[]

istanbulda nasıl geçiniyorsunuz, hepiniz mi zengin yahu..

burada okuyorum mesela adam ev kirasına 1000-1500 diyor en az, ev arkadaşı arayanlar bile 1000 istiyor. o da ortalama semt ise. evlere de bakıyorum bişeye de benzemiyor, standart hep. çok fazla değil mi ya, hadi bi kesim sıkıntı yaşamaz da abi hiç mi asgari ücret ya da 2000 liraya çalışan insan yok orada, nasıl evlerde oturuyor bu insanlar?

eskişehirde yaşıyorum, 3+1 lüks olmasa da düzgün bir evde 650 liraya oturuyorum. tabi burada da var 1000 liraya ev ama çarşının göbeğinde falan olması lazım. lüks semtleri ayrı tutuyorum.

nasıl yaşıyorsunuz o şehirde? trafik pahalılık kalabalık vs vs, iyi dayanıyorsunuz yahu..

 
20 milyonluk sehir. Tas catlasa 5 milyonu dedigin gibi yerlerde yasiyor, hadi catladi 10 milyonu diyelim. bayagi insan da gozden uzak kalmis varoslarda yasiyor. Oralarda 850 liraya ev bulunuyor, hatta beylikduzune, kucukcekmece, kartal, pendik taraflarinda daha ucuz da bulursun.

Ve de ufacik bir sehirle avrupanin en buyuk metropolunu kiyaslamak da tuhaf 20 milyondan fazla insanin zar zor dolustugu sehirde kira 650 mi olacakti?
  • denizgonen  (22.10.16 11:42:26) 
@denizgonen, sakin :) bana zor geldi sadece. kıyaslamadım, örnek verdim bana neden zor geldiğini anlamanız için.

650 olsa fena mı olacaktı ayrıca, adamakıllı bi şehir ya da göç planlamasıyla neden olmasın, ama memnunsanız metropolünüzden sorun yok :)
  • jonestown  (22.10.16 11:47:42) 
insanlar yaşamaya değil para kazanıp çalışmaya geliyor, kariyerleri için büyük fırsatlar peşinde çoğu. bana kalırsa herkes geldiği yere geri gitsin tabi mümkünse ama realite öyle değil :/

yaşamını trafiğin yoğun olduğu saatlere göre düzenliyorsun. orta halli bir insansan oturacağın yer için en optimum çözümü buluyorsun (ev arkadaşıyla merkezi semt - boktan ev, şehir merkezine biraz mesafesi olan fakat sadece senin oturduğun ortalama ev, çok uzaktaki güzel ev).

hani çok kaliteli ve yaşanabilir bir metropol olduğundan değil ama yine de istanbul dünya klasmanında bir şehirdir. ülkenin ekonomik ve kültürel başkentidir. o yüzden küçük anadolu şehirleri ile yapılan kıyaslamalar bize doğru resmi gösteremez.
  • zgrydn  (22.10.16 11:56:46 ~ 12:04:43) 
valla maddi olarak düşük gelirli olanlar belirli bölgelerde yaşıyor
kimisi tüm gelirini siteye bırakıp şekil kasıyor
kimisi para biriktirmeye çalışıyor

İstanbul paran varsa güzel yoksa cehennem gibi yer ama istanbula gelince iş imkanın küçük şehirdekilerden daha iyi oluyor. Kazanma şansın artıyor gibi görünüyor.
Eskişehir de yaşanılacak en güzel şehirlerden
  • basond  (22.10.16 11:56:47) 
Oturduğum semtte 1+1 ler 1300. Sen düşün işte millet ne durumda


  • ıch will  (22.10.16 11:56:57) 
Anadoluda yaşamak daha pahalı imkanlar kısıtlı istanbulda milyonlarca alternatif var. Bi tek ev konusunda haklısın


  • giggs  (22.10.16 11:59:06) 
hayatımı istanbulda geçirdikten sonra yakın tarihte taşınmış biri olarak, başıma bir şey gelmeyecekse istanbuldaki yaşam kalitesinin düşük olduğunu düşünüyorum.
kiralar, trafik, yerleşim şekli, her taraftan insan fışkırması falan bunların gerçek boyutunu taşındıktan sonra ziyarete gidince farkettim ki gerçekten süper saçmaymış.
istanbulu itin götüne sokmuyorum tabii ki ama yaşamak da kolay değilmiş yani.
  • naberabi  (22.10.16 12:16:01) 
Aynen senin gibi düşünüyorum ve s.kseler İstanbul'da yaşamam.


  • buff  (22.10.16 12:38:43) 
1300 lira kira oduyorum.

normalde 10 dakika surecek mesafedeki yolu 1 saatte anca gidiyorum.

maasim da oyle cok degil.

ama hala istanbulda yasiyorum.

sanirim beni deli sikti.
  • kosun lan mevzu var  (22.10.16 12:41:37) 
@jonestown duzgun planlanmis olsaydi da bu kadar dar sokaklarda bu cok katli binalar olmazdi, bu kadar cok insanin yasamasina izin verilmezdi, durumu cok iyi olmayanlar bir suru ornegi oldugu gibi banliyo trenleri ile sehrin 30 dk otesinde apartman bloklarinda yasardi.

Haliyle konut sayisi azalip, daha yasanabilir sehir olmasindan dolayi kiralar gene ayni kalacak, hatta artacakti.

