[]

EkşiDuyuru kalitesinin artması için cevap bu değil seçeneği eklenebilir mi?

Başta duyuru olarak yazdığım alttaki başlığı daha etkili olması için istek üzerine soruya çevirdim. Fikrinizi ilave edebilirsiniz.



Sorduğum soruyu saçma sapan cevaplar gelmesin diye açıklayarak sorduğum ve birden fazla açıklama mesajı da ilave ettiğim halde konu alakasız cevaplarla sulandırılmaya devam ediyor.

Yeni gelenler soruyu ve açıklama mesajlarımı değil alakasız cevapları okuyup yeni cevaplar yazdığından soru ile cevapların ilgisi komik seviyelerde kalıyor.

Daha konuyu baltalayan ilk cevapta cevap bu değil şeklinde işaretleyebilmeliyim ki yeni gelenler onu dikkate alarak saçmalamaya başlamasınlar.

Cevap bu değil özelliği alakasız cevabı %75 transparan tonlara indirebilir, katlayıp fold edebilir ve fontlarını küçültebilir.

Fikir ne kadar iyi olsa da salt benim istememle olmayacağından buraya yazıyorum.

 
O iş yaş.


  • bigbadabum  (04.11.16 18:20:02) 
son seksen yıldır duyuruda fasilite anlamında bir geliştirme yapılmıyor. o iş tabii ki de yaş.


  • kakaolu kremali biskuvi  (04.11.16 18:22:09) 
ekşi ile kastın ekşi duyuru mu? gerçi sonuç fark etmez: ekşi duyuru da ekşi sözlük de rezalet seviyelerde. buraya yine ayda yılda bir giriyorum ama sözlük'ü tamamen bıraktım.


  • sen git ben geliyorum  (04.11.16 18:23:42) 
Gereksiz bir özellik. Tik atmayınca cevabın o olmadığı anlaşılıyor mantıken.


  • dissendium  (04.11.16 18:26:08) 
Ok vermemek yetmiyor. Yazdığım gibi saçmalayanlar çocuklaşanlar hakaret edenler zırvalayanlar. Kalite çok düşebiliyor.


  • neotunc  (04.11.16 18:29:00 ~ 23:24:04) 
@neotunc, siz de dahil olabilirsiniz derken?


  • dissendium  (04.11.16 18:31:32) 
@neotunc, yine anlamadım. ciddiyetsiz cevaplar senin soruna da verilebilir mi demek istiyorsun yoksa sen de mi zırvalıyorsun demek istiyorsun?


  • dissendium  (04.11.16 18:38:23) 
@kanmucuk
Puan sistemi aynı etkiyi yapmaz. Bahsettiğim şey gelen saçma alakasız cevapların yeni gelenler tarafından çaba sarfedilmeden okunamamasını sağlamaya yarıyor. Ayrıca ek olarak font boyutu da küçültülebilir. Üçü birden yapılabilir. Transparan, katlanır fold/unfold yapı ve küçültülmüş fontlarla.

  • neotunc  (04.11.16 18:41:24 ~ 19:53:06) 
@neotunc, uzatmak istemiyorum da çok kapalı konuşuyorsun. Genel yazmak diye bir kavram yok. @dissendium diye başlıyorsan benim sorduğum şeye cevap vermen gerekir.


  • dissendium  (04.11.16 18:47:42) 
Bilgi: Duyuru sitelerinde yazılan 'cevap'lar ortaya yazılır mümkün olduğunca kişisel 'mesaj' atılmaz. İsimler salt alıntı yapmak için kullanılır fakat yine de yazılacaklar ortaya yazılır. Duyuru sitelerinin formatı budur aksi taktirde foruma dönerler.


  • neotunc  (04.11.16 19:22:35) 
cevap: bunu compumaster'a sorman gerek, o duyuruyla ilgileniyor.

cevaptan bağımsız olarak, bir önceki duyuruna istinaden yazıyorum. bence sen anlatmak istediğini anlatamıyorsun. hadi ben yanlış anladım, diğerleri de mi öyle? az çok okumuş etmiş insanlarız. kimin ne deyip ne demek istediği anlaşılıyor gayet. senin açıklamalarında sorun var. anlaşılmasın diye kasıyorsun herhalde ya da farklı cümleler kurayım diye çabalarken metni saçmalatıyorsun. belki noktalama işaretlerinde sorun var, onlara ağırlık ver istersen.
  • dedimmidemedimmi  (04.11.16 20:02:47) 
"Fikir ne kadar iyi olsa da salt benim istememle olmayacağından buraya yazıyorum."

