[]

Özyeğin üni

Sizce geleceği parlak mı? Koç sabancı vs arasına yerleşebilir mi 5 sene içinde? Kadroları iyi gibi sanki?




 
Hayır olamaz. Bahçeşehir ayarında takılır.


  • kurnaz  (06.11.16 14:47:55) 
az evvel göz attı akademik kadrosuna, departmanlarına fln. beğenmedim.
şahsen tercih yapacak olsam koç veya sabancı dururken hayatta yazmazdım.

  • pangea  (06.11.16 14:53:16) 
Türkiyedeki çoğu üniversite birbirinden pek bir farkı kalmadı artık.
hangisine gidin değişen pek bir şey olmayacaktır.

Sadece adları kaldı.
  • gibicibicis  (06.11.16 16:06:00) 
Şu anda değil ama gelecek için umutluyum ben. Özel üniversiteleri A-B-C kategorilerine ayırma planı vardı bir ara ama sonra ortalık karışınca lafta kaldı sanırım, sonrasını bilmiyorum. Koç, Sabancı A kategorisindeydi ve Özyeğin B'nin üstündeydi. Açıkçası Atılım yapıp yapmayacağı üniversite yönetimine bağlı biraz. Onların ne yapacağı çok kritik. Açıkçası pangea'ya katılmıyorum; şahsi tanıdığım yok ama akademik kadro seçimi çok ince eleyerek ve sık dokunarak yapılıyor. Belki her bölümde öyle değildir ama Mühendislik için seçmelerini biliyorum. Her hocası ayrı hayvan, arada bir iki çürük çıkarsa çıkar ama olay akademik kadrodan öte öğrencide de bitiyor. Örneğin, Düzce Üniversitesi'nin eski rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu Stanford mezunu ve aşmış bir kadın. Düzce'nin de rektörü oldu ve üniversiteyi bayağı kalkındırdı. Yine de Düzce Üniversitesi'ye gelen öğrenci belli, net çerçeve belli. Kalkınsa kalkınsa Düzce ne kadar kalkınabilir. Zaten Funda Hoca da sonradan üniversite değiştirdi. Özyeğin'de bu potansiyel var ama nasıl değerlendirileceğine bağlı.


  • aychovsky  (06.11.16 22:12:25) 
çok ama çok üst seviye başlayıp(hem vizyon hem seçtiği akademik kadro hem de eğitim yapısı bakımından) kısa sürede, 2013 sonrası düşüşe geçti.

hala 10 özel okulun 8inden 9undan daha iyidir ama koç sabancı seviyesine çıkma ihtimali de yok, isteği de yok bana göre.
  • tchuck  (06.11.16 22:24:58 ~ 22:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.