Ha dersen istanbul bu kadar kirayi hak ediyor mu? Kesinlikle hayir kalabalik bir köy, yaşanabilir ve guzel denecek 2-3 ilçesinin 4-5 tane semti var o kadar. İyi semtlerde eve benzeyen evler de 5-6.000 liradan asagi kiralanmiyor zaten. Ha bir de kızdığım falan da yok, keske yatilimlar tek bir sehre yapilacagina ulke geneline yayilsaydi da kimse got kadar bir bolgeye yayilmasaydi.
  • denizgonen  (22.10.16 14:34:04) 
Yasarken cok anlamiyor insan aliskanlik vs dolayisiyla(ya da ben anlamamisim) ama tasindiktan sonra resmen sikildigimin farkina vardim yahu.. Su an izmitteyim ve istanbul'da kaldigim yerin muadilinde(hatta belki daha guzelinde), orada odedigimin yarisinin daha azina yasiyorum... Keyifler gicir, moraller yuksek..


  • mirandaiam  (22.10.16 14:43:02 ~ 19:00:40) 
hocam 20 milyonluk şehir ve insanlar ciddi anlamda hayatta kalmaya uğraşıyorlar. en son çalıştığım firmada adamların aldıkları maaş max 3k falan ama karı koca çalışıyorlar eve giren para 5k-7k arası bi para oluyor ve direkt eve giriyorlar ki bu beylikdüzü ya da esenyurt tarafında sitelerde oluyor. günün net 4 saati trafikte gidiyor insanların hafta sonları işte bi çıkarsa çıkıyor adamlar o kadar.

o kiraları bekar adam veremez öyle über bi maaş almıyorsa ve bilgisayar mühendisi değilse :) esenyurt'ta bile bodrum katı daireler 750 tl'den başlıyor ve bekara kiraya vermiyorlar zaten. o yüzden insanlar da evlenme imkanı varsa evleniyor karı koca çalışıyorlar çocuğu da annelere bırakıp tüm gün çalışıyorlar işte ömür tüketiyorlar. durum bu.
  • pomaks  (22.10.16 15:01:47) 
nasıl yaşadıklarına ben de şaşıyorum
3-4bin lira alan adamın istanbulda yaşamasının hiç bir mantığını da göremiyorum
en kötü 2 saati yolda geçecek, en kötü bin lira kira verecek
en çer çöp meyveyi yiyip en pis havayı soluyacak, en psikopat insanlarla yaşayacak hastaneye gitse 1.5 saat sıra bekleyecek
manyaklık bence.

şunlar oluyor herhalde
-bazısı aileyle yaşıyor, maaşı kendine kalıyor, nispeten katlanıyor.
-bazısı sevgiliyi filan bırakamıyor, 1 kişinin başka şehirde iş bulabilme şansı belki %50 bile olsa ikisinin birden bulma şansı iyice azalıyor, yemiyor. ki benim istanbulda evlenen nice arkadaşım/tanıdığım var çocuklar iç güveysi gibi bir şey..zira doğma-büyüme istanbullu kızlar "ben taşraya gidemem" diyor. kızın ailesi "illa x semtte ev alınacak" diyor. vs.
-bazısı da sanırım mazoşist bu çileden zevk alıyor.
  • niye ama  (22.10.16 17:47:47) 
okuyorum şimdilik. nefret ettim. 4 senedir burda sayılırım. direk kaçış ülkeden. ülkenin en gelişmiş şehri tam bir köy. ne planlama ne ağaç ne medeniyet. düşündükçe tiksiniyorum o biçim. neyse ki hayatımı türkiye'den kaçışa odaklıyorum.

eskişehir güzel harbiden ama. benim memleket oluyor, bazen orada okumak nasıl olurdu diye düşünmüyor değilim. sanırım orda da yaşamam ama. avrupa, japonya, amerika elimden gelebildiğince gezip aidiyetlik bulacağım bir yerde.
  • empat  (22.10.16 19:32:22) 
iş var diye herkes burada.yoksa her türlü mantıksız.
1650tl ev kirası,o da 150 senedir aynı evdeyiz diye.normalde bulunduğumuz semtte 2000'den aşağı ev cok zor.
hem benim,hem eşimin iş kolu için istanbul dışında iş olanağı pek sınırlı.mecburiyetler.
yoksa 2 dakika durulacak yer değil.
  • demoniclewinsky  (22.10.16 19:54:53) 
ben 4 yıl önce geldim buraya, geldiğimden beri ağlayıp zırlıyorum. sığır gibi yaşıyorum ama bir şekilde yaşıyorum işte. istanbul aşırı kaotik, yorucu ve bunaltıcı benim için ama rüzgarına kapılınca öyle veya böyle hiç değilse "yaşamak" işini beceriyorsun gibi.

daha bu senenin başında sokarım istanbuluna deyip anadolu üniversitesi'ne kaçmayı düşündüm. maddi olarak çok rahat ederdim. sonra dedim oğlum sen aptal mısın. tamam istanbul üniversitesi de pek bi halta benzemiyo ama iü edebiyat fakültesi mezunu olunca daha ayrı bi şeyin oluyo. yani en azından öyle diyolar, bilmiyom. bi de şimdi ben dil okuyan adamım, eskişehir'de italyanca/rusça okuyup napcam ki? yine bu bok çukuruna döncem iş güç için, eskişehir'de kaç tane firma var 2-3k maaş vereceği italyanca/rusça/ingilizce bilen adam arayan? ha belki vardır, belki oraya gitmek benim için daha faydalı olurdu o ayrı konu ama genel olarak nasıl desem işte HER ŞEY istanbul'da. öyle olunca, ister istemez bi şekilde yolunu bulup kaynıyosun arada. ben de o yüzden kalan 4-5 senemi daha üç kuruşum olmadan istanbul'da geçircem. kolay mı? değil. gerçekten söylediğin kadar var, bok gibi bir şehir. ama yaşanıyo ya ne biliyim, benim gibi bi piremses bile hala düşüp ölmediyse yaşanıyodur yani.
  • der meister  (22.10.16 20:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.