[]

Niye istanbul?

Manyak olmadiğınizi dusunerek soruyorum :))
Saka bir yana 30 yil istanbulda yasayip eline avucuna
Hiç bir sey gecmeyen biri olarak soruyorum
3 yildir akdenizib kucuk bir ilcesindeyim araba aldim
Para bile birikiyor. Siz ne diye ordasiniz zamani gelince
Tasinmayi dusunuyormusunuz?

 
mecburiyetten


  • basond  (01.11.16 20:46:24) 
iyi universitelerin neredeyse hepsi burada.


  • poset  (01.11.16 20:48:14) 
  • demoniclewinsky  (01.11.16 20:49:33) 
cunku bir cok insan icin is imkani yok. orta ve ortanin ustu bir pozisyonunuz varsa kucuk yerde is bulmak zor, hemen hemen tum sirketlerin genel merkezi istanbulda. not:istanbul'da cok sukur ki hic calismadim.


  • kassiopeia  (01.11.16 21:01:25) 
@basond +1 çk mtszmmmm


  • tiredpanda  (01.11.16 21:54:55) 
okul yeni bittiği için hala istanbul'dayım. türkiye'de kalırsam çok çok iyi fırsatlar çıkmadığı takdirde ankara veya antalya'ya taşınmayı düşünüyorum. henüz manyaklaşmadık yani.


  • lesmiserables  (01.11.16 21:55:20) 
Gider gitmez iş bulabileceğime emin olsam bir gün durmam.


  • mutekebbir  (01.11.16 22:41:59) 
İstanbul'da iki nedenle kalınır gerisi tamamen aptallık.

1) A'dan Z'ye tüm tanıdıklar akrabalar İstanbuldadır
2) Diğer şehirlerde kazandığınızın 2 katını kazanıyorsunuzdur
  • turkuaz  (01.11.16 23:00:10) 
zorunluluk. çok yakında zorunluluk ortadan kalkacak.


  • insomni4c  (01.11.16 23:02:34) 
düşünmüyorum. alışkanlık ve getirileri götürülerinden daha fazla diğer şehirlere oranla. ya da bana öyle geliyor


  • fragile lady  (02.11.16 08:56:38) 
kısa cevap: ne yazık ki tüm olanaklar istanbul'da. değerlendiriyor olmasam dahi ihtiyaç duyabileceğim için burada kalmayı düşünüyorum. hepsinden önce okul burda. sonrasında da alanım dolayısıyla muhtemelen istanbul'da kalmam şart olacak benim için, yurtdışına çıkmadığım sürece.

uzun cevab: yakın zamana kadar istanbul'dan nefret ediyordum. istanbul üniversitesi'ni bırakıp anadolu üniversitesi'ne geçmeyi ciddi ciddi düşünmüştüm. öğrenciyim, şükür kendi paramı falan da kazanabiliyorum ama bana köpek gibi yaşıyormuşum gibi geliyor. 10 kişiyle eve çıkmadığım ya da mağarada yaşamadığım sürece kazandığımın hepsi kiraya gidiyor, sadece başımı sokabileceğim düzgün bir yer için deli gibi para harcamam lazım.

sonra ben burda rusça kursuna başladım, ismek'inkine. okuldan zaten mutlu değildim, sonunda kafamda daima olan ama bir türlü cesaret edemediğim şey olan "rusçaya geçmek"i hayata geçirmeye karar verdim, özellikle kursa başladıktan sonra net olarak emin oldum bunu yapmam gerektiğinden.

arkadaşlarımla, ailemle konuştum. konu rusça, istanbul-eskişehir ikilemi olduğu için pek yakından tanımıyor olsam da muhabbetimin bulunduğu rus bi' abiyle de konuştum, ona açtım mevzuyu. adam bana, "BAK YEYENİM" dedi, "ben de senin gibi vizyonsuz ve dangalak bir çocukken, sırf pahalı oluyür diye moskova'da okuma şansım varken kemerovo'da kaldım. halihazırda istanbul üniversitesi'nde okurken eskişehir'e gidersen senin tahtanı skerim" dedi. çevremdeki herkes aynı fikirdeydi. sonra düşündüm, dedim ki, ulan ben eskişehir'de okuyup mezun oldum diyelim... e yine istanbul'a döneceğim ya? eskişehir'de faaliyet gösteren ve rusça bilen adama ihtiyaç duyan kaç tane firma vardır ki yani toplasan? ne bileyim bi delege, grup, hede hödö gelecek olsa istanbul-ankara'ya mı gelir eskişehir'e mi?

rusçasını geç, okuduğum diğer bölüm için de aynı durum tamamen geçerli. o bölüm yanılmıyorsam sadece istanbul ve ankara'da var hatta, diğer şehirler ihtimal dahilinde bile değil.

velhasıl ben istanbul'da 4 sene boyunca ağlayıp sızlanmış, sürekli kaçış planı yapmış birisi olarak bu şansa sonuna kadar sahip olduğum halde istanbul'da kalmaya devam edeceğim. bi de o kadar sövüyorum ama bu kerataya alışınca çok uzak da kalamıyo insan. ben mesela gölcük'ü çok severim ama tek sebebi ailemin orda olması. orda yalnız yaşasam, gayet asosyal biri olmama rağmen sıkılırdım muhtemelen bi süre sonra. istanbul'da sıkılıyosan bu kendi suçundur.
  • der meister  (02.11.16 09:05:54) 
olum ben yakın zamanda taşındım
burada da bi bok yokmuş, kalın istanbulda kalın.

  • naberabi  (02.11.16 09:10:27) 
manyagız galiba.
fırsatını bulursam gidicem

  • immaturedi  (02.11.16 09:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.