[]

askerlik durumu aşırı kararsızlık içerir

Defalarca söyledim bunu galiba. 1800 maaş 2015 mezunu endüstri mühendisiyim 2017 7. Ayda tecil bitiyor.

Bir ay önce işten falan bunalmisken lan ben gideyim artık dedim. Önüme gelene ben askere gidicem dedim -iyi bok yedim evet- ama zerre gidesim yok. Tek amacım bir an önce aradan çıkarmak ve daha iyi bir işe girmek. Son olaylar olsun etraftan insanların tepkisi olsun iyice kararsızlığa düştüm.

Geçenlerde üst yönetim sana zam yapıcaz dedi onu bekliyorum onun dışında işten çok sıkıldım hiçbir artısı yok bana her gün biriyle gerginlik yaşıyorum. Ama iş yerinde hiçbir amir gitmemi istemiyor.

Bugün de hiç net olmayan bir yerden bi iş teklifi gibi bir şey geldi 3000 istiyorum dedim abartma dedi. Askere gitme benden haber bekle dedi.

Kime ben askere gidicem desem önce git git aradan çıksın diyor beş dakika sonra da ya bi dur biraz ortalık çok karışık be oğlum diyor.

Neyse bunlar birleşince iyice kararsız kalıyorum. Bir şekilde askerliği erteledim ben paralı parasız ne yol bulursak yüksek lisans vs ile.

Ama bir yanım git diyor hatta yedek subay ol diyor. Bir yanım da oğlum otur oturduğun yerde mal diyor.

Siz soruyu biliyorsunuz.

 
yedek subay olayım deyince olamıyorsun ki. bilgisayar mühendisi erkek arkadaşım bütün planlarını buna bağladı kısa dönem çıktı. geri kalanı için de git aradan çıksın diyenlerdenim ben.


  • sanguine mcqaer  (04.11.16 21:10:13 ~ 21:10:38) 
Temel mühendislik (inşaat - makina - elektrik) dışındaki mühendislerin meslek kurası yedek subay olma olasılığı yüksekken, diğerlerinde takım komutanlığı mümkün gözüküyor ancak kısa dönem çıkarsan da üzülme. Basıp geç askerliğe 6 ay veya 12 ay dişini sıkar ve dönünce bir daha önünde yıllarca çıkacan bir soruna sahip olmazsın. Askerlik içinde dahil etrafımdaki tüm arkadaşlarıma aynı tavsiyeyi verdim: "Bas git askerliğe" diye. Ortalığın karışık olması korkutmasın seni çünkü kısa dönem olsan, minik üs bölgelerine (artık orası da şans) düşmek dışında birlikten en fazla teslim ve terhis dönemlerinde konvoy ile çıkarsın.


  • rain when i die  (04.11.16 21:20:03) 
Anladığım kadarıyla seni bağlayan pek bişey yok şu anda, o yüzden gitmen daha mantıklı görünüyor. Çünkü beklersen seni bağlayacak bişeyler olabilir ve sonra mecburen gitmek daha sıkıntılı olabilir. Şu aralar ortalık karışık ama uzun zamandır öyleydi ve daha uzun zaman öyle kalır diye düşünüyorum.


  • mikro patlama  (04.11.16 22:29:07 ~ 22:29:49) 
Bedelliyi bekle


  • kreatin  (05.11.16 03:58:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.