[]

Yakında kovulacağım galiba. Çıkış belgesine ne yazmalıyım?

Merhabalar

Yakında işten çıkarılacağım galiba.

Bizim şirkette genellikle saat 17:45 gibi yöneticin yanına gelip seni IK tarafına götürüyor ve orada çıkış belgelerini imzalatıyorlar.

Peki ben işe iade davası açma hakkımı kaybetmemek için bu belgelere imza atarken birşey yazmalı mıyım? Veya neye dikkat etmeliyim bu durumda?

Birkaç kişi "işbu belgeyi okuduma dair ...." bilmemne falan bişiler yazıp yazının üstünü imzalamışlar falan.

Var mı bunun doğrusunu bilen? Hukukçu arkadaşlar?

 
hukukçu değilim ama böyle bi tecrübem var. ibraname imzalatırlar. ayrılma sebebini istifa diye yazdırmaya çalışabilirler. öncelikle bi şey imzalamaya mecbur değilsiniz, bi avukat böyle demişti. he illa imzalatıyorlar, altına "tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere ihtirazı kayıtla." yazın. böylece dava açma hakkınız olur.


  • pide  (04.11.16 09:54:09) 
şimdi hatırladım da istifa yazmamak için direnmiştim, kendileri çıkarttığını yazmışlardı en son :) dava açmanız için istifa yazmamanız gerekiyordur.


  • pide  (04.11.16 09:54:56) 
"Bizim şirkette genellikle saat 17:45 gibi yöneticin yanına gelip seni IK tarafına götürüyor ve orada çıkış belgelerini imzalatıyorlar."
şu kısmı çok feci geldi ya, ne bu böyle kurbanlık koyun gibi :/

çıkış belgelerini güzelce oku. oldu bittiye getirmeye çalışırlarsa, imzala git diye baskı yaparlarsa itiraz et. zaten çıkıyosun, daha ne kaybedeceksin. belgeleri iyice oku, işine gelmeyen bi şeyi imzalama. bunun için hukuk bilmeye gerek yok bence.

o daha öne çıkartılanlar "işbu belgeyi okuduma dair ...."den sonrasını okumamışlar belli ki..
  • manuel mandalina  (04.11.16 10:06:19) 
tazminatın, kullanmadığın izinlerin, bu ay çalıştığın günler doğru hesaplanmış mı dikkat et. o parayı almadan sana bütün parayı aldığına dair imzalatmak isteyeceler. güvenmiyorsan imzalama, bankadan falan kanıtlarsın o çok kolay iş gerçi ama olsun. bi yer daha önce bir buçuk ay sonra yatırdı tazminatımı. diğer iş yerim cuma ayrıldım pzt yatırdı, gerçi onlar da gerizekalıydı maaş hesabıma değil çoktan kapatmış olmam gereken başka bir hesaba yatırmışlar.

o anda hiçbir şey imzalamak zorunda değilsin, istersen önce avukatımla görüşmek istiyorum de. ihbar tazminatını al mutlaka. sakın istifa etme. istifa edersen ihbar/kıdem hiçbir tazminat alamaz ve işsizlik maaşına başvuramazsın. istifaya zorlarlarsa kıçımın kenarı de.
  • 111111  (04.11.16 10:40:46) 
ohal süresinde eleman çıkarılamıyor diye duydum bizden bir eleman mecburen köyüne dönerken beni çıkarın da işsizlik maaşı alayım dedi . öyle demişlerdi.


  • devilone  (04.11.16 10:50:02) 
Teşekkürler herkese

Mobilde olduğum için sorduğunuz soruları akşam masaüstünden özel mesaj olarak göndereceğim.
  • winston insani  (04.11.16 11:23:40) 
Öne sürülen iddiaları kabul etmiyorum. Dava açma hakkım saklıdır yazsan yeterli.
İmzalayacagin şeyde ibra ederim gibi bir ifade olmaması gerekiyor.
Aslında dava açma hakkından feragat ettiğini bile imzalasan bu geçersiz.
  • nano mercy  (04.11.16 21:21:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.