[]

Kedi vs Mutfak Sorunu

Evde iki tane 4 aylık tekir kedi var. Evin içinde dolaşmaları tabii ki de sorun değil ama mutfağa girsinler istemiyoruz. Mutfağın da kapısı yok. Açık mutfak. Kemer koymuşlar kapı yerine. (bkz: ekteki resim)

Girmesinler diye her girdiklerinde su sıktık, kolonya koklattık, hoşlanmayacakları kokular denedik vs vs ama tabii kedi bu. her yere giriyor. Bi de girse neyse, eski kedimin mama tabağı bile mutfaktaydı giriyo çıkıyodu. bunlar tezgahlarda masalarda geziyor.

Sonuç olarak resimdeki gibi bir kemere nasıl bir çözüm bulup kapatabiliriz ya da bu kedileri buraya girmemeye nasıl alıştırabiliriz?

Usta şirinleri ve kedi terbiyecilerinin yardımlarını bekliyorum.

Tişikkirleeeer

 
tek çare kapı, biz bi önceki evde sürgülü akordeon kapı yaptırmıştık. öyle bişi olabilir. gerçi yine ittire kaktıra giriyor sıpalar, bu kedilerinizin ne kadar "belalı" olduğuna bağlı.
şöyle de bi duurm var, tekir demişsiniz, zaten onlar manyak olur. tek ve tek çare normal bi kapı.

  • hosein  (03.11.16 15:40:39) 
Benim eski kedim de tekirdi bütün gün kaynana gibi kenarda oturur uzaktan bizi bakışlarıyla yargılardı başka da bi zararı yoktu. ama bunlar çok yaramaz. girme dedikçe daha çok giriyo. Ben bağardıkça bana geri bağrıyo karşılık veriyolar.

Akerdeon kapı da çok çirkin duracak kemerde emanet gibi. Valla tıkandım kaldım. Belki dedim burda vardır bi çözüm.
  • hayvanlar gibi yazar  (03.11.16 15:44:01) 
tezgahın uç kısmına çift taraflı bant yapıştırın bir süre, tezgaha çıkmaya çalıştıkça yapışsınlar. bir süre sonra zaten tezgahı çıkılmayacak bir yer olarak görmeye başlıyorlar. bir musibet bin nasihatten iyi.


  • kayranin kedisi  (03.11.16 15:44:33) 
bizimkiler girer ama katiyen masa üstüne veya tezgaha çıkmazlar.


  • she aint you  (03.11.16 16:07:40) 
mutfağa giriyolar. onu ben de durduramadım. ama tezgah masa tarzı yerlere çıkmamaya eğitilebiliyorlar. biraz uzun sürse de oluyor. siz de öyle yapın hayvan gelsin baksın gitsin.


  • aşksız prens  (03.11.16 17:25:59) 
cift tarafli bandi mutfak kapi esigine yere yapistirsan? siz bir sure ziplayarak gecin, basmayin.


  • jimicik  (03.11.16 17:31:45) 
ben tezgaha çıkma komutu anlayan bir kedi görmedim, daha doğrusu bunu yapma diyince dinleyen kedi görmedim...maalesef alışın anca şuna alışıyorlar, sizi görünce atlar aşağı...

hele ki koloni şeklinde yaşıyorlar...imkansız gibi...
  • gkhT  (03.11.16 18:09:31 ~ 18:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.