[]

Pasaport kaydı yapılan iPhone garantisi ne zaman başlar?

Türkiye'den bahsediyorum. Yurtdışından alınan cihazın türkiye'deki apple tarafından resmi garantisi imei kaydının yapıldığı andan itibaren başlıyor ve bir yıl sürüyor değil mi? yurtdışında cihazın satın alındığı tarihten itibaren değil yani? atıyorum cihaz yurtdışında alındı ve hemen türkiye'ye gelip üç ay kullanıldı. 3 ay sonunda kaydı yapıldığında 9 ay garantisi kaldığını mı görürüz yoksa 12 ay mı?

bu durumda cihazın imei kaydından önceki 120 günlük sürede kullanıp 120 gün bitmeden 1-2 gün önce kaydını yapıp bir yıl garantisini başlatırsak 16 ay garantisi olmuş oluyor bu durumda değil mi? yani ilk 120 gün içinde cihazda arıza gerçekleşmediğini ve gerçekleşmesi durumunda hemen imei kaydı yapıplıp garantiye götürülebileceğini varsayıyorum.


 
IMEI kaydı bir garanti unsuru değildir.
Garanti seninle şirket arasında bir anlaşma, telefonu satın aldığın zaman başlar.
Kapsama göre süresi boyunca TR'de geçerlidir veya değildir.
  • cakabo  (29.10.16 17:04:06) 
@cakabo

peki satın aldığımızda başlıyorsa henüz kutusu açılmamış iphone'un garantisini türkiye ve U.S. sitelerindeki garanti sorgulama kısımlarından seri numarasından kontrol ettiğimizde neden ''lütfen iphone nunuzu etkinleştirin'' ya da ''Please activate your iPhone'' diyor. bu cümleden cihaz açılıp kullanılmaya başladığında mı aktifleşiyor'u çıkarmamız gerekiyor? yoksa satın alındığı tarih 1 ay öncesiyse cihazı bugün türkiye de kullanmaya başladığımızda ''şimdi sorgulasak cihazın garantisi 11 ay mı kalmış olarak görünecek'' mi demeliyiz?
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.10.16 17:10:08 ~ 17:13:03) 
Telefonu ilk kurdugunuz gunden itibaren basliyor apple garantisi. Kutusundan acmadan 1 ay yatarsa sonra kullanirsaniz ilk, o ilk kullandiginiz gunden itibaren.

Iphone icin boyle ama sadece.
Diger urunler icin alindigi gunden itibaren.
  • kuehles blondes  (29.10.16 17:15:31) 
iphone unuzu etkinleştirinden kasıtın ne olduğunu telefonu ilk açtığında anlayacaksın.


  • washe  (29.10.16 18:04:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.