[]

Deneme süresi boyunca para vermemek?

Bi arkadaşım bir sinema zincirinde çalışıyordu. Bilinen ünlü bir sinema zinciri ama. Neyse 9 gün olmuştu. Bugün tartışmışlar müdürle. Bizim 10 günlük deneme süremiz vardı sana söylemedik. İşte 9 gündür memnun değiliz senden vs demiş. Bir kağıt göstermiş Çalışma Bakanlığından alınmış ve bu kağıda göre 10 günden önce işten ayrılan birine para ödemiyorlarmış. Ayrıca kızın sigortasını da yapmamışlar. Bunun yaptırımı ne olabilir? Nereye şikayet edilebilir? Bir de kız hamileydi ve söylememişti (3 aylık) işe ihtiyacı olduğu için 1-2 ay idare ederim diyordu. Hamile olduğunu öğrenmişler bir şekilde. Söylemedin sakladın vs demişler. Ne yapılabilir bilen var mı?

cinemaximum değil arkadaşlar


 
Son ile başı birleştiriyorum, hamile olduğunu öğrendikleri için yalan söyledin diyip kovmuşlar mı?


  • awareim  (27.10.16 17:48:20) 
yok, yemek parasını kasadan alıyorlarmış. (7 tl) onun kasasında 5lik 10luk olmadığı için 20 tl almış üstünü getirmek üzere. Sen nasıl 20 tl alırsın dan başlamış hamileliğe gelmiş. Senden memnun değiliz falan demiş. bu arada kovmamışlar istifa yazmış kız


  • matilda  (27.10.16 17:49:14 ~ 17:49:39) 
kesinlikle şikayet yazın yok böyle bi kafa. ayrıca hamile olduğunu da söylemek zorunda değil, bundan da bişey çıkartamazlar. 9 günlük parayı alması lazım yani arkadaşınızın.

ayrıca firma da belirtin ki sosyal medyada baskı olsun üzerleridne, ne bu dingonun ahırı mı??
  • hosein  (27.10.16 18:03:08) 
cinemaximum herhalde. açın cinemaximum rezaleti diye.


  • westblack  (27.10.16 18:07:05) 
cinemaximum değil arkadaşlar aman diyeyim


  • matilda  (27.10.16 18:11:17) 
Sigorta ya şikayet edin kesinlikle. Bırakmayın peşini ne demek sigortasız çalıştırmak


  • goldberg  (27.10.16 18:26:39) 
Sigortasız çalıştıramaz, hamile olduğunu söylemek zorunda değil, ha etik değil söylememek ama onlar baştan sigortayı yapmayarak ve ücretini vermeyerek haksız durumuna düşmüşler. İstifa da olsa ellerinde ibraname yok, şikayet etsin muhakkak.


  • elikası  (27.10.16 18:32:48) 
tüm söylenenlere ek olarak şunu da belirteyim; eğer yazılı bir sözleşme ve bu sözleşmede belirlenmiş bir deneme süresi yoksa iş ilişkisinde zaten deneme süresi falan söz konusu olmayacak.

bu durumda 9 günlük ücretinin yanı sıra 2 haftalık ücreti kadar ihbar tazminatına da alma hakkına sahip.
  • arma aski  (27.10.16 18:39:43) 
linç iz coming.
gercek matilda sen misin?

  • widee  (27.10.16 19:31:41) 
alo 170
firma, calisan ise basladigi ilk gunden itibaren sigorta girisi icin bildirmek zorunda. saatlik calisma olsa dahi bu bildirimi yapmak zorunda. bunu yapmadigi icin firma ceza oder.
gebelik isvereni baglamaz.
  • enaz3kedi  (27.10.16 23:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.