[]

Bu pasaport olayları ne oldu en son?

yenileme falan bir sürü şey dediler. bende halen kırmızı çipli bir pasaport var. halen bunlar var sanırım normal vatandaşta. bir değişiklik yok değil mi?

bir de benim pasaport 10 yıllıktı. 8 yıl falan geçerliliği var daha doğrusu. yenileme durumunda bu geçerliliği de zikip atıyorlar mı naapıyorlar?

EDİT: arkadaşlar basond'a da tekrarladım. kastettiğim şey yeni pasaport türleri çıkması, sistemin komple değişmesi durumunda mevcut pasaport geçerlilik süreleri de korunarak mı veriliyor yenileri anlamında soruyorum... yoksa defter değişiminde sadece defter ücreti olduğunu biliyorum zaten.

 
bi değişiklik yok 8 sene daha kullan sen.
yenilicem dersen kaç yıl geçerliliği var bakmazlar direk sıfırlayıp yenilemek istediğin süre kadarlık verirler.

  • basond  (06.11.16 00:40:23) 
@basond, abi ciddi değilsin di mi? şaka yapıyor ol lütfen. ben öğrenci halimle dişimden tırnağımdan arttırıp 600 lira vermişim 10 sene kafam rahat etsin diye, daha 8 senesi varken bunu iptal mi edecekler? cidden böyle aptalca bi uygulama var mı, olabilir mi? bu ne ya.


  • der meister  (06.11.16 00:47:28) 
yahu yok öyle bir şey sakin ol.


  • bohr atom modeli  (06.11.16 00:49:09) 
yenileme durumunda geçerliliği zikip atmazlar olur mu öyle şey?
cüzdan bedeli alırlar tekrar alırlarsa.

  • luchetti  (06.11.16 00:49:32) 
zikip atmiyorlar. benim 4 ay suresi kalmis pasaportu yenilettim. kalan sureyi eklemislerdi


  • allanpoe  (06.11.16 00:50:08) 
@der meister - abi sakin. adam yok diyor.

@basond - bir de zaten normal yenilemede geçerlilik süresinin değişmediğini biliyorum. esas sorduğum yeni sistem, yeni özellikli pasaportlar gelmesi durumunda geçerlilik süresi diyelim 7 yıl kalmışsa yeni tip pasaportumu almak için gittiğimde yine 7 yıl geçerlilik mi olmuş olur onu merak ettim. yoksa komple iptal mi oluyor eldekiler anlamında yani...
  • kisa bisey olsun istemistim  (06.11.16 00:51:34) 
yapılacak olan değişiklik şu anki defterin özelliklerinde ufak bir düzenleme yapılması sadece öyle devasa bir değişim değil. zaten herhangi bir değişiklik yok şu an. kimbilir kaç sene sonra olursa olur. sen kullanmaya devam et.

pasaport yenilemede eski pasaportta kalan süre boşa gitmez, yenisine ekliyorlar o süreyi ama toplam süre 10 yılı geçemez.
  • nrmnm  (06.11.16 01:06:40) 
Anlatmak istediğim yanlış anlaşılmış gidip 10 yıllıya başvurdun 18 yıl geçerli pasaport vermiyorlar 10+8 olmuyor anlatmaya çalıştığım buydu ama devlet zorunluluk getirir herkes bundan alacak der 8 yıl geçerlisi ile cüzdan bedeli karşılığı yeniler


  • basond  (06.11.16 12:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.