyor.

  • yüzyıllık yalnızlık  (07.11.16 01:20:38) 
otomasyon yuzunden yuzlerce is kolunda insan ihtiyaci kalkacak ama bu gelismeler yasanirken yine insanoglunun gerekecegi yeni is alanlari acilacak diye uzun bi yazi okumustum bbc'de. ben tatmin oldum swh.
degisimin olacagi bir gercek, bizim dusunmemiz gereken buna nasil adapte oluruz, kendimizi nasil guncel tutariz. surekli egitim denen seyi hayatimiza daha cok sokmamiz lazim genc bireyler olarak.

  • jedilance  (07.11.16 01:41:48) 
Yüksek otomasyonun insanların işini çalması teoride mümkün olabilir ama pratikte halen çok zor. Birincisi yüksek otomasyon demek yüksek yatırım maliyeti demek.Pek çok firma uzun vadeli plan yapmak istemediğinden bu tarz yüksek yatırım maliyetine zaten şimdiden girmek istemiyor.İkincisi de yüksek otomasyon gelmesi vasıfısz kişiler için tehlike olabilir ancak uzman pozisyonlarda şu an var olmayan bir çok iş imkanı da demek bu aynı zamanda.


  • turkuaz  (07.11.16 01:42:31) 
İnsan sayısı kadar at nufüsu olduğunu biliyor muydunuz?.
Arabalar yaygınlaşınca bu atlar kayboldu. Benzer durumu şoförler için önerebilirsiniz. Otonom araçlar yaygınlaşınca o kadar kamyoncu, taksici, otobüs şoförü ne olacak?
Teknoloji insanoğlu olarak bizi sikmeyecek. Yeni teknoloji yaratmakta zorlanan ülkeleri sikertecek. Buna Türkiye de dahil.
  • rhan  (07.11.16 08:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.