[]

Restoranda hesabı ödemeyince gerçekte ne oluyor?

Dizilerde filmlerde ya dövüyolar ya bulaşık yıkatıyorlar diye öğrendik. Mesela nusrete gidip çok afedersiniz dokuzmilyar dolarlık et yedik ama ödemeden çıkmaya çalışıyoz. Belli bir prosedürü var mıdır, kanuni işlem vs. gibi? Ya da nasıl bir yaptırım uyguluyorlar?




 
yarın bi dene


  • washe  (06.11.16 01:49:53) 
Nusret ve muadili yerlerde tabiki yasal şekilde halledilr.

Ödememeden ödememeye fark var. Parn ywtmez kart çekmez fibi durumlarsa birkaç yöntem vat, hallolur.

Keyfine ödemezsen, Nusret tarzı yerlerde dediğim gibidir.

Daha alt seviyedeki yerlerde ise, mekandan mekana, göre değişir. Sadece yeme hizmeti mi, alkol var mı yok mu bunlar da önemli. Bir dönerci ile r gece kulübünün tavrı aynı olmaz tahmin edersinki.

Mekan resmi adisyon tutup bunu göstererk hak iddia edebilir. Polis çağırabilir.
  • mahone  (06.11.16 01:51:35) 
düzgün bir işletme ise, polis veya jandarma çağırılıyor konuma göre, sonrası tutanak tutuluyor ve aranızda bir şekilde anlaşmanız bekleniyor. Eğer anlaşamazsanız adli süreç başlıyor.


  • koskoca kirpi  (06.11.16 01:54:27) 
Geçen yaz bir turist ailesine hesap sokmaya çalıştılar, haliyle itiraz edince turistleri dayak manyağı yaptılar.

Onun dışında adli usul yazılmış.
  • bir ileti paylastim  (06.11.16 02:00:00) 
Garip bakışlar altında Kimlik bırakıyorsun. ertesi gün getireceğine dair söz veriyorsun falan filan :)

Pavyon gibi bir yerdeysen arkada sana sopa gösteriyorlar. kimliğini alıyorlar. yakınlarını arayarak kimlikteki kişinin gerçekte sen olduğunu teyit ediyorlar.

İstiklal caddesinde gece hayatı ve sokak yaşamı ile ilgili bir kısa film çekimi nedeniyle, konunun araştırmasını yapmıştık yıllar önce :)

edit: bilerek ödemek istemediğinizi anlarlarsa sizi komaya sokabilirler. Ancak konu polise giderse ödedim iddiasında bulunarak mekandan kurtulabilirsiniz. Bu mekanın kalitesine bağlı bir durum. yemeği yedikten sonra iyi bir yalan hikaye uydurursanız mekandan sağlam çıkarsınız.
  • voyage  (06.11.16 02:00:06 ~ 02:06:57) 
yazdığınız gibi dizilerde filmlerde oluyor onlar. 4 yıldır restoran işletiyorum bir gün bile böyle bir olay olmadı. aç olup parası olmayan adam söylüyor biz de veriyoruz hakkını. kimse yiyip içip ödemiyorum param yok demiyor.


  • oscar  (06.11.16 05:03:26) 
esnaf lokantasi falansa, donerci, durumcu vesairse, tamam sonra odersin, sikinti yok derler.


  • bollocks44  (06.11.16 13:52:51) 
yıllar önce bir cafede kredi kartı geçmediği için hesabı ödemeyedim, yanımda da bir arkadaşım vardı, ona da açamazdım zaten durumu. garson sessizce söyledi kredi kartı geçmiyor diye, yakında da atm yoktu. kasadaki hanfendi bu seferlik bizden olsun dedi. hemen getireceğimi söyleyip çıktım, arkadaşımı bırakıp para çeker çekmez bir koşu gittim. parayı verdiğimde teşekkür edip, geri döneceğimi düşünmediklerini söylemişlerdi.


  • gazozailacatmauzmani  (06.11.16 18:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.