[]

Fare

Şimdi ben şu yapışkan şeyle fare yakalıyorum fareli evde. Aslında öldürmek istemiyorum. Gidip uzak bir yere salmak istiyorum. Ama ona yapışınca ordan çekip çıkarsam da onu yaşamını devam ettirecek pozisyonda kalmıyor sanki.

Bir de çok tiksiniyorum. Yapışkanla daha kolay yakalanıyor çok fare var. İki gündür dört fare yakaladm. Ben öldüremem. Öylece uzağa bıraksam günah işlemiş olur muyum?
Ve onları o şekilde kaderine terketmek ne kadar doğru?
Başka bir çözümünüz var mı?

 
iki gundur yakaladiginiz 4 fareyi ne yaptiniz diye korkarak soruyorum...
sanirim o yapiskandan cekince bir kismi yapistigi yerde kaliyor.

  • kassiopeia  (03.11.16 12:15:15) 
eksisozluk.com

Şu meredi kullanmayın yazık hayvanlara, elbet daha insani bir yolu yordamı vardır bu işin zehir ve yapışkanlı bant kullanımı dışında. Evi ilaçlatın, fare girebilecek yerlere dair önlem alın.

Evet öylece uzağa bıraksanız da günah işlemiş olursunuz, hayvan acıdan ve açlık susuzluktan ölecek o şekilde; üstüne üstlük onun bağırışlarına gelen karga veya kedi de yapışkana yapışacak, belki kendini kurtarmaya çalışırken fare de başka hayvan da etini kopartacak bir yerini kıracak.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.11.16 12:18:49 ~ 12:22:15) 
Şimdi kobay denilen kırmızı gözlü uzun kuyruklu beyaz farelerden olsa, hayatı boyunca tertemiz takılmış olsa sizdeki bu hüznü anlamlı kılardı ama. Çağ kapatıp çağ açan salgınlara sebep olmuş hastalıkları saçında yaprak kalmış gibi taşıyan, tek amacı yemek ve üremek olan bir memeli neslini kurutmanız veyahut soykırmanız mümkün değil evden atarak. Zehirli yem ve ilaçlama çok fareli bir evin içine etmek olur çünkü nerede öldüklerini bilemezsiniz. Görebildiğiniz yerde yakalamanız daha iyi olur. Ayrıca fare popülasyonu azaldığında giriş yerlerini tespit edip uygun şekilde kapamak (öyle tahta, bez parçası vesair pek sökmez bunlara kemirip geçerler zekidirler vesselam) bu acıları bir daha yaşamamanıza sebep olacaktır.

Günah? Kamon. Siz bunları keyif için mi yapıyorsunuz? Evinize hiç fare girmese tüfekle fare avına mı çıkacaktınız?
  • herp  (03.11.16 12:48:57) 
fareler evine girerek senin sağlığını tehdit ediyor. doğada da bu böyle değil midir, tehdit unsurunu yok edersin. herp +1

eğer illa öldürmeyeyim dersen de kafesler oluyor içine girince dışarı çıkamadıkları. içeri girerse işe yarıyordur herhalde ama içeri sokması bir dert tabii. içine peynir falan koyup stratejik noktalara yerleştirebilirsin. o peynire ama elinle dokunma, kokunu alırlarsa gelip yemiyorlarmış.
  • knight of cydonia  (03.11.16 13:28:49) 
fare kafesi +1

Ben ne olursa olsun, bir canlının saatlerce işkence çekerek ölmesine karşıyım, içim elvermez, geceleri rüyama girer. Kaymaktutmayan +1, farelerin nerden girdiğini tespit edip oraları kapatın. Evi ilaçlatın, uzak dursunlar. Ya da kedi besleyin:)
  • peggy  (03.11.16 13:36:02) 
eve iki adet kedi alın, sonrasında keyfinize bakın...


  • hosein  (03.11.16 14:04:54) 
günah? bir canlıya zarar verip vermeyeceğinizin ölçütü günah olup olmaması mı? çözüm önerim, önce vicdanınınızı sonra aklınızı biraz geliştirin. çözümü bir şekilde bulursunuz. günah mı değil mi diyor yahu olaya bak!

günah değil günah değil. rahat ol. istersen al diri diri yak hepsini. ne de olsa günah değil. nasıl rahatladın mı?
  • elestirman  (03.11.16 14:25:27) 
Ağda temizleme yağları var. Bim'de bile satılıyor. Yapışkanları çok iyi çözüyor.


  • Lim5  (03.11.16 15:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.