Yani kamuoyu oluşturmak amacını güttüğümü alenen yazmışım.

Kullandığım lisanın yüksek seviyeli olmaması (virgül) anlaşılabilir olması için dikkat ediyorum. Sorun artık insanların 140 karakterden uzun okuyamıyor düşünemiyor olması olabilir.
  • neotunc  (04.11.16 20:16:12 ~ 20:21:49) 
Eklenmesine karşı değilim ama bu seçeneği kötüye kullanacak olan çok kişi var. Beğenmediği için cevabı tiklemeyen çok insan var. Bir cevabın soruya cevap olmaması ile o cevabın kullanıcının hoşuna gitmesi arasında bir fark olmalı. Örneğin, politik tartışmalarda 'Bu cevap değil, bu cevap değil' diye abanacağına inandığım kullanıcıların sayısı az değil.

Aynı şekilde, tik atılmadığı için cevap silinmez ya da diğerlerinden daha az/daha çok değerli değildir. Tamamen aynı sebepten. Tik'ler de aynı şekilde kötüye kullanılıyor ve bu açıdan şikayet geliyor zaten. 'Niye hiç tik atmıyorlar', 'Beğenmediği cevaba tik atmıyor, bir daha ona cevap yazmam' yaklaşımı çok var. Bunu daha ciddiye taşıyarak 'Benim gül gibi cevabıma cevap değil dedi' haline getirmek yangına körükle gitmek gibi biraz.

Puan sistemine ise kişisel olarak karşıyım. İnsanlar zaten en ufak gazda birbirine laf sokmaya meyilli; bir de kast sistemi yaratıp 'Puanın kadar konuş' haline getirmek istemem. Aynı şekilde, Sözlük'te debe'ye kasanlar olduğu ve bunun bir olay haline gelmesi gibi burada da puana kasanlar olmasını istemem ama çoğunluk isterse compumaster 'Yapacağım' diyebilir.
  • aychovsky  (04.11.16 20:47:58 ~ 20:49:58) 
Gelen cevaplar üzerine düşünürken aynı sonuca varmıştım. Yazmak için döndüğümde tam porsiyon cevabın nihayet verilmiş olduğunu da gördüm. Aslında tekil ve ok hakkeden asıl cevap da bu olmuş.

Bana da verdiğim mükemmel 10 kadar cevap için ok verilmediği halde özelden başkaları tarafından teşekkür edildiği oldu. Aynı şeyleri defalarca yaşadım. Böyle bir özellik farklı amaçlarla kullanılabileceğinden vazgeçmiş bulunuyorum.

Bunun yerine Microsoft'un sitesinde olduğu gibi ok verilmeyen kaliteli cevaplara moderatörler tarafından ok verebilir.
  • neotunc  (04.11.16 21:07:08 ~ 21:12:40) 
fikirlerine saygı duyuyorum ama duyuru üzerine bu kadar planlama yapmak bana hiçbir zaman fazla önemli gelmedi.

duyurunun güzelliği, basitliği bence. küfür, hakaret, aşağılama gibi ergenlikler dışında yazılan cevapların görünürlüğünü kısıtlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

bazı duyurularda da, cevap bu değil özelliği uygulanabilir değil, özellikle aşk/meşk duyurularında böyle bir uygulama çok absürt olur.

örneğin, şöyle şöyle bir erkek/kız var, şöyle şöyle olaylar oldu, bu şimdi beni seviyor mu sevmiyor mu? soruları dolu. bu tip duyurulara cevap bu değil demek, tamamen benim hoşuma gitti, gitmedi'den başka bir şey olmaz.

buradaki tüm kullanıcılara açıyoruz, sorumuzu ve cevapları. verilen cevaplar, sorudan uzaklaşmışsa tik atmam olur biter. insanları yönetemeyiz ki, niye sorulara değil de cevaba, cevap veriyorsun gibi.

uygulanabilir gelmediği gibi, uygulanmasını da çok arzu etmem şahsen. puanlama sistemi de bana çok işlevsiz geliyor. mesela benim için bir cevap verme motivasyonu oluşturmaz.

duyuru, hem soruları hem de yapısı itibariye çok öznel bir mecra, bütün sorular nesnellik içeren yapıda olsa olur ancak doğru cevap, alakasız cevap olayı. o zaman da devlet dairesine döner duyuru.
  • wilhelmwasmuss  (04.11.16 21:